NFL: jövő péntektől fokozatosan megnyitnak a klubok létesítményei

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 10:09
Jövő péntektől fokozatosan megnyitnak a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) csapatainak létesítményei, így az együttesek hamarosan elkezdhetik a közös munkát.

A járványhelyzet miatt a liga március végén döntött úgy, hogy a klubok nem használhatják edzőközpontjaikat, így a játékosok számára az edzőtábor eddigi szakasza online zajlott, illetve a focisták otthonaikban próbálták meg elvégezni a szükséges fizikai felkészülést.

A liga első embere, Roger Goodell magyar idő szerint csütörtök hajnali bejegyzésében arra hívta fel az együttesek figyelmét, hogy első körben az edzőközpontban dolgozók fele térhet vissza a létesítményekbe, betartva az egészségügyi és szociális korlátozásokat. Goodell jelezte, minden visszatérő alkalmazottnak teszten kell átesnie, és minden klubnak foglalkoztatnia kell egy csapatot, amely az esetleges fertőzötteket kezeli.

„Aktívan dolgozunk az újranyitás következő fázisán, amely már a dolgozók nagyobb százalékát, illetve a játékosokat is érinteni fogja” – tette hozzá az NFL első embere, aki szoros együttműködésben dolgozik a játékos-szakszervezettel, illetve a járványügyi-szakértőkkel.

Az NFL 2020-as menetrendjét magyar idő szerint pénteken hajnalban hozzák nyilvánosságra. A vezetőség továbbra is teljes idénnyel számol, ennek megfelelően jelenti majd be egy háromórás televíziós közvetítésben a szeptember 10-én kezdődő alapszakasz programját.

A Super Bowlt a tervek szerint 2021. február 7-én, Tampában rendezik.

Ha a vírushelyzet nem javul, a ligának vannak alternatív ötletei is a mérkőzések lebonyolítására: üres stadionokban, pihenőhét nélkül vagy akár semleges helyszíneken is lehetnek mérkőzések.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik