NHL: megvan a Toronto új edzőjének első győzelme

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.01.10. 07:00
null
Daniel Winnik és a Toronto összeszedte magát a Blue Jackets ellen (Fotó: Reuters)
Második mérkőzésén megszerezte az első győzelmét a Toronto Maple Leafs kispadján a héten menesztett Randy Carlyle-t váltó Peter Horachek, miután legénysége hátrányból felülmúlta a Columbus Blue Jacketset. A New Jersey–NY Islanders meccsen a vendégeknél előbb egy gólpasszt jegyző John Tavares kiharcolta a hosszabbítást, amelyet aztán el is döntött.

A Toronto ezt megelőzően 12 mérkőzéséből tízet elveszített, és kikerült a rájátszást érő pozícióból. A találkozó délelőttjén a klubvezetés csapatgyűlést hívott össze, ahol a játékosoknak elmondták, ha a közeljövőben is ilyen gyengén szerepel az együttes, akkor „jelentős változások" lesznek. Az összecsapáson a vendégek szereztek vezetést, de azt követően már a Maple Leafs akarata érvényesült.

További négy évre, 29.7 millió dollárért a Columbus Blue Jacketsnél marad az orosz Szergej Bobrovszkij, akit 2013-ban az NHL legjobb kapusává választottak. A 26 esztendős légiós így a mostani szezonban 11 milliót kereső svéd Henrik Lundqvist (New York Rangers) mögött a második legjobban fizetett hálóőr lesz. Bobrovszkij ebben az idényben átlagban 91,5 százalékkal védi a lövéseket, és 2,8 gólt kap meccsenként. NHL-pályafutása során 2,51-es a kapott gólátlaga. A Columbus nagyrészt neki köszönheti, hogy van esélye bejutni a
rájátszásba.

Eldőlt, hogy Darryl Sutter és Peter Laviolette lesz a két vezetőedző az NHL január 25-i All Star-mérkőzésén. Sutter a címvédő Los Angeles Kings mestereként érdemelte ki, hogy az egyik csapatot irányíthatja, míg Laviolette azzal, hogy klubja, a Nashville Predators az alapszakasz felénél a legjobb pontaránnyal rendelkezett (72.5 százalék). A hagyományos All Star-gálának Columbus ad otthont.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–New York Islanders 2–3 (0–0 1–0 1–2 0–1) – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–Buffalo Sabres 2–1 (1–0 0–1 1–0)
Toronto Maple Leafs–Columbus Blue Jackets 5–2 (4–1 0–1 1–0)
Calgary Flames–Florida Panthers 5–6 (2–2 2–2 1–2)
Edmonton Oilers–Chicago Blackhawks 5–2 (2–1 1–1 2–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik