25 triplát dobott Milwaukee-ban a Jazz, Detroitban bukott a Suns

AGÁRDI LÁSZLÓ, GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)AGÁRDI LÁSZLÓ, GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2021.01.09. 09:47
null
A Detroit hosszabbítás után kerekedett felül a Phoenixen (Fotó: Getty Images)
A Celtics tartalékosan is folytatta remeklését, a New York viszont elbotlott az OKC-vel szemben – otthon kapott ki a Bucks, visszavágott a Clippersnek a GSW, javított a Lakers, franchise-rekordot döntött a Raptors, míg a Rockets 42 pontos győzelmet könyvelhetett el.

 

Detroit Pistons–Phoenix Suns 110–105 – hosszabbítás után

A játéknap meglepetése. Más mérkőzéseken is születtek olyan eredmények, amelyekre illik a „meglepetés" jelző, de valószínűleg az 1-7-tel érkező Detroit győzelme a 6-2-es Suns ellen úgy, hogy a hazaiak 23 pontos hátrányban is voltak már, felülmúlja a többit – egyébként a Pistonsnál úgy tudják, hogy az utóbbi húsz év során egyszer sem tudtak nyerni ilyen lemaradásból felállva. 54-31-es phoenixi vezetés után azonban még az első félidőben visszajött a gárda egy 17-2-vel, a harmadik negyedben kiegyenlített és onnantól szoros meccset játszott, igaz, vezetni a rendes játékidőben nem nagyon tudott, viszont egy-két labdányi távolságból üldözte a Sunst. Aztán a negyedik negyed végén Jerami Grant előbb bedobott két büntetőt, majd kiosztott egy gólpasszt Mason Plumlee-nek, aki 9,6 másodperccel az órán egyenlített, Devin Booker tempója kimaradt, úgyhogy jöhetett a hosszabbítás. Ott pedig már nagyon bekezdett a Detroit, két perc alatt egy 9-0-t futottak a hazaiak, innentől már a kezükben volt a meccs, úgyhogy nagy győzelmet arattak – az említett Grant 31 pontot szórt 10/15 jó dobással, 10 lepattanóval, ráadásul a hosszabbításban egymaga nyolc pontot szerzett, most jó volt Blake Griffin (16 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) és Delon Wright, hasznos volt Plumlee, két nagy dobást süllyesztett el Saddiq Bey, Dwane Casey vezetőedző pedig azt mondta, hogy játékosai olyan keményen dolgoznak, hogy nagyon megérdemelték már ezt a pillanatot.

Elrontotta a Suns. Masszív favoritként érkezett meg erre a meccsre a Phoenix és úgy tűnt, hogy másfél negyed alatt érvényesítik is a papírformát a vendégek, ám onnantól valahogy elfogyott az erő – 18 perc alatt dobtak 54 pontot, ezt követően viszont a maradék 35 percben összesen 51-et. A negyedik negyed végén azért próbáltak menekülni, de több fájó hibát is elkövettek, aztán Booker kezében maradt a győzelmük, majd a hosszabbításban mire feleszméltek, már elúszott a meccsük – kettőt hibáztak, meg vétettek egy támadófaultot, közben a Pistons négyből négy labdabirtoklást fejezett be kosárral. Monty Williams vezetőedző szerint a "megállásuk" oka a detroiti zónavédekezés volt, amely ellen kicsit lustán játszottak, inkább a hármasokat hajigálták és nem mozgatták meg eléggé azt a zónát – ezen még dolgozniuk kell, eddig nem nagyon találkoztak ilyennel idén.

A Pistons legjobb dobói: Grant 31/9, Wright 16, Griffin 16/3
A Suns legjobb dobói: Booker 23/15, Galloway 17/15, Ayton 14

Boston Celtics–Washington Wizards 116–107

Tartalékosan is megy. Jeff Teague ugyan visszatérhetett a Celticsnél, de Tristan Thompson, Grant Williams és Robert Williams III is karanténba került, így magas poszton eléggé kényszerpályára került a gárda – közben pedig természetesen a kezdő irányító, Kemba Walker továbbra sem bevethető, úgyhogy nem voltak könnyű helyzetben. Hiányzók ide, szűk keret oda, az első félidőben ízekre szedte ellenfelét a hazai alakulat, Jayson Tatum (32 pont, 14/27 mezőnyből) és Jaylen Brown (27 pont, 13 lepattanó, 5 gólpassz) játékára alapozva elöl-hátul dominálni tudtak – a nagyszünetben 19, a harmadik negyed elején pedig 28 ponttal vezettek már. Innentől azért kicsit kifulladtak, talán akkor jött ki a rövidebb rotáció, talán túlságosan megnyugodtak, mindenesetre Bradley Beal vezetésével ebből még meccset csinált a Washington, volt 99-95 is az állás, de erre egy 7-0-val válaszolt a Boston, majd két perccel a vége előtt Brown triplája végleg lezárta az összecsapást. A tartalékos Celtics így sorozatban negyedik győzelmét aratta és 7-3-mal már csak fél meccsre van a keleti első helytől.

Beal hősködése nem elég. Az előző meccsen Bradley Beal kereken 60 pontot dobott, de az sem ért győzelmet a Wizardsnak, igaz, ott a ligaelső Sixers volt az ellenfél, most pedig 41-et vállalt 16/29-es mezőnymutatóval, vagyis meglehetősen hatékonyan – tehát két meccs alatt 101 pontot szerzett, mégis két vereséget hozott ki belőle a Washington. Ezúttal az ujjsérüléssel együtt játszó Russell Westbrook pocsék meccset produkált (12 pont, 4/16 mezőnyből, 8 gólpassz, 7 eladott labda), Thomas Bryant a tőle szükséges teljesítményhez képest eltűnt, Avdija 0 ponttal zárt kezdőként, Neto alig hat percet kapott – igazából egy félidő alatt lerendezte a dolgokat a Boston, onnantól az volt a kérdés, hogy a Wizards tud-e valami őrült nagy rohanást bemutatni. Visszajönni vissza tudtak a vendégek, de fordítani már nem tudtak, úgyhogy megint maradt a vereség és a keserűség – egyelőre 2-7-re állnak, következőleg a Miamit fogadják.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 32/9, Brown 27/9, Smart 13
A Wizards legjobb dobói: Beal 41/12, Hachimura 17/3, Bertans 13/12

New York Knicks–Oklahoma City Thunder 89–101

A botrányos dobóforma nem fért bele. A Knicks 9 ponttal megnyerte ugyan az első negyedet, de ezt követően inkább úgy alakult a mérkőzés képe, ahogyan azt a Thunder szerette volna. Julius Randle (18 pont, 12 lepattanó, 7 gólpassz) ismét sokoldalúan játszott, és a nagyszünet után 16 ponttal próbálta megtolni csapata szekerét, de az nem fért bele, hogy egyedül ő tudott hatékony lenni (8/15) a sok dobást vállaló játékosok közül. RJ Barrett 21 kísérletből jutott 19 pontig, Elfrid Payton 16-ból 16-ig, az újonc Immanuel Quickley is csak 1/9-cel célzott, és csapatszinten is mindössze 35,8%-kal értékesítették a dobásaikat. Az 5 eladott labdájuknak köszönhetően így is sokáig meccsben tudtak maradni, de végül 3 győzelem után vereséget szenvedtek.

Al Horford elővett valamit a régiből. Az első félidőben a veterán center tartotta meccsben a Thundert, aki mind a 15 pontját ekkor szerezte, majd a második félidőben, amikor már nem estek a dobásai (0/6), elkezdett lepattanózni, 8 lecsorgójából 7 a fordulás után érkezett. Utóbbira is építve 34-19-re nyerte a Thunder a lepattanózást a második félidőben, és ebből az egész csapat kivette a részét, a végére 5 játékos is leszedett legalább 7 lepattanót. A pontokat Shai Gilgeous-Alexander (25 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz), valamint a kispadról extrát hozó Hamidou Diallo (23 pont, 11 lepattanó) szállította, ráadásul közös erővel 17/27 dobást süllyesztettek el. A Thundernek így az is belefért, hogy a 3 kiemelt játékos után a 7 pontos Alekszej Pokusevski volt a legeredményesebb.

A Knicks legjobb dobói: Barrett 19/3, Randle 18/3, Payton 16/3
A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 25/9, Diallo 23/3, Horford 15/9

New Orleans Pelicans–Charlotte Hornets 110–118

Nem tudja lezárni a meccseket a Pelicans. Sorozatban 3. vereségüket szenvedték el a hazaiak, és egymást követő 3. alkalommal maradtak alul úgy, hogy jó helyzetből várhatták a mérkőzés hajráját. Ezúttal a 16 ponttal megnyert első negyedükre próbáltak építeni, de az előnyük fokozatosan apadt, és a 13 ponttal elvesztett utolsó 12 percben végül ismét vereséget szenvedtek. Zion Williamson eljutott 26 pontig és 8 lepattanóig, Brandon Ingram (17 pont, 8 lepattanó, 8 gólpassz) is igyekezett sokoldalú játékkal és 7/8 büntetővel kompenzálni a 3/11-es dobásmutatóját, illetve Josh Hart és JJ Redick is hozzátett 36 pontot és 8/12 triplát a kispadról beszállva, de a végén Williamson és Ingram sem tudott előlépni, közösen 2/7 dobást küldtek a helyére az utolsó játékrészben. Csapatszinten is hibát hibára halmoztak, 16 támadólepattanót engedtek ellenfelüknek, amiből 26 pontot kaptak, míg a 19 eladott labdájukból 27 egységet szerzett a Hornets.

Gordon Hayward hátára vette a csapatát. 26 ponttal és 7 lepattanóval állt a Hornets élére a Celticstől megszerzett kiscsatár, 22 egységet ráadásul a fordulás után szerzett, így nagyban hozzájárult a fordításhoz. A kezdőből a közös erővel mindössze 10/28-at hajító Devonte' Graham (17 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) és Terry Rozier (15 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) is csipkedte magát összességében, és ellenfelükhöz hasonlóan náluk is érkezett két extra a cseresorból. Miles Bridges 8/11 jó dobással szerzett 20 pontot, míg LaMelo Ball (12 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) csak 4/11 dobását küldte a helyére, de egyetlen gólpasszal maradt le pályafutása első tripla-duplájáról. LaMelo Ball a győzelem mellett annak is örülhetett, hogy első NBA-s találkozásuk alkalmával felülmúlta testvérét, Lonzo Ballt (5 pont, 2 lepattanó, 3 gólpassz).

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 26, Hart 19/12, Redick 17/12, Ingram 17/9
A Hornets legjobb dobói: Hayward 26/12, Bridges 20/12, Graham 17/6

Houston Rockets–Orlando Magic 132–90

Nem állt készen a Magic. Markelle Fultz szörnyű sérülése mellett Aaron Gordon is kihagyta ezt a találkozót combhajlító-problémákkal, de ez önmagában még nem magyarázat arra a lélektelen lődörgésre, amit a vendégcsapat bemutatott. A 42 pontos vereség nem a tudásuk, hanem a hozzáállásuk miatt született meg, egyszerűen nem álltak készen az összecsapásra – mindezt Steve Clifford vezetőedző foglalta össze nagyjából így alig harminc másodpercben, aztán egyetlen újságírói kérdésre sem válaszolva elhagyta a sajtótájékoztatót. Ez nagyjából el is mondja, hogy mentálisan hol volt ma este az Orlando – valahol máshol, de biztosan nem a Toyota Centerben.

Gálázott a Rockets. A hazaiak köszönték szépen a lehetőséget és "tomboltak" egyet ezen a mérkőzésen: 15 ponttal nyerték az első negyedet, 29-cel vezettek a nagyszünetben és ezt követően is folyamatosan nyílt az olló, pedig a záró etapban már értelemszerűen nem játszottak a kezdők. A texasiak végül 22 hármast bombáztak be 47 kísérletből, csapatszinten 56%-kal céloztak mezőnyből és 34 gólpasszt osztottak szét alig nyolc eladott labdával, nagyjából erre szokták mondani, hogy ezt csináltak, amit akartak. James Harden most sem feszült meg, csak 13 dobást vállalt és egyszer sem állt oda a büntetővonalra, de kiosztott 13 gólpasszt, Christian Wood 22 pontot és 15 lepattanót jegyzett, hatan is kétszámjegyűt dobtak náluk, úgyhogy tényleg minden rendben volt. Stephen Silas vezetőedző azt mondta a meccs után, hogy a Magic láthatóan szét volt esve, amit ők kihasználtak, de ettől függetlenül keményen és jól kosárlabdáztak, úgyhogy ezzel elégedett – egyébként is rájuk fért már egy ilyen győzelem a zaklatott szezonrajt után.

A Rockets legjobb dobói: Wood 22/3, Tucker 15/15, Harden 15/9, McLemore 15/15
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 22/9, Anthony 15, Bamba 12/6

Memphis Grizzlies–Brooklyn Nets 115–110

Fontos győzelem. Eddig 0-5-re állt hazai pályán a továbbra is a Morant-Jackson páros nélkül küzdő Grizzlies, de ezen az estén olyan elánnal nyitottak, hogy azt végül győzelemre tudták váltani. Az első negyedben kereken 40 pontot szereztek és a másodikban is növelték az előnyüket, a nagyszünetben 15-tel vezettek, de volt ez 22 is, mielőtt történt egy váratlan fordulat: Jonas Valanciunas nem jött ki a második félidőre az egészségügyi protokoll miatt – nincs pozitív tesztje, de megelőző jelleggel, a ligával egyeztetve azt a döntést hozták, hogy ne folytassa a mérkőzést. Az addigi hazai dominancia viszont innentől megszűnt, nem tudták uralni a lepattanózást, Caris LeVert pedig öt triplát is bevert és visszahozta a Brooklynt – a meccs végén azért a korábbi nagy előny ellenére kapaszkodni kellett, de a legjobbkor futottak egy 7-0-t és néhány fontos dobással kiharcolták ezt a sikert. Egyénileg Dillon Brooks (24 pont, 10/19 mezőnyből), Brandon Clarke (21 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk), az összesen 16 gólpasszt kiosztó Jones-Anderson páros, illetve a kispadról beszálló Allen-Bane-Melton trió is kiemelhető, most pedig egy hárommeccses idegenbeli túrára indulnak.

Ezt már LeVert sem tudta ellensúlyozni. A korábban kidőlt Spencer Dinwiddie, a karanténban lévő Kevin Durant és a személyes okok miatt hiányzó Kyrie Irving nélkül, ráadásul egy nagy győzelem másnapján, back-to-back érkezett meg erre a meccsre a Brooklyn, ennyi mindent pedig most már nem bírt el a társaság. Pedig Caris LeVert mindent megtett, a fő pontfelelőssé előlépő játékos 43 egységet szórt 15/23 dobással, 7/9 triplával és 6 gólpasszal, klasszisteljesítményt nyújtott, de ezúttal ez sem volt elég a győzelemhez – az első félidőben beszedett hátrányukat nem tudták eltüntetni, védekezésben nem tudtak annyit beletenni, hogy azzal fordítsanak. Pedig egálra visszajöttek, 104-104 állt az eredményjelzőn, amikor a Memphis egy újabb 7-0-s futással jelentkezett, innentől pedig már nem tudtak mit tenni – Joe Harris szerint arra büszkék lehetnek, hogy ebben a helyzetben sem adták fel és 22 pontos hátrányból visszajöttek, de a győzelmet most nem tudták kiharcolni.

A Grizzlies legjobb dobói: Brooks 24/6, Clarke 21/9, Melton 14/6
A Nets legjobb dobói: LeVert 43/21, Prince 16/3, Harris 13/3

Milwaukee Bucks–Utah Jazz 118–131

Szétdobta a Milwaukee-t a Jazz. Nincs rá jobb szó, konkrétan cafatokra lőtte a Bucks gyűrűjét az idei felfogását most maximálisan bemutató vendégcsapat, hiszen Quin Snyder vezetőedző jó ideje próbála beleverni játékosai fejébe, hogy a triplákat kell elvállalni. Nos, ezen az estén 25 (!) alkalommal találtak be kintről, amivel megdöntötték a vonatkozó klubrekordot, ráadásul tették mindezt 47,2%-os hatékonysággal, illetve úgy, hogy öt játékos is legalább négyszer köszont be távolról – ez sem fordult még elő soha nem hogy a franchise, de az egész liga történetében. Royce O'Neale (18 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 6/8 hármas), Mike Conley (17 pont, 10 gólpassz, 5/10), Donovan Mitchell (32 pont, 7 gólpassz, 4/9), Bojan Bogdanovic (20 pont, 4/10) és Jordan Clarkson (26 pont, 5/12) is nagy meccset játszott, Snyder pedig természetesen elégedett volt együttesével – ugyan ez sokáig egy szoros meccs volt, de végig megmaradt a jó dobóforma és a záró etapban egy 12-0-s rohammal olyan előnybe kerültek, ahonnan már nem volt visszaút. Két vereség után jól jött nekik ez az este, de azért azt többen is megjegyezték, hogy oké, ezt a formát kellene hozni mindig, nem csak néha-néha...

Ebbe belenézett a Bucks. Eddig otthon veretlen volt a Milwaukee, sőt, az eddigi négy hazai meccsét átlagosan 23,5 ponttal nyerte meg a gárda, ezúttal viszont szinte nem is vezetett az összecsapás során, végig csak üldözte a Jazzt. Mike Budenholzer vezetőedző szerint az ellenfelük most nagyon jól hajtotta végre a játékait, remekül is dobott, illetve a támadópattanókra is odaért, úgyhogy ők nem nagyon tudtak mit tenni, nem tudtak váltani, a védekezésük végig gyengének bizonyult – ezt ugyan próbálták ellensúlyozni a túloldalon, de a záró etap elején volt egy ötperces rövidzárlatuk, addig nem szereztek pontot, ez pedig megpecsételte a sorsukat. Hiába volt jó Jannisz Adetokunbo (35 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 14/25 mezőnyből) és Khris Middleton (31 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 11/19 mezőnyből), ez most nem volt elég, elvesztették a hazai veretlenségüket és a jó szériájuk után ismét csak 5-4-re állnak.

A Bucks legjobb dobói: Adetokunbo 35/6, Middleton 31/9, Holiday 17/9
A Jazz legjobb dobói: Mitchell 32/12, Clarkson 26/15, Bogdanovic 20/12

Golden State Warriors–Los Angeles Clippers 115–105

Visszavágott Curry és a GSW. Két napja jó védekezéssel nyert ebben a csarnokban a Clippers úgy, hogy kis túlzással lenullázta a bokasérüléssel bajlódó Steph Curryt, a kétszeres MVP viszont most maga mögött hagyta a problémát és sokkal jobb játékkal vezette győzelemre a Warriorst. Curry ezúttal teljességgel "kiszabadult" Beverley-ék szorításából és az egész este folyamán ficánkolt, dobott 9/14 triplát (!), kiosztott 11 gólpasszt és végül 38 pontig jutott három szerzett, illetve mindössze két eladott labdával – pontjai közül 19 érkezett a harmadik negyedben, amikor a GSW visszajött a meccsbe az addigi nagy hátránya után, úgyhogy óriási szerepe volt a sikerben. Mert hogy a Warriors volt már 21 pontos hátrányban is a második félidő elején és úgy tűnt, hogy újabb sima vereség lesz a vége, de Curry extrájával visszajöttek, majd a záró etap elején, 92-89-nél a meccs során másodszor a vezetést is megszerezték. Összességében 34-18-ra húzták be ezt a játékrészt és főleg a védekezésüket szedték össze, Steve Kerr talált egy alacsonyabb, gyorsabb ötöst, ami nagyon jól lábmunkázott Paul George-ék ellen és ez bejött – visszavágtak a két nappal ezelőtti vereségért és 5-4-es mérlegükkel jelenleg a nyugati negyedik-ötödik helyen állnak.

Ezt megnyerhette volna a Clippers. Paul George (25 pont, 7 gólpassz, 5/7 tripla) remek meccset játszott, Kawhi Leonard is dobott 24 pontot 3/5 triplával, Serge Ibaka is hozzátett 19 egységet, Nic Batum továbbra is jól nézett ki glue guyként és az első félidőben közel 60%-kal tüzeltek mezőnyből – úgy tűnt, hogy uralják a meccset és simán hozzák a győzelmet. Az utolsó másfél negyedben azonban teljességgel szétestek, egyrészt nem tudtak mit kezdeni Curryvel, másrészt támadásban tanácstalannak tűntek hosszú időn keresztül – 85-63 után három perc alatt lett 87-81 az állás, majd egy újabb 11-2 következett és onnantól már bajban voltak a vendégek. 105-103-nál még volt esélyük, de aztán Curry és Wiggins játékaival egy 10-0-s GSW-futás lezárta a meccset, úgyhogy ezúttal egy elég kétarcú találkozón szenvedték el idei negyedik vereségüket – George szerint jó, hogy ez most történt meg velük és nem később, most kell dolgozniuk azon, hogy ne legyenek ilyen leolvadásaik.

A Warriors legjobb dobói: Curry 38/27, Wiggins 16/6, Paschall 12/6
A Clippers legjobb dobói: George 25/15, Leonard 24/9, Ibaka 19/3

Los Angeles Lakers–Chicago Bulls 117–115

Ezt most kiizzadta a Lakers. Az előző esti hazai vereség után, back-to-back próbált javítani a bajnok, de Kentavious Caldwell-Pope mellett most Anthony Davis sem léphetett pályára, úgyhogy nem volt egyszerű dolga Frank Vogel alakulatának. Az első negyedet el is vesztették öt ponttal, a nagyszünetben eggyel már ők vezettek, de végig szorosan alakult a derbi és a végjátékot sem tudták hibamentesen megoldani – LeBron Jamesben bíztak, aki alapvetően jó meccset játszott (28 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz), de a hajrában azért neki is voltak gondjai. Ugyan két perccel a vége előtt még hét ponttal vezettek, de James elrontott két dobást, majd egy büntetőt, aztán 116-115-nél beleállt egy nagyon-nagyon távoli hármasba, ami szintén kimaradt – a győzelemért támadhatott a Bulls, ám Zach LaVine elrontotta a tempót, úgyhogy egy Schröder-büntetővel végül megnyerték a derbit. Most sem játszottak igazán jól, de tíz meccs után 7-3-mal vezetik Nyugatot és ligaszinten is csak a 7-2-es Sixers, illetve a 6-2-es Pacers előzi meg őket, úgyhogy összességében nem lehetnek elégedetlenek.

Bánhatja a Chicago. Sebezhető volt ezen az estén a Lakers és a Bullsnál is jól tudták ezt, úgyhogy Zach LaVine vezetésével megpróbálkoztak a bravúrral: a hátvéd 19 pontot szórt az első negyedben és végül 38-ig jutott 14/22 jó dobással, 4/7 triplával, 6 gólpasszal, eladott labda nélkül, rá nem lehetett panasz. Mellette Wendell Carter Jr. (23 pont, 7 lepattanó, 25 perc), Coby White és Thad Young is hozzátette a magáét, meg is volt az esélyük a sikerre, ám a legvégén LaVine dobása kimaradt és nem tudták leszedni a lepattanót – ennyin múlt a bravúrjuk, legutóbb a Kings otthonában is egy-két clutch játék döntött ellenük, a hiányzóik ellenére nincsenek rossz passzban, de egyszerűen nem áll mellettük a szerencse.

A Lakers legjobb dobói: James 28, Schröder 17/3, Harrell 17
A Bulls legjobb dobói: LaVine 38/12, Carter Jr. 23, Young 15

Sacramento Kings–Toronto Raptors 123–144

Franchise-rekorddal „tört ki” a Raptors. A pocsék formában lévő, 1-6-os mérleggel érkező, idegenben még nyeretlen Torontónak Kyle Lowryt is nélkülöznie kellett ezen az összecsapáson, majd az első negyedben úgy nézett ki, hogy egy újabb komoly pofonba nézhet bele – 43 pontot kapott, sőt, 40-21-nél már 19-cel is égett. A kanadaiak azonban összeszedték magukat és óriási küzdőszellemmel legyőzték a démonjaikat: már az első negyed végére látótávolságon belülre kerültek, a másodikat megnyerték, a nagyszünet után pedig 73-49-re (!) múlták felül ellenfelüket – dobtak 20 triplát, a 144 szerzett pont pedig franchise-rekordnak számít náluk. Lowry nélkül Fred VanVleet (34 pont, 7 gólpassz, 13/22 mezőnyből), Chris Boucher (23 pont, 10 lepattanó, 3 blokk a padról), Norman Powell (22 pont, 4/5 tripla) és Pascal Siakam (17 pont, 9 lepattanó, 12 gólpassz) is remek estét produkált, csapatszinten 58%-kal dobtak mezőnyből és ezúttal abszolút megvolt az eddig sokszor hiányzó energia, akarat – Nick Nurse vezetőedző is ezt emelte ki, szerinte ez már jó jelnek számít.

Nem elég jól támadni. A pontszerzéssel a hazaiaknak sem volt nagy gondjuk, a kisebb sérülése ellenére játszó De'Aaron Fox 23-at dobott, beszórt öt triplát az újonc Tyrese Haliburton, csapatként 57%-kal céloztak mezőnyből és 44%-kal tripláztak, ráadásul szétosztottak 36 gólpasszt is – ezek a számok azért elég sok meccsen párosulnak győzelemmel. Ezúttal viszont nem, védekezésben az első negyed hajrájától kezdve annyira esélytelennek bizonyultak a Torontóval szemben, hogy mindez egy 21 pontos vereségre volt csak elég – Luke Walton szerint hátradőltek az első negyedben és mire újra felpörögtek volna, a Raptors már olyan ritmusba jött, hogy nem tudtak velük mit kezdeni. A vereség után 4-5-re állnak, most pedig a Portlandet fogadják.

A Kings legjobb dobói: Fox 23, Barnes 21/6, Bagley 15/3, Hield 15/9, Haliburton 15/15
A Raptors legjobb dobói: VanVleet 34/15, Boucher 23/6, Powell 22/12

NBA, ALAPSZAKASZ
Detroit Pistons
–Phoenix Suns 110–105– hosszabbítás után
Boston Celtics
–Washington Wizards 116–107
New York Knicks–Oklahoma City Thunder 89–101
New Orleans Pelicans–Charlotte Hornets 110–118
Houston Rockets
–Orlando Magic 132–90
Memphis Grizzlies
–Brooklyn Nets 115–110
Milwaukee Bucks–Utah Jazz 118–131
Golden State Warriors
–Los Angeles Clippers 115–105
Los Angeles Lakers–Chicago Bulls 117–115
Sacramento Kings–Toronto Raptors 123–144

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik