Király Gábor: Már a defibrillátort is készítették...

Vágólapra másolva!
2005.10.29. 21:03
Címkék
Király Gábor együttese, az angol másodosztályban szereplő Crystal Palace a mérkőzés utolsó perceiben vesztett pontot az eddig botladozó Crewe otthonában, ám a magyar kapus nem védhette végig a mérkőzést. Ennek oka egy csúnya ütközés és egy elsőre nagyon komolynak látszó sérülés volt.
Király szerdán már védene a Southampton ellen
Király szerdán már védene a Southampton ellen
Király szerdán már védene a Southampton ellen
Király szerdán már védene a Southampton ellen

Gyepest a félidőben lecserélték, Fülöp bemutatkozott

Gyepes Gábor kezdőként kapott szerepet a Wolverhampton együttesében a Watford ellen, ám a magyar válogatott védőt 45 perc után lecserélte Glenn Hoddle menedzser. A Wolves egyébként sima vereséget szenvedett.

Fülöp Márton is bemutatkozott a Coventry City együttesében és a magyar kapusra nem is lehetett panasz, hiszen kapott gól nélkül védte végig a Luton Town elleni mérkőzést.

16. forduló:
  • Sheffield United-Cardiff 0-0
  • Reading-Leeds 1-1
  • Coventry-Luton 1-0
  • Watford-Wolverhampton 3-1
  • Brighton-Ipswich Town 1-1
  • Crewe-Crystal Palace 2-2
  • Norwich-Sheffield Wednesday 0-1
  • Southampton-Stoke City 2-0
  • Preston-Leicester 0-0
  • Derby County-Queen's Park Rangers 1-2
"Az 59. percben az egyik hazai csatár már csak az üres kapuval állt szemben - kezdte történetét a kapus. - Én azonban rávetődtem a labdára, s ő már nem tudta visszahúzni a lábát, mellkason rúgott. Bentszorult a levegő, de úgy, hogy fel is ment az agyamba, az eszméletemet is elveszthettem egy rövid időre."

"A stadionban nagyon megijedtek, az orvos már a defibrillátort is készítette, szerencsére nem volt szükség rá, mert gyorsan magamhoz tértem, oxigénmaszkot is adtak rám, mivel egy darabig nem kaptak levegőt."

"A pályáról már a saját lábamon jöttem le, mi több, vissza akartam menni, de a stadion ügyeletes orvosa határozottan kijelentette, hogy nem vállal felelősséget értem."

A kapus elmondta, hogy azért kellett egy kis támogatás neki, s a gyúró mellett az ír válogatott támadó, Clinton Morrison segített neki lemenni a pályáról. A Birmingham City-től igazolt futballista még a fülébe súgta, hogy rúg egy gólt Királyért. Az ír csatár szavatartó ember lehet, mert a 65. percben már őt ünnepelhették a szurkolók.

Király Gábor még azt is hozzátette, hogy szerencsére nem tört el a bordája, egyszerűen csak egy nagy ütést kapott a mellkasára, s a levegő beszorulása után a pánik okozta a legnagyobb gondot. Szerdán azonban fontos meccs vár rájuk a Southampton ellen, s bár hiába védett jól az argentin Julian Speroni (az argentin kapus a 94. percben kapott gólról Király szerint nem tehetett - Mike Dean játékvezető egyébként hét percet hosszabbított), Király szeretne visszatérni a csapatba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik