NHL: a Los Angeles elvette a Phoenix pályaelőnyét a főcsoportdöntőben

Vágólapra másolva!
2012.05.14. 07:43
null
A Phoenix nem bírt odahaza a Los Angeles Kingsszel (Fotó: Reuters)
Címkék
Idegenben nyert a Los Angeles Kings a Phoenxi Coyotes ellen (4–2) az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) nyugati főcsoportdöntőjének első felvonásán. Az első két harmad egyaránt 1–1-re végződött, a harmadik játékrészben azonban eldöntötte a meccset a vendégcsapat – ezzel elvette riválisa pályaelőnyét.

 

A Los Angeles sikere nem mondható érdemtelennek: 48-szor lövést zúdítottak kapura a vendégek, s Anze Kopitar, Dustin Brown és Dwight King is eredményes volt – utóbbi ráadásul kétszer is. Nem elhanyagolható azonban Jonathan Quick teljesítménye sem, aki 25 védést mutatott be. A Kings remek sorozata így nem tört meg, a rájátszásban 9–1-gyel áll a csapat, legutóbbi hat idegenbeli meccsét egyaránt megnyerve.

Az első harmadban már elképesztő fölénybe kerültek a vendégek a kapura lövések tekintetében: 17–4 volt a javukra, ám az eredményjelzőn 1–1 állt... A második harmad döntetlenje után a záró játékrészben a csapatkapitány, Brown juttatta vezetéshez a Los Angelest – megszerezve hetedik gólját a playoffban –, majd King az üres kapuba ütötte a pakkot, így kialakult a végeredmény.

A második mérkőzésre szerdán, magyar idő szerint hajnali 3 órakor kerül sor.

NHL
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Phoenix Coyotes (3.)–Los Angeles Kings (8.) 2–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Los Angeles Kingsnek

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik