A New York Jets hosszabbításban verte meg a New Englandet

Vágólapra másolva!
2008.11.14. 09:47
Hosszabbításban, Jay Feely 34 yardos mezőnygóljával győzött a New York Jets a New England Patriots ellen az AFC keleti csoportjának rangadóján. A két irányító különversenyét a remekül játszó Matt Cassel nyerte, mégis Brett Favre örülhet jobban: a sikerrel a New York Jets élen áll a kvartettben.
A győzelmet jelentő mezőnygól: Jay Feely lába nem remegett meg
Fotó: Reuters
A győzelmet jelentő mezőnygól: Jay Feely lába nem remegett meg
A győzelmet jelentő mezőnygól: Jay Feely lába nem remegett meg
Fotó: Reuters
A győzelmet jelentő mezőnygól: Jay Feely lába nem remegett meg

Ha Tom Brady, az előző szezon alapszakaszának legértékesebb játékosa (MVP) nem sérül meg az idény elején, minden bizonnyal két legendás irányító csatájaként harangozták volna be a New England Patriots és a New York Jets összecsapását.

Mint tudjuk, Brady sérülése miatt Matt Cassel irányítja a Hazafiak támadósorát, aki a csütörtök esti mérkőzésen felnőtt a feladathoz: ő nyerte a két irányító különversenyét (Cassel: 400 yard, 3 touchdown, 0 interception; Favre: 258 yard, 2 touchdown, 0 interception), a végén mégis a Brett Favre vezette New York ünnepelhetett győzelmet.

A Rakéták kezdték jobban a bostoni találkozót, az első két negyed után már 24–13-ra is vezettek, de a harmadik játékrészben Matt Cassel visszahozta a hazaiak győzelmi reményeit. A negyed vége előtt két perccel először Benjamin Watsont találta meg a tojáslabdával hat pontot érően, majd a szokásos (egy pontot érő) jutalomrúgás helyett kétpontos kísérletre állt fel a támadósor. Cassel passzát Jabar Gaffney kapta le a levegőből, és hamarosan kiderült, mennyit is jelentett az így megszerzett pluszpont.

A negyedik negyed végén ezzel ugyanis hétpontos hátrányban volt a New England, ami azt jelentette, hogy egy touchdownnal (és persze a jutalomrúgással) döntetlenre mentik a meccset, és következhet a hosszabbítás. Nyolc másodperccel a negyed vége előtt Cassel Randy Mosshoz kézbesítette a labdát, majd Stephen Gostkowski lába sem remegett meg: 31–31.

A hosszabbításban már nem adatott meg a Patriots irányítójának, hogy újabb pontokat termeljen, mert a Brett Favre vezette Jets támadósora egy hét és fél perces drive végén megszerezte a mérkőzést eldöntő mezőnygólt: Jay Feely 34 yardról volt eredményes.

A győzelem azért is különösen fontos a Jetsnek, mivel mindkét együttes az AFC keleti csoportjában szerepel, és a sikerrel Favre-ék vezetik a kvartettet: 7 győzelem és 3 vereség a mérlegük, míg a 6 sikerrel és 4 vereséggel álló Patriots a második helyen áll.

NFL

11. JÁTÉKHÉT
New England Patriots–New York Jets 31–34 (h.u.)

NFC EAST

1. New York Jets 7 gy 3 v 0,700
2. New England Patriots 6 gy 4 v 0,600
3. Buffalo Bills 5 gy 4 v 0,556
4. Miami Dolphins 5 gy 4 v 0,556

Randy Moss egy touchdownt tett be a közösbe, de ez nem volt elég a győzelemhez
Fotó: Reuters
Randy Moss egy touchdownt tett be a közösbe, de ez nem volt elég a győzelemhez
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik