A Lakers állította meg a Houstont, Paul megsérült

Vágólapra másolva!
2017.12.21. 09:17
null
A Lakers megállította a Houstont (Fotó: Twitter/NBA)
Sorozatban tizennégy győzelem után szenvedett vereséget a ligaelső Houston az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, a 38 pontos Kyle Kuzma által húzott Los Angeles Lakers állította meg James Hardenéket, akiknél ráadásul ismét megsérült Chris Paul. A keleti éllovas Boston is kikapott, ismét a Miami tréfálta meg Kyrie Irvingéket, nem hibázott viszont a tartalékos Warriors, a címvédő zsinórban a tizedik sikerét könyvelhette el. Könnyedén diadalmaskodott az OKC, egymás után hetedszer nyert a Chicago, back-to-back győzelmet jegyzett a Kings – nézzük, hogy mi történt hajnalban!

 

Charlotte Hornets–Toronto Raptors 111–129

Ihletett formában dobtak a vendégek. Idegenben is hozta azt az elsöprő támadójátékot a Raptors, amit már többször láttunk idén a csapattól és elsősorban a kinti dobások ültek most nagyon – a kezdőötös 14/20 (!) hármast bombázott be, melyből az újonc OG Anunoby egymaga 6/7-et vállalt. Kiválóan járt a labda, a Lowry, DeRozan páros 16, a teljes csapat 35 gólpasszal zárt, a kispadról is többen hozzátettek, a húsz ponttal megnyert második negyed után pedig könnyedén kézben tartotta a meccset az együttes – végül olyannyira pihentette játékosait Dwane Casey, hogy csak Anunoby játszott harminc percnél többet, a többiek erősen csökkentett játékidő mellett hozták a kiváló számokat. A Toronto így az utóbbi tizenegy meccséből a tizedik győzelmét húzta be és továbbra is tartja keleti harmadik helyét, fej fej mellett halad a Clevelanddel.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Lamb karriercsúcsot, Batum vonalat dobott. A hazaiak kezdő kettese, Nic Batum finoman szólva nem találta a gyűrűt ezen az estén, hiszen tulajdonképpen rá sem nézett: egyetlen mezőnykísérlete volt és azt is kihagyta, szinte értékelhetetlen teljesítményt nyújtott. Villogott viszont a padról beszálló Jeremy Lamb, aki 17 dobásából 11-et értékesített és 32 pontos karriercsúcsot szállított, de csapatán ő sem tudott segíteni, egyszerűen képtelenek voltak megfékezni a lendületbe jött Raptorst és a második negyedben el is ment számukra a mérkőzés. A helyzetet tovább rontotta, hogy a harmadik játékrészben vállsérülést szenvedett Michael Kidd-Gilchrist és már nem tért vissza a parkettre, a Charlotte ezzel 2–11-re áll az utóbbi tizenhárom összecsapáson, szombat hajnalban Milwaukee-ba utazik.

A Hornets legjobb dobói: Lamb 32/6, Howard 15, Walker 15/6
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 28/9, Ibaka 24/6, Anunoby 20/18

Atlanta Hawks–Indiana Pacers 95–105

Felőrölte ellenfelét a Pacers. Nem kezdtek jól a vendégek és az első negyedben kilencpontos hátrányt szedtek be, de innentől összekapták magukat és fokozatosan fölénybe kerültek – lassan, de biztosan ledolgozták a hátrányt, fordítottak, majd a negyedik negyedben folyamatosan távolodtak is ellenfelüktől A stabil védekezés mellett a kulcsemberek hozták magukat támadásban is, három jó egyéni teljesítmény pedig elégnek bizonyult: Oladipo (23 pont, 8/15 mezőnyből, 3/5 tripla), Turner (20 pont, 6 lepattanó, 3 blokk) és Bogdanovic (19 pont, 8/14 mezőnyből) vezetésével a záró etap közepén eldőlt a győztes kiléte, eddigre húszpontos előnyt épített ki az Indiana és bár a végén kozmetikázott az eredményen a Hawks, nem forgott veszélyben a vendégek kötelező sikere. A gárda így keleti negyedikként fogadja a Brooklynt szombat este, addig pihenhet.

Schrödertől több kell. Nagyon sok múlik Atlantában az irányító teljesítményén és bár a nyolc gólpasszra jutó egy eladott labda kiváló arány, a 4/15-ös mezőnymutató és a nyolc pont nem elég tőle ahhoz, hogy az együttes mérkőzést tudjon nyerni. Nem volt olyan játékos, aki át tudta volna venni tőle a vezérszerepet, Kent Bazemore-nak sem ment igazán, így hiába küzdöttek fogukat összeszorítva, a jó kezdés után bedarálta őket a Pacers. Örülhetnek viszont John Collins 18 pontos, 9 lepattanós estéjének, az újonc magasember megint bizonyította, hogy van benne potenciál, de a Hawks még mindig nem nyert idén egymás után két meccset, ezzel továbbra is ligautolsó.

A Hawks legjobb dobói: Collins 18, Bazemore 13/9, Belinelli 13/3
A Pacers legjobb dobói: Oladipo 23/9, Turner 20/3, Bogdanovic 19/3

Boston Celtics–Miami Heat 89–90

Nagy győzelem. Goran Dragic, Hassan Whiteside, Justise Winslow és James Johnson nélkül lépett pályára a Miami és az első negyed nem is sikerült jól a vendégcsapatnak, kilencpontos hátrányt szedtek össze Waitersék, amelyből még a nagyszünetben is megvolt nyolc. A fordulás után azonban felpörgött Erik Spoelstra csapata (igaz, nem álltak fel időben a kezdéshez...) és a Bostonba visszatérő, egyúttal 32 pontos (12/15 mezőnyből, 6/8 tripla) karriercsúcsot dobó Kelly Olynyk vezetésével megfordította az összecsapást – futott egy 15–2-t a gárda és a hajrát annak ellenére megoldotta, hogy Irving révén nagyon kapaszkodott a Celtics. Olynyk a végén is kulcsszerepet vállalt, ő szerezte a Miami utolsó nyolc pontját és ellensúlyozta Irving rohamát, így a Heat ismét legyőzte a keleti listavezetőt azok után, hogy korábban megtörte a 16 meccses győzelmi sorozatát.

Horford limitálva. Elsősorban a magasember jó játéka hiányzott a Celticsnek ahhoz, hogy behúzza ezt a mérkőzést, de őt teljesen levették a pályáról (6 pont, 2 gólpassz, ki is pontozódott a negyedik negyedben) Adebayóék, így az egész bostoni támadójáték méregfogát ki tudták húzni – a hazaiak bőven 40% alatt dobtak és csak 18 gólpasszig jutottak. A kispadról Marcus Smart igyekezett segíteni 5/9 triplával, de rajta kívül egyedül Yabusele dobott pontot a cserék közül és igazából csak a 33 pontos Kyrie Irvingben bízhattak, hogy valahogy megnyeri a meccset – az irányító feljebb is kapcsolt, 14 pontot szerzett a negyedik negyedben, ebből kilencet az utolsó két és fél percben, de a túloldalon Olynyk is villogott, Irving pedig az utolsó dobását végül elrontotta. A Celtics az utóbbi tíz meccséből negyedszer kapott ki és ugyanannyi veresége van, mint a Torontónak, igaz, öttel többet nyertek már Brownék, így továbbra is őrzik keleti első helyüket.

A Celtics legjobb dobói: Irving 33/9, Brown 16/9, Smart 15/15
A Heat legjobb dobói: Olynyk 32/18, Richardson 19/6, Waiters 10

Brooklyn Nets–Sacramento Kings 99–104

Back-to-back győzelem. A Philadelphiában aratott siker után kiválóan kezdte ezt a meccset is a Sacramento, az első negyedben gyakorlatilag átrohantak ellenfelükön Bogdanovicsék és 36–20-ra nyerték ezt a játékrészt. A befejezésekért elsősorban a két veterán, George Hill (22 pont, 7/9 mezőnyből, 4/4 tripla) és Zach Randolph (26 perc, 21 pont, 8/11 mezőnyből, 8 lepattanó) felelt, de a többiek is hozzátették a magukét, így sokáig magabiztosan vezettek, ám a második félidőben végül elfáradtak és izgalmas lett a mérkőzés hajrája. A Nets egészen két pontra zárkózott fel a korábban már húsz egység felett is járó hátrányból, de amikor igazán kellett, tudott szigorítani a védekezésén a Kings, Randolph feltett a táblára négy nagyon fontos pontot, majd a végén Bogdanovics és Hill büntetőivel behúzták a győzelmet – volt némi szerencséjük is a hajrában, a Brooklyn rengeteget rontott, de így is megszerezték idei első back-to-back sikerüket, ami mindenképpen nagy lépés.

Pedig megvolt a Nets esélye. Ugyan nem játszott jól, de az elfáradó Kings hibáit kihasználva mégis visszajött a félig már elveszett meccsbe a hazai csapat és szorossá tudta tenni a negyedik negyedet, de egyszerűen nem voltak elég jók ahhoz Carrollék, hogy fordítani is tudjanak. 97–95 után jött egy bő háromperces pontcsend ahelyett, hogy átvették volna a vezetést, majd az utolsó percben elrontottak négy dobást és eladtak két labdát is, képtelenek voltak élni az adódó lehetőségekkel. Támadásban egyébként is gondjaik voltak, mert 40 százalék alatt céloztak mezőnyből, de ezt 15/42 triplával és 15 támadópattanóval igyekezték ellensúlyozni, ami kis híján elégnek bizonyult – zsinórban négy vereség után a Washingtont fogadják szombat hajnalban.

A Nets legjobb dobói: Dinwiddie 16/6, Carroll 15/6, Hollis-Jefferson 14, Harris 14/6
A Kings legjobb dobói: Hill 22/12, Randolph 21/3, Bogdanovics 14

Chicago Bulls–Orlando Magic 112–94

Ezt élvezték a hazaiak. Nagycsapathoz illő könnyedséggel hozta sorozatban hetedik győzelmét a továbbra is megállíthatatlan Chicago, Dunnék nem sok esélyt adtak az Orlandónak: rögtön egy 12–0-val kezdtek, az első negyed után hét, a nagyszünetben tizenegy, három játékrészt követően pedig huszonnégy pont volt a távolság, de később elérte a harmincat is. Összességében hatan jutottak el a hazaiak közül legalább tíz pontig, Valentine és Mirotic dupla duplázott, 51–35-re nyerték a lepattanózást, kiosztottak 31 gólpasszt, védekezésben pedig nyolc blokkot, ráadásul senki nem játszott többet 29 percnél – látványos játékkal húzta be a találkozót Fred Hoiberg alakulata. A Bulls utoljára három évvel ezelőtt tudott zsinórban hetet nyerni, most pedig ez Kelet leghosszabb aktív győzelmi szériája – a következő „akadály" szombat hajnalban a New Orleans lesz hazai pályán.

Csak asszisztált a Magic. Már az első percektől kezdve nyomozták a labdát a vendégek, a Bulls gyorsan járatta a játékszert, Augustinék pedig nem nagyon találtak ellenszert – időszakokra össze tudták magukat szedni, de komoly veszélyt egyáltalán nem jelentettek a hazaiakra. Frank Vogel alakulata továbbra is sok sérüléssel küzd és ezt nem tudja áthidalni, ezúttal 40 százalék alatt dobtak mezőnyből, kintről mindössze 5/27-et szenvedtek össze, így az utóbbi húsz találkozójukból a 17. vereségüket könyvelhették el – éppen a Chicagóval állnak most már egálban a tabellán...

A Bulls legjobb dobói: Valentine 16/9, Dunn 15, Mirotic 15/6
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 18, Payton 14, Augustin 14/9

Houston Rockets–Los Angeles Lakers 116–122

A szériának vége, Paul megsérült. Sorozatban tizennégy győzelem után kapott ki a ligaelső Rockets, így mindössze fél meccsre csökkent az előnye a Golden State előtt, de ennél nagyobb probléma lehet számukra Chris Paul újabb sérülése. Az irányító már a meccs elején sem mozgott jól, majd a negyedik negyedben elkövetett egy faultot, hogy le lehessen cserélni, nem bírta tovább – a tájékoztatás szerint ugyanolyan izomsérülése van, mint Devin Bookernek, így valószínűleg kiesett most pár meccsre. Nélküle James Harden megőrült és egymaga vitte a gárdát támadásban, végül berámolt 51 pontot (43 perc, 15/27 mezőnyből, 9 gólpassz), de a houstoni védekezés nem állt össze ezen az estén és az első negyedben beszedett 15 pontos hátrány soknak bizonyult – ugyan feljöttek egálra a második félidőben, de a záró etapban talált még egy fokozatot a LAL, amelyre már nem érkezett válasz hazai részről. Paul kiválása mellett érzékenyen érintette őket az is, hogy Clint Capela pályára sem tudott lépni, így november 14-e óta először szenvedtek vereséget, 25–5-tel fogadhatják szombat hajnalban a Clipperst.

Kuzma karriercsúcsa, a Lakers bravúrja. Az utóbbi találkozókon a Golden State és a Cleveland ellen is közel állt már a bravúrhoz a Los Angeles, de egy hajszál mindig hiányzott a befejezéshez, most viszont a kiváló rajt után a negyedik negyedben is feljebb tudott kapcsolni Luke Walton alakulata. A pontszerzésből alaposan kivette a részét az első félidőben ihletett formában (9/9 mezőnyből, közte 6/6 tripla) dobó újonc Kyle Kuzma, aki végül 38 pontos karriercsúccsal és 7/10 hármassal zárta az összecsapást, de a többiek is hozzátették a magukét – 100–100 után sikerült egy 10–0-t futni, amelyben Brewer, Clarkson, Bogut és Ball is benne volt, itt dőlt el a találkozó. Bizonyos periódusokban rendben volt a védekezésük, összességében hatékonyan tudtak támadni és ha ez a csapat megtanulja így lezárni a meccseket, fog még bőven hasonló meglepetéseket okozni idén...

A Rockets legjobb dobói: Harden 51/12, Gordon 21/15, Ariza 18/12
A Lakers legjobb dobói: Kuzma 38/21, Brewer 21/6, Ball 16/6

Oklahoma City Thunder–Utah Jazz 107–79

Kiütés. Egy percig sem volt kérdés, hogy megnyeri-e ezt a mérkőzést a Thunder, a ligaelit védekezés mindössze kilenc (!) pontot engedélyezett a Jazznek az első negyedben, az itt megszerzett magabiztos előnyt pedig különösebb gond nélkül osztotta be innentől a hazai alakulat. Russell Westbrook extra hatékonyan játszott (24 pont, 10/13 mezőnyből, 10 lepattanó, 7 gólpassz, 4 szerzett, 1 eladott labda), a George, Anthony páros hozzátett 36 pontot, ismét pályára léphetett Steven Adams és jutott idő némi pihenésre is, harminc percnél senki sem játszott többet. Újabb győzelmével utolérte a Portland, Denver párost és a holtversenyes 5–7. helyen áll Nyugaton Billy Donovan alakulata, az utóbbi tizenegy meccséből 8-3-at hozott és november eleje óta először áll 50% felett.

Esélytelen volt a Utah. Lábujjsérülés miatt kihagyta a találkozót Donovan Mitchell és az első negyedben annyira lefagyott nélküle a vendégek támadójátéka, hogy gyakorlatilag már itt el is ment számukra a mérkőzés – a második játékrészben javultak, de a fordulás után végleg becsukhatták a boltot. Elöl annyira harmatos volt most az együttes, különösen a kezdőcsapat, hogy nem nagyon lehetett esélyük, 79 dobott ponttal egyébként sem lehet meccset nyerni, Quin Snyder szerint egyszerűen nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy az OKC minden poszton atletikusabb volt náluk, nem kommunikáltak és tulajdonképpen semmit sem valósítottak meg abból, amit elterveztek.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 24, George 18/6, Anthony 18/6
A Jazz legjobb dobói: Hood 17/9, Burks 14/3, Sefolosha 12

Dallas Mavericks–Detroit Pistons 110–93

Smith és a támadójáték is visszatért. Az újonc irányító nélkül folyamatosan szenvedett mostanában a pontszerzéssel a Dallas és az első negyedben most sem jött még meg az áttörés – Smith elég rozsdásan mozgott a sérülése után, nem nagyon talált fogást Reggie Jacksonon. A második játékrészben azonban „berúgta a motort", ugyan akkor kezdett el rohanni a Mavs, amikor ő a padon volt, de igazi fölénybe már akkor került, amikor ismét pályára lépett: kétszer is talpra ugrasztotta a közönséget és Rick Carlisle szerint olyan játékokat hajtott végre, amire csak ő képes a dallasi keretből. Végül 15 ponttal és öt gólpasszal zárt, Harrison Barnes berámolt 25 egységet, a texasiak pedig a korábbi szenvedés után most 53.3 százalékkal céloztak mezőnyből és beszórtak 110 pontot – kulcsfontosságú volt az említett második negyed, amikor szezoncsúcsot jelentő 43 egységet szereztek, innentől ők diktáltak. A győzelem ellenére egyébként továbbra is utolsó a Dallas Nyugaton, a következő hat meccséből pedig ötöt idegenben játszik, nem lesz egyszerű az évzárás a csapat számára.

Előbb a védekezés, aztán a támadás. Stan Van Gundy szerint nagyjából egyetlen dallasi hátvéden sem mutattak be érdemi védekezést, főleg a második negyedben, az itt bekapott 43 ponttal finoman szólva sem volt elégedett a tréner. Hiába sikerült azonban összerakni ezt a nagyszünetben, a harmadik játékrészben elöl omlottak össze Tolliverék, hét percen keresztül nem tudtak kosarat szerezni és 4/18-cal zártak mezőnyből ebben a negyedben, itt pedig már akkora hátrányt szedtek össze, amelyet nem lehetett ledolgozni. Harris és Jackson csak szenvedett, Drummond faultgondokkal küzdött, végül gyenge játékkal szenvedett sima vereséget a társaság – szombat hajnalban a Knicks ellen lehet javítani hazai pályán.

A Mavericks legjobb dobói: Barnes 25/9, Smith Jr. 15/3, Nowitzki 12/6
A Pistons legjobb dobói: Tolliver 18/12, S. Johnson 16/6, Smith 15

Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 104–112

Így kell nyernie egy komoly csapatnak. Három negyeden keresztül próbált a Denver nyomában maradni a Wolves, Jeff Teague (16 pont, 8 gólpassz) és a padról jövő Jamal Crawford (20 pont, 7 gólpassz) vezetésével próbáltak nem leszakadni, mivel Wiggins nem fogott ki jó napot, és Jimmy Butler sem nagyon vitézkedett. A negyedik játékrészben viszont az addig „jó, de semmi extra" Towns is előlépett, a végjátékra pedig begyújtotta a rakétákat Butler is, ez pedig pont elég is volt egy sima befejezéshez. A Wolves pozitívba fordította idegenbeli mérlegét, és ezt tovább javíthatja a Suns ellen.

Ennyi nyula már nincs Mike Malone-nak. A Nuggets kiváló mestere Paul Millsap (illetve időszakosan Jokics és Chandler) hiányát eddig megoldja, hiszen zsinórban nyolc hazai győzelemnél tartott csapata, G-Ligás játékosok villognak Denverben az utóbbi időben, most viszont a Harris, Mudiay hátvédpár hiánya már sok volt. Murray hiába szórt kerek 30 pontot, Jokics pontos dobásai mellett 10 (!) labdát adott el, ez már nem fért bele. A kezdőben hiába dupla duplázott Plumlee és célzott pontosan Torrey Craig, a kiürülő padról egyedül Lyles nyújtott extrát, a végjátékra kellett volna még pár friss láb és kéz.

A Nuggets legjobb dobói: Murray 30/15, Jokics 22/6, Lyles 15/6.
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 25/6, Butler 25/3, Crawford 20/12.

Portland Trail Blazers–San Antonio Spurs 91–93

Ez CJ McCollum kezében maradt – többször. Jobbára hátrányban küzdötte végig az első félidőt a Portland, amikor pedig lehetőség lett volna a fordításra, a harmadik negyed derekán Damian Lillard szedett össze egy húzódást. A hazaiak vezére ugyan visszatért, de láthatóan nem volt 100 százalékos, így utólag jobb döntés lett volna a jól játszó Shabazz Napierre szavazni, mert a végjátékban többször előfordult, hogy Lillard dolga a „semleges sarokban" álldogálás volt, így nem volt nehéz kitalálni, hogy CJ McCollum fog kreálni. McCollum próbálkozott is becsülettel, de az utolsó fél percben betakarták, kiütötték a kezéből a labdát, az utolsó pillanatokban felemelt nehéz hármasa pedig nem esett be. Persze nem csak a hátvédekről kell beszélni, a magasemberek is vastagon benne voltak a sorozatban ötödik hazai buktában...

Régi idők kosárlabdája. LaMarcus Aldridge a végjátékban bemutatott blokkja mellett is bőven csinált jó dolgokat (10/17 mezőnyből, 8 pattanó, 3 blokk), de őt is elhomályosította Pau Gasol: a veterán spanyol 20 pontig, 17 pattanóig, 5 gólpasszig és 2 blokkig jutott, elöl-hátul nem tudtak vele mit kezdeni Nurkicék. Az „ikertornyokra" építve azt is elbírta a Spurs, hogy rajtuk kívül csak a kispadról beszálló Mills, Ginóbili páros érjen el 10 pontot, rosszul dobjanak kintről és mindössze 17 gólpasszig jussanak. Az már csak zárójel, hogy az újabb értékes idegenbeli győzelmet ismét a pihenő Leonard és Parker nélkül érték el...

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 17/6, Nurkic 15, Napier 14/6, Turner 14.
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 22, Gasol 20/3, Ginóbili 10/6, Mills 10.

Golden State Warriors–Memphis Grizzlies 97–84

Erőkímélő üzemmódban. Steph Curry és Draymond Green mellett további fontos láncszemek (Iguodala, Livingston, Pacsulia) hiányoztak, de Klay Thompson megoldotta a hiányukat: az első félidőben 27 pontot termelt, első kilenc dobását helyretette, erre és Durant átlagos napjára (22 pont, 8 pattanó, 2 blokk) építve végig volt elég pont a csapatban. A második félidőben hátul is előkerültek a nagy játékok, mindössze 33 pontot engedélyeztek a Grizzliesnek, így tulajdonképpen simán hozták zsinórban tizedik győzelmüket.

Csak a szokásos. Megint jól tartotta magát a Grizzlies az első félidőben, a másodikban viszont teljesen elfogyott belőlük a kakaó. Marc Gasol kiharcolt 10 büntetőt, szedett 9 pattanót és kiosztott 5 gólpasszt, de a kritikus percekben az ő keze is besült, ha pedig ehhez hozzávesszük az Evans, McLemore páros 8/27-es mezőnymutatóját, meg is találtuk a választ, miért kapott ki a Memphis és miért áll ugyanannyi győzelemmel, mint a nyugati sereghajtó Dallas...

A Warriors legjobb dobói: Thompson 29/9, Durant 22/6, Casspi 12.
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 21/6, McLemore 10/6, Evans, Martin 10/3-10/3.

Los Angeles Clippers–Phoenix Suns 108–95

Lou Williams nagyon kellett. Kisebb sérülésből tért vissza a hazaiak szupercseréje, és rögtön 18 pontot szórt – erre a lendületre volt szüksége a Clippersnek, amelynek kezdőötöse egyébként szépen muzsikált három újonccal is. CJ Williams és Jamil Wilson is 10 pont fölé jutott, a túlkoros Milos Teodoszics 27 perc alatt kiosztott 8 gólpasszt, mellettük a „veteránok" is jól játszottak: Jordan 20 lepattanóba kapaszkodott bele, Austin Rivers pedig pontosan célzott és 6 gólpasszt adott. Williams mellett a cseresorból nagy szükség volt Harrell, Reed és Dekker pontos befejezéseire is, de összességében azért nem izzadt meg a LAC:

Pár jó perc, más semmi. Jay Triano vezetőedző elmondta, hogy a meccs jó részében egyáltalán nem koncentráltak a feladatra a játékosai, ennek is köszönhető, hogy a meccs egy pontján a Clippers 71–46-ra vezetett. Ez egy kicsit felébresztette a Warren, Jackson, Chriss csatártrióra építő vendégeket, feljöttek 10 pontra – hogy aztán itt visszaengedjék a meccsbe ellenfelüket és simán kapjanak ki. A végjátékban nagyon hiányzott Devin Booker, most ő is kellett volna, hogy sorozatban harmadszor is két számjegyű hátrányból felállva nyerjenek – összességében az irányuk jónak tűnik, de a mai meccs azonnal felejtős.

A Clippers legjobb dobói: Rivers 21/9, Williams 18/3, Williams 12/3, Jordan 12.
A Suns legjobb dobói: Warren 22, Jackson 17/3, Chriss 13/6.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik