Egymás ellen játszhat a két magyar kapus az FA-kupában

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2006.01.30. 15:35
Címkék
Elkészítették az angol FA-kupa 5. fordulójának sorsolását. A nyolcaddöntőben a két magyar kapus, Király Gábor és Fülöp Márton együttese egymás ellen léphet pályára – feltéve ha mind a Crystal Palace, mind a Coventry továbbjut a negyedik kör megismételt mérkőzésén.
Király Gábor és Fülöp Márton az FA-kupa ötödik fordulójában összefuthat
M. Németh Péter
Király Gábor és Fülöp Márton az FA-kupa ötödik fordulójában összefuthat
Király Gábor és Fülöp Márton az FA-kupa ötödik fordulójában összefuthat
M. Németh Péter
Király Gábor és Fülöp Márton az FA-kupa ötödik fordulójában összefuthat
A Coventry az első mérkőzésen hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el az élvonalbeli Middlesbrough ellen, akkor Jimmy Floyd Hasselbaink góljára a hazaiaktól a trinidadi Stern John válaszolt, kiharcolva az újrajátszás lehetőségét. Fülöpéknek azonban a visszavágót idegenben kell megvívniuk.

Király Gárorra és a Crystal Palace szintén vár egy újrajátszás, az ő dolguk azonban látszólag könnyebb, ugyanis ők hazai pályán lépnek pályára a szintén második ligás Preston North End ellen. A Crystal jelenleg az 5., míg a Preston a 6. a tabellán.

Király Gábort éppen Prestonban értük utol, s a válogatott kapus szerint a kupában egy meccs sincs lefutva:
„Bármi lehetséges, az FA-kupában bármelyik csapat meglepetést okozhat. Fülöp Marci csapatával már kétszer is játszottunk, egyszer 4-1-re, másodjára pedig 2-0-ra győztük le őket, de ez itt semmit nem jelent. Mi még a Prestonra koncentrálunk, már csak azért is, mert kedden bajnokin újra megmérkőzünk velük, nem is utaztunk haza. Egyébként Berlinben egyszer már átéltem ilyet, hogy a kupameccs után 2-3 nappal ugyanazzal az ellenféllel játszottunk bajnokit is.

Királlyal egyetért Fülöp Márton, a Coventry kapusa is:
„Először a Middlesbrough-t kell legyőznünk, utána ráérünk a Crystallal foglalkozni. Bizakodóak vagyunk, hiszen a második félidőben sokkal jobban játszottunk, mint az élvonalbeli együttes, remélhetőleg az újrajátszott mérkőzésen kiharcoljuk a továbbjutást. Az, hogy a bajnokságban kikaptunk Gabiéktól semmit nem jelent, ugyanis egy kupamérkőzésnek más hangulata van.”

Az angol kupában nincs kiemelés, így fordulhat elő, hogy az ötödik körben akár két alacsonyabb osztályú csapat is egymás ellen játszhat. A fordulóban kiváló mérkőzésekre van kilátás, közülük is kiemelkedik a Liverpool és a Manchester United párharca, előbbi a harmadik, utóbbi a második helyen áll a bajnokságban.

A bajnoki címvédő Chelsea-re is vár még egy újrajátszás az Everton ellen, ha a liverpooliakat legyőzik, akkor a harmadosztályú Colchester vár rájuk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik