José Mourinho visszavág

Vágólapra másolva!
2005.10.03. 15:02
Címkék
José Mourinho, az angol labdarúgó-bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel, kilencpontos előnnyel vezető Chelsea menedzsere megmondta a magáét csapata Liverpool elleni, idegenbeli 4-1-es győzelme után. A londoni kékek mestere kiállt csapata mellett azt követően, hogy rengeteg támadás érte a gárdát az unalomba fulladt hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzés után.
Frank Lampard büntetőjével szerzett vezetést a Chelsea
Frank Lampard büntetőjével szerzett vezetést a Chelsea
Frank Lampard büntetőjével szerzett vezetést a Chelsea
Frank Lampard büntetőjével szerzett vezetést a Chelsea

"Több elismerést érdemelnénk, nem a Liverpool, hanem általában a közvélemény részéről. Jó csapat vagyunk" - jelentette ki a portugál szakember arra utalva, hogy sokan támadják csapatát, unalmasnak és gépiesnek bélyegezve a Chelsea elsősorban biztonságos védekezésre építő játékát.

Múlt héten a holland futball-legenda, Johan Cruyff nevezte unalmasnak a londoni kékeket. "Nekünk van a legtöbb pontunk, győzelmünk, rúgott gólunk, tavaly megdöntöttünk minden rekordot, mit akarnak még tőlünk az emberek? Kár, hogy Johan Cruyff nem látta a mai meccset" - fakadt ki Mourinho. "Nyolc meccsen nyolcszor győztünk, 16 gólt szereztünk, mégis azt mondják, nem tudunk játszani, csak egy csapat bohóc vagyunk. Hát nem. Itt az ideje, hogy mutassanak egy kis tiszteletet a játékosaim, a csapatom és az egész Chelsea FC felé."

Mourinho kiállt csapata mellett
Mourinho kiállt csapata mellett
"Nem azt mondom, hogy a miénk a világ legobb csapata. De megvan bennünk minden, ami egy futballcsapathoz kell. Elszántság, sikeréhség, kiváló támadók, kiváló védők, nagy egyéniségek, kreativitás - minden. Ezzel együtt a bajnokságnak még nincs vége. Egy pár ponttal többet gyűjtöttünk, mint az ellenfelek, de amint elhisszük, hogy nyertünk, nagy bajban leszünk" - vélekedett a portugál szakember.

Mourinho utalt arra is, hogy csapata bizonyította, hogy többre képes, mint amennyit Rafa Benítez, a Liverpool vezetőedzője kinézett belőlük a két csapat hétközi, lelombozó 0-0-val zárult Bajnokok Ligája-meccse után. Benítez akkor úgy vélte, a Chelsea megijedt az övéitől.

"A Liverpoolnak kell beállnia védekezni ellenünk, és várni arra, hogy hibázzunk. Nyílt küzdelemben nem tudnak legyőzni minket" - jelentette ki a hétvégi 1-4 után Mourinho. "Ha Rafa Benítez azt mondja, vannak gyenge pontjaink, bizonyára tudja, miről beszél. Ő egy kiváló szakember, de én magam is tisztában vagyok a csapatom gyengéivel."

Frank Lampard, a Chelsea első góljának szerzője is megjegyezte, hogy az elszántságukat nagyban megnövelték az ellenfél nyilatkozatai. "Megmutattuk, hogy komolyan vesszük a dolgunkat. Azt mondták, félünk az Anfield Roadra jönni, de megmutattuk, hogy mi sehol nem félünk. Felspannoltak minket, amit nyilatkoztak rólunk. Volt mit bizonyítanunk, mert olyan dolgok hangzottak el, amik nagyon rosszul estek nekünk. Mi azonban csendben maradtunk, és csak még elszántabbak lettünk. Most sem hisszük, hogy verhetetlenek vagyunk, de nagyon örültünk ennek a győzelemnek."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik