James a hajrában egymaga „intézte el” a Chicagót

Vágólapra másolva!
2010.04.20. 08:19
null
Jamesszel szemben tehetetlenek voltak a chicagói játékosok (Fotó: Reuters)
A LeBron James vezette Cleveland Cavaliers 112–102-re verte meg a Chicago Bullst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, és sikerével 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Nyugaton hatalmas csatát vívott egymással a Denver Nuggets és a Utah Jazz, amelynek végén a vendégek örülhettek.

A hazai pályán játszó Cleveland Cavaliers nagyon megszenvedett a Chicago Bullsszal. Egészen a negyedik negyed közepéig. Akkor ugyanis jött a hazaiak szupersztárja, LeBron James, és kezébe vette az irányítást.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NBA 2009–2010-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Négy és fél perccel a mérkőzés vége előtt csupán 96–93 volt a Cavs javára (addig is fej fej mellett haladtak a csapatok), de James az ezt követő három percben sorozatban 11 pontot helyezett el a Chicago gyűrűjébe, 107–98-as vezetéshez juttatva együttesét, amely már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. A Cavs így az első két hazai meccsét megnyerte, és 2–0-s előnnyel várja a párharc folytatását.

James egyébként 40 pontig jutott a találkozón, mellékesen pedig nyolc lepattanót és nyolc asszisztot is jegyzett. A Bulls legjobb játékosa Joakim Noah volt, aki 25 ponttal, 13 lepattanóval és három gólpasszal zárt.

Nyugaton a Utah Jazz nagyszerűen küzdve 114–111-re győzött a Denver Nuggets otthonában, és ezzel 1–1-re alakította az összesített állást. A Salt Lake City-i gárda vezéralakja a 33 pontig jutó Deron Williams volt, aki még 14 asszisztot is betett a közösbe, míg a másodhegedűs szerepét a 20 pontot és 14 lepattanót elkönyvelő Carlos Boozer játszotta.

A végig szoros összecsapáson a Denvernek az utolsó másodpercekben is volt esélye az egyenlítésre, de Chauncey Billups hárompontosa célt tévesztett, így a Nuggets elveszítette a pályaelőnyét.

Williams amúgy pályafutása első olyan playoff-meccsén van túl, amelyet legalább 30 ponttal és 10 gólpasszal zárt, sőt a Jazz történetében korábban csak kétszer volt példa ilyen bravúros teljesítményre: mindkétszer a legendás John Stockton jutott ilyen mutatókig, 1989-ben.

 NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT
Cleveland Cavaliers–Chicago Bulls 112–102
A párharc állása: 2–0 a Cleveland javára
NYUGATI FŐCSOPORT
Denver Nuggets–Utah Jazz 111–114
A párharc állása: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik