NBA: minden jegy elkelt a tokiói előszezon meccseire

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.09.29. 12:10
null
Hacsimura (pirosban) lesz az egyik fő attrakció Japánban (Fotó: Imago)
Címkék
Kosárlabdaláz uralkodik Tokióban, ahol pénteken és szombaton az észak-amerikai profi liga (NBA) címvédője, a Golden State Warriors a Washington Wizardsszal játszik az előszezonban két mérkőzést, már biztosan telt ház előtt – közölte az MTI. 

A Szaitama Szuper Arénában több mint 20 ezer néző foglalhat helyet, a Warriors és a Wizards meccsein pedig egyetlen üres hely sem marad a lelátón. Úgy sem, hogy a legjobb helyekért 420 ezer jent (1.25 millió forint) kellett fizetni.

Japánban a sportág nagyon népszerű, az NBA pedig hosszú évek óta visz mérkőzéseket a távol-keleti országba, ahol 1990 és 2003 között összesen 12 alapszakaszmeccset játszottak. Legutóbb három éve, még a koronavírusjárvány előtti évben volt NBA-mérkőzés az országban.

Ezúttal a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés, nem csupán a három év kihagyás, hanem a bajnok Warriors sztárjai, köztük Stephen Curry miatt. A rajongók Hacsimura Ruira is kíváncsiak, akit 2019-ben draftolt a Wizards, melyben azóta is alapembernek számít, meccsenkénti 13 pontos átlaggal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik