Diouf ittasan vezetett, Pennant ittasan edzett

Vágólapra másolva!
2005.10.31. 22:00
Címkék
Újra italozási ügyek borzolják a kedélyeket a Premier League-ben. Ezúttal a Bolton támadója, a szenegáli El-Hadj Diouf vezetett némi alkohollal a szervezetében, illetve a Birmingham City szélsője, Jermaine Pennant sem egészen kifogástalan állapotban látogatta meg csapata edzését.
El-Hadj Diouf
El-Hadj Diouf
El-Hadj Diouf
El-Hadj Diouf
Az elmúlt években, évtizedekben nem volt ritka az a hír, hogy egyes labdarúgók nem éppen sportszerűen készültek csapatuk mérkőzéseire, sőt, többen beismerték, hogy bizonyos időszakokban az alkohol rabjai lettek, hosszú elvonókúrákon vettek részt, mire le tudtak szokni káros szenvedélyükről. Említhetjük Tony Adams, Paul Merson, Paul Gascoigne, vagy Teddy Sheringham esetét, illetve elég George Best kálváriájára gondolni.

Legutóbb is két italozási ügy borzolja a kedélyeket a Premier League-ben. A Bolton Wanderers együttese a hétvégén remek eredményt ért el az eddig kiválóan szereplő Charlton Athletic otthonában - Kevin Nolan góljával 1-0-s győzelmet arattak. A mérkőzés után az együttes kissé nehezen kezelhető támadója, El-Hadji Diouf úgy döntött, hogy elmegy megünnepelni a szép sikert néhány pohár itókával, ami még némileg rendben is lett volna, ám utána nem taxit hívott, hanem saját maga vezetett hazáig.

Pechére a Blackburn Roadon belefutott egy igazoltatásba, és az ott szolgálatot teljesítő rendőrnek egyből feltűnt, hogy a szenegáli játékos nem csak ásványvizet fogyaszott, így bekísérte a rendőrőrsre, ahol feljelentést tettek a futballista ellen. Dioufnak várhatóan december 8-án kell bíróság elé állnia, hogy feleljen tettéért.


Jermaine Pennant
Jermaine Pennant
Az ittas vezetésben már van rutinja a Birmingham City jobbszélsőjének, Jermaine Pennantnek is. Az U21-es válogatott játékos márciusban London belvárosában erősen illuminált állapotban több piros lámpán áthajtott, majd egy lámpaoszlopnak ütközött. A fiatal futballista az eset után fogházbüntetést is kapott, ám végül sikerült elérnie a Birmingham vezetőinek, hogy a csapat rendelkezésére állhasson.

Pennantet a márciusi eset nem szoktatta le arról, hogy a pohár fenekére nézzen. A Birmingham City várakozáson alul szerepel az idei bajnokságban, s az Everton elleni hazai vereség miatt Steve Bruce menedzser extra edzést vezényelt játékosainak, s onnan Pennantet elég hamar hazaküldték, ugyanis "nem volt abban a fizikai állapotban", hogy együtt készüljön a többiekkel. A jelenlévő nézők és szakemberek szerint az alkohol elég jelentős tényező volt Pennant állapotában, a Birmingham City vezetői ezt nem óhajtották kommentálni.

A hírek szerint Pennantet várhatóan két heti fizetésére fogják megbüntetni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik