Méregdrága jegyektől Robben örömkönnyeiig - BL-döntő előtt, alatt és után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.24. 15:52
A Bayern München Arjen Robben 89. percben lőtt góljával 2–1-re legyőzte a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája szombat esti londoni döntőjében, és tizenkét esztendő után újra elhódította az európai klubfutball legfontosabb serlegét. Hangulatjelentés, hírek, nyilatkozatok - a BL-döntő előtt, alatt és után!

A Bajnokok Ligája bajnokai (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája bajnokai (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája bajnokai (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája bajnokai (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája bajnokai (Fotó: Reuters)

Le is zárjuk cikkünket, amelyben péntek délutántól egészen vasárnap délig követtük a BL-hétvége fontos vagy éppen érdekes, vicces eseményeit. Köszönjük a figyelmet!

12.30: „Robben szíven lőtte a Dortmundot” – sajtóvisszhang. Minden sajtóorgánum kitűnőnek és valódi futballünnepnek minősíti a BL-döntőt, kiemelve: a két német topcsapat mindent megtett a csúcskategóriás szórakoztatásért. Az angol lapok a német utánpótlás-nevelés diadaláról cikkeznek, a németek pedig megállapítják: ez a döntő volt a legtökéletesebb ajándéka az 50 éves Bundesligának. A Bayern győzelme pedig? Logikus végkifejlete egy hibátlan szezonnak! A sajtóvéleményeket itt olvashatják!

11.30: A tökéletesség mítosza - a BL-döntőben a legfontosabb dolgok mégiscsak a pályán történtek. Ezek szakavatott elemzése olvasható az NST szerzőinek tollából.

10.12: Dante éneke - önfeledten dalolászott a BL-győztes brazil. A találkozót követően Dante önfeledten énekelt a kamerák előtt. Íme a jelenet 1:12-től!

9.50: Mandzukic elhagyta BL-aranyérmét. A BL-trófea magasba emelése utáni ünneplésben Mario Mandzukic nyakából egyszerűen eltűnt az érem. Tekintse meg a jelenetet!

9.48: Összeborulva sírtak Dortmundban, müncheni ünnep. A BL-finálé után Münchenben fergeteges ünneplés vette kezdetét, míg Dortmundban összeborulva sírtak a szurkolók. Íme!

9:42: Egy ekkora győzelmet illik rendesen megünnepelni. Heynckes és Schweinsteiger együtt ropta a Bayern bankettjén.


9.32: Lewandowski a Bayern Münchenben? Jupp Heynckes, a bajorok leköszönő edzője a meccs után elszólta magát, egy újságírói kérdésre sokat sejtető választ adott Robert Lewandowskival kapcsolatban. Hogy mi volt ez? Kattintson ide és kiderül!

9.06: Cristiano Ronaldo a csúcson. A Real Madrid portugál zsenije lett a Bajnokok Ligája 2012–2013-as kiírásának gólkirálya, 12 találattal. C. Ronaldo letaszította a trónról Lionel Messit, aki az elmúlt négy idényben volt a legjobb mesterlövésze a sorozatnak. Bővebben itt!

8.50: Bayern-diadal - hullottak Robben örömkönnyei. A BL-finálé lefújása utáni pillanatok.

8.15: A BL-döntő képekben. Götze a lelátón, Robben a mennyben, Heynckes Neuer nyakában – a finálé legjobb fotóit megtekintheti képgalériánkban. Kattintson ide!

6.54: Pillantsunk vissza. Kellemes vasárnap reggelt kívánunk kedves olvasóinknak. Ma még természetesen minden a Bajnokok Ligája döntőjéről fog szólni, folyamatosan frissülő cikkünkben az elmúlt napokhoz hasonlóan megtalálhatják a legfrissebb és legérdekesebb híreket. Kezdjük máris egy visszapillantóval, nézzük, hogyan látták az edzők és a játékosok a finálét. Részletek itt!

SZOMBATI ESEMÉNYEK, HÍREK, NYILATKOZATOK

0.35: Ezennel el is köszönünk kedves olvasóinktól. Köszönjük a mai kitüntetett figyelmet. Bár a Bajnokok Ligája-döntője véget ért, cikkünket holnap (igazából ma...) még frissíteni fogjuk a finálé érdekes utózöngéivel. Jó pihenést vagy ünneplést!

23.58: Jupp Heynckes a negyedik. A szakember a negyedik edző, aki két különböző csapattal nyerte meg a Bajnokok Ligáját. De miben nyolcadik Gündogan? Volt már idősebb BL-győztes Heynckesnél? Érdekes statisztikákat olvashat itt!

Variációk egy témára
Variációk egy témára

23.20: Kiegyenlített meccs. A találkozó hőse, Arjen Robben elismerte, hogy rendkívül kiegyenlített mérkőzésen sikerült győzniük. Az első nyilatkozat a mérkőzés után!

23.02: Az élet megy tovább. Úgy néz ki, hogy a következő európai futballszezon egy Guardiola-Mourinho párharccal indul. A Szuperkupában az Európa-liga-győztes Chelsea a BL-győztes Bayern Münchennel küzd meg. Bővebben itt!

Robben megnyerte a döntőt a Bayernnek (Fotók: Reuters)
Robben megnyerte a döntőt a Bayernnek (Fotók: Reuters)

22.36: ÉS VALÓBAN! 2013-BAN BAJNOKOK LIGÁJA-GYŐZTES A BAYERN MÜNCHEN!

22.30: Robben megnyeri a Bayernnek. Ribéry szépen vette át a labdát, Robben meg higgadtan tette el a kapus mellett. Ez valószínűleg el is döntötte a meccset, a Bajnokok Ligáját. 1–2

22.08. Korai öröm, avagy Dante pokla. Ezért kár volt eladni a Playstationt: Dante ballal hasba rúgta Reust, ami után tizenegyeshez jutott a Dortmund. Nem mellékesen Danténak volt már egy sárgája, ezúttal azonban nem kapott. Gündogan bevágta a büntetőt. 1–1

22.00: Vezet a Bayern München! Ez van, ha Ribéry és Robben összejátszik. 0–1Részletek itt!

21.50: A legenda. Ha tizenegyes-rúgások döntenek majd, akkor Will Smith végre megnézheti, hogy hogyan kell ezeket rúgni. A színész-rapper gyakorlatilag akkor is örül, ha eltalálja az egy helyben lévő labdát.

21.40: Shakira ura döntetlent vár. Gerard Piqué, a Barcelona játékosa kiírta twiterre, hogy 1–1-re fogadott, és a Bayern nyer tizenegyesekkel. Ez is benne van a pakliban.

Robben már több helyzetet is elpuskázott
Robben már több helyzetet is elpuskázott

21.25: feléledt a Bayern. Már a münchenieknek is több helyzetük volt. Videós hírünkben meg is tekintheti a nagy lehetőségeket!

21.05: Dortmundi fölény. Az első 15-20 percben mintha nem lett volna a pályán a Bayern. A Borussia akár több gólt is szerezhetett volna, de Manuel Neuer egyelőre meccsben tartja csapatát.

20.45: Végre elkezdődött! Már útnak indult a labda a Wembleyben: Bacskai János tolmácsolásában percről percre követheti az eseményeket, míg Cserháti Zoltán az élőképes cikkben csillogtatja tehetségét.

20.35: Breitner és Ricken „katonásan” hozták a serleget. Paul Breitner, a Bayern München egykori labdarúgója pajzsban, Lars Ricken, a Dortmund korábbi játékosa sárga-fekete egyenruhában érkezett meg a Wembley gyepszőnyegére a BL-döntő kezdete előtt. De hogy is nézett ez ki valójában?

20.30: Hangolódjunk még egy kicsit! Aki esetleg még nem pörgött föl a mérkőzésre, nézze meg az alábbi videót!

20.24: A bayernisták leszurkolják a BVB-híveket. Ismét Wembley-calling: Gergő kollégánk „jelenti”, hogy előbb a Dortmund, majd a Bayern klubdalát énekelték a szurkolók – a hangerőt tekintve óriási a bőrnadrágos fölény. A müncheni szektorban mindenkinél piros-fehér zászló van, de egy magyar zászlót is láthatunk. Sopronból érkeztek honfitársaink.

20.20: Mi is tippelünk. A Sport Televízió döntőt felvezető műsorában a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese, az NSO mindenható ura, a legjobb főnök, azaz Sz. Nagy Tamás próbálta megjósolni a Dortmund–Bayern párharc győztesét. Érdekes és értékes videó itt!

20.05: Müller felesége. A Bayern München gólerős középpályásának felesége, Lisa egyedi készítésű 25-ös Bayern-mezben szorít majd a finálé óráiban férjének, Thomasnak. Futballista-feleség a szelepen.

19.58: Na akkor melyik csapat nyer? Facebook-oldalunkon a kezdőcsapatok ismeretében ön is szavazhat. Közösségi média itt!

19.46: Megvannak a kezdőcsapatok! Sem a Borussia Dortmund, sem a Bayern München kifutó tizenegyében nincs nagy meglepetés. Az előre megjósolhatók szerint az egyik oldalon Blaszczykowski, Reus, Grosskreutz – Lewandowski, míg a másikon Ribéry, Th. Müller, Robben – Mandzukic négyes lesz felelős elsősorban a gólokért.

BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ
BORUSSIA DORTMUND (német)–BAYERN MÜNCHEN (német)

London, Wembley Stadion, 20.45. (Tv: Sport1, Digi Sport1). Vezeti: Nicola Rizzoli (olasz).
BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer – Gündogan, S. Bender – Blaszczykowski, Reus, Grosskreutz – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
A kispadon: Langerak (kapus), Kirch, Felipe Santana, Kehl, Leitner, Nuri Sahin, Schieber
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba – J. Martínez, Schweinsteiger – Ribéry, Th. Müller, Robben – Mandzukic. Vezetőedző: Jupp Heynckes
A kispadon: Starke (kapus), Van Buyten, Shaqiri, C. Pizarro, Luiz Gustavo, Gomez, Timoscsuk

19.20: Még nyugis öltözők. A mezek a helyükön, tisztán, illatosan. Pár óra múlva ez a megállapítás már nem lesz igaz.

19.14: Deja vu: a Borussia Dortmund 1997-es (legutóbbi) BL-győzelmét megelőző két szezonban német bajnoki címet szerzett, akárcsak most, a 2013-as finálé előtt. További érdekesség, hogy a '97-es szezonban a Stuttgart nyerte a Német Kupát. Mint ismert, a 2013-as kupadöntőtőben a Bayern a Stuttgarttal csap össze.

19.00: A stadion. Hogy is nézett ki a Wembley pár órával a mérkőzés előtt? Hát így!

18.34: Remek az idő. Gergő bejelentkezett a Wembleyből, ha ő hazudik, akkor most mi is (amúgy nem szokott...). Állítólag megérkeztek a stadionba a dortmundi ultrák is. Az idő ragyogó, a nap süt, s úgy tűnik, hogy a szél sem zavarja majd a játékosokat.

18.30: Dortmundi nyugágy mindenhol. A Borussia közösségi médiája üzent a londoniaknak, hogy ezzel is a sárga-feketék pártjára állítsa a hazaiakat. Mindezt egyedi képekkel igyekszik megtenni: nyugágy Buckingham-palotánál, a Leicester Square-en, a Tower hídnál. A vizuális élményért kattintson ide!

18.17: A dortmundiak hálásak az őshazának. Mármint Angliának, amiért voltak olyan nagylelkűek, és az öreg kontinensre szabadították a labdarúgást. Legalábbis erre enged következtetni az a reklámtáblával felszerelt gépjármű, amely London utcáin rótta le milliónyi köszönetét a sárga-feketék nevében.

Dortmundi köszönet
Dortmundi köszönet

18.10: Kjaer már világklasszist lát Lewandowskiban. Simon Kjaer, a Wolfsburg védője Robert Lewandowskiról formált véleményt, akit jól ismer a Bundesligából. „Lewandowski tökéletes csatár, hatalmas benyomást tett rám, amikor játszottam ellene. Decemberben 3–2-re legyőztük idegenben a Dortmundot, de Robert bebizonyította, hogy minden képessége adott ahhoz, hogy világklasszis támadó legyen” – vélekedett a dán válogatott védő. Az ominózus mérkőzésen egyébként a lengyel csatár nem talált a kapuba, így elmondható, hogy a Kjaer vezette wolfsburgi védelem jól megoldotta a semlegesítését.

17.59: Szubjektív. Karesz szerint a Dortmund nyer, míg Soma a Bayern mellett érvelt. Eközben Marosi Gergő még mindig Londonban „nyaral”. Olvassa el szubjektív írásunkat!

17.32: Egy kis memo a pénzdíjakról. A finálé vesztese 6.5 millió, győztese – a trófea mellett – 10.5 millió euróval gazdagodik. Persze ez csak az utolsó mérkőzés miatt bezsebelt pénzdíjak. A BL összdíjazásáról itt olvashat!

17.20: Zidane nélkül nincs BL-döntő. Természetesen a legnagyobb sztárok is tiszteletét teszik a BL-döntő helyszínén. Zinedine Zidane, a Real Madrid nagykövete Cristiano Ronaldóról beszélt. Szerinte a portugál klasszis marad a Realban.

17.02: Rutinosabb Bayern. A várható kezdőcsapatok átlagéletkorából az derül ki, hogy a Bayern átlag bő egy évvel rutinosabb játékosokból áll, mint a Dortmund. Persze a müncheniek nem egész 26 és fél éves átlagéletkora sem mondható túl magasnak.
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK ÁTLAGÉLETKORA

Dortmund: 25.09
Bayern: 26.36

16.50: Beckenbauer-exkluziv. Marosi Gergő kollégánk Londonban éppen napi 24 órából 23-at dolgozik. Eközben a nagy Franz Beckenbauerrel is interjút készített. A Császár szerint a Borussia Dortmund egy meccsen bárkit le tud győzni. S, hogy mi a német siker titka? A Holnapi Nemzeti Sportból ön is megtudhatja.

16.15: Áldozat, ami azóta megtérült. A Bayern játékosa még a Playstationjét is eladta. Már egy éve is sejteni lehetett, hogy nagy fogás, de mostanra érett igazán világklasszis hátvéddé Dante, a BL-döntős Bayern München brazil labdarúgója. A 29 éves védő serdülőként nehéz utat járt be, hogy végül beteljesítse profi labdarúgásról szövögetett álmait. Részletek itt!

15.22: Hokisaink már lejátszották. Kovács Csaba és Tokaji Viktor, a magyar jégkorong-válogatott két játékosa különleges sportágban, a gombfocihoz nagyon hasonló subbuteóban mérte össze tudását. Kovács a Bayern München, Tokaji a Borussia Dortmund „képviselőjeként” csapott össze. Meglepetés-e vagy sem, a Borussia 2–1-re győzött. A két kiválóság a „rendes” BL-döntőről is elmondta véleményét az NSO Tv-nek.

Németország-szerte nagy a készültség az esti meccs előtt (Fotó: spiegel.de)
Németország-szerte nagy a készültség az esti meccs előtt (Fotó: spiegel.de)

14.59. Egy kis bunyó mindenkinek kell! Nem bírták ki verekedés nélkül a Bayern München és a Borussia Dortmund szurkolói Londonban. A BL-döntőre készülő csapatok drukkerei között akadt némi nézeteltérés, de a biztonsági erők fellépésének köszönhetően nem tartott sokáig. Videó az esetről itt!

14.35 Cipőharc is lesz a BL-döntőn. Az örök haragba került néhai Dassler testvérek cégeinek, vagyis az Adidasnak és a Pumának a kedvelői is összecsapnak. Milyen cipőben játszanak a két csapat játékosai? Innen megtudhatja!

13.59Futballszakemberek a BL-döntőről. Mészöly Kálmán a Bayern Münchennek, Kovács Zoltán a Borussia Dortmundnak drukkol. Az NSO Tv körkérdése.

Müncheni fanatikus kabátja (Fotó: Marosi Gergely)
Müncheni fanatikus kabátja (Fotó: Marosi Gergely)

13.44 Egy müncheni magyar véleménye. „Hogy mi szólhat a Bayern mellett? A rutin és a nemzetközi tapasztalat, de az önbizalmat is idevenném. A BL-döntő mellett a Német Kupában is a fináléba jutott, és a Bundesligát is megnyerte a csapat. Nem szabad beskatulyázni a münchenieket csak azért, mert a legutóbbi két döntőjüket elveszítették – kevesen mondhatják el magukról, hogy négy idény leforgása alatt háromszor játszottak BL-döntőt" – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére Király Gábor.
A teljes nyilatkozatot itt olvashatja!

13.10 Aranyköpések a dortmundi mágustól.Jürgen Klopp, a gumiarcú zseni megmondja a frankót.

13.00 Nyüzsög a belváros. London belvárosában most már nyüzsög a német drukkerhad, a városnéző double-deckeren Bayern-drukkerek kántálnak, lentről óriási, saját gyártású kupát hordó dortmundiak felelnek. A Borussia-drukkerektől félmillió jegyigénylés jött, huszonnégyezren vannak Londonban jeggyel, és több ezren jegy nélkül. A bajor kontingens létszáma harmincezer körüli – aki egyébként az utolsó napon akart volna közvetlen járattal jönni Münchenből, arról kétezer eurót gomboltak le.

Hangulatkép Londonból (Fotó: Marosi Gergely)
Hangulatkép Londonból (Fotó: Marosi Gergely)

12.43 Mario Götze, aki sérülése miatt nem játszhat a ma esti Bajnokok Ligája-döntőben, a helyszínen tekinti meg a Dortmund–Bayern találkozót. A BVB 20 éves labdarúgója magánrepülőn tart a brit főváros felé.

12.30 Özönlenek a németek Londonba. London-Gatwickre sorra jönnek a gépek és a szurkolók – a közvetlen müncheni járatoknak köszönhetően nagy a bayernes erőfölény a második számú reptéren. Reptéri riportunkat itt olvashatja!

12.20 Mi várható az esti Borussia Dortmund–Bayern München finálétól? A végeredmény megtippelésére természetesen nem vállalkozunk, de a valószínűsíthető kezdőcsapatok ismeretében megvizsgáljuk, hogy játékban mire számíthatunk majd a két csapattól – Beharangozó!

12.05 A tegnapi borús, esős időjárás után javult az idő Londonban: kisütött a nap. Van ugyan néhány felhő az égen – de (egyelőre) NEM esik! 13 Celsius-fokot mutat a hőmérő.

12.00Vilmos herceg már a kezében foghatta a BL-döntő labdáját. Részletek itt!

11.36 Egész Németország területén terrorfigyelmeztetés van érvényben a mai napon a Bajnokok Ligája német házidöntője miatt. Részletek itt!

10.57 A Dortmund játékosa, Bajner Bálint (aki nem tagja a BL-keretnek) az NSO Tv-nek mesélt a csapatot körülvevő hangulatról.

10.26 A győzelmi ezüsttrófea is német. A Bild német bulvárlap ellátogatott abba a brémai ezüstművesműhelybe, ahol a Bajnokok Ligája serlegét készítették. Részletek itt!

10.19 Egy kis videós összeállítás: Adok-kapok német módra - a közelmúlt Bayern-Borussia csatái.

9.29 Amíg a Dortmund és a Bayern játékosai a BL-döntőre készülnek, a német válogatott – érthetően meglehetősen szokatlan összetételű kerettel – Floridában edzőtáborozik. Részletek itt!

8.48 Kíváncsi rá, hogy hány órakor kelnek ma Franck Ribéryék, hány órakor kávéznak Lewandowskiék? Tekintse át a két klub hivatalos londoni programját!

8.23BL-döntő tévés szemmel. Elmondta véleményét a döntőről a Sport Tv két riportere, Molnár Mátyás és Takács Rita. Továbbá megkérdeztük az esti döntőt közvetítő Méhes Gábort is.

7.54 A „kicsik” már győztek! A Bayern München amatőr csapata, a Bayern II – amely második helyen áll csoportjában a Regionalligában (negyedosztály) – kimondottan jó hangulatban nézheti mjad meg a mai meccset, miután tegnap este 6–1-re győzött a Würzburger Kickers ellen.

7.49 Ki mást is kérdezhetnénk az esti Dortmund–Bayern BL-döntőről magyar részről, mint a Borussia játékosát, Bajner Bálintot, aki ugyan nem tagja a BL-keretnek, de természetesen Londonban szurkol klubtársainak. „Minden a döntő körül forog, parádés a hangulat. Péntek délután érkeztünk meg Londonba, és ahogy elnéztem, több lesz a Dortmund-szurkoló, az angolok inkább értünk szorítanak” – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére a csatár, akinek bővebb nyilatkozatát itt olvashatja!

7.18 Idősebb Knézy Jenő után szabadon: Jó reggelt, jó szurkolást! (Hihetetlen hogy repül az idő, a mai lesz a 10. BL-döntő, amelyet már nem láthat a 2003 júniusában elhunyt legendás riporter. RIP) A ma esti (20.45, London, Wembley Stadion, tv: Sport1, Digi Sport 1) Dortmund–Bayern mérkőzés folyamatosan frissülő felvezetését kezdjük egy hangulatjelentéssel még tegnapról. Olvassa el, mivel és kikkel találkozott Marosi Gergely kollégánk pénteken az igazán borongós arcát mutató London utcáin. Részletek itt!

PÉNTEKI ESEMÉNYEK, HÍREK, NYILATKOZATOK

23.42 A dortmundiak védője, Mats Hummels elmondta, már a BL korábbi szakaszában is a döntő járt a játékosok fejében, míg a csapatkapitány, Sebastian Kehl szerint a két csapat nagyon jól ismeri egymást, így az az együttes fog nyerni, amelyik jobban odateszi magát. Bővebben itt!

22.51 Helyszíni videó a Bayern München pénteki londoni edzéséről itt!

22.12 Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a Mount Everestet meghódítani igyekvő hegymászókhoz hasonlította csapatát. Bővebbenitt!

20.42 Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján elmondta, pályafutásának utolsó jelentős trófeáját kaparinthatja meg a holnapi fináléban. Bővebbenitt!

19.56Philipp Lahm, a Bayern München csapatkapitánya a döntőt felvezető pénteki sajtótájékoztatón többek között arról beszélt: nemcsak a Dortmund elleni szombati finálé megnyerésére tartja képesnek a csapatát, hanem arra is, hogy a következő években többször is döntőbe jusson. Bővebben itt!

19.55 A Bundesliga egyik főszponzora remek videókkal jelentkezik az utóbbi időben, legendás játékosok jeleneteit vágják össze, hogy az akció gólt adjon ki végül. Ezúttal a sor a Bayern–Dortmund párharcokon volt. Videó itt!

A Bayern-játékosok már edzésben (Fotó: Action Images)
A Bayern-játékosok már edzésben (Fotó: Action Images)

19.40 A dortmundiak már a következő szezonra is gondolnak, és görög válogatott védőt szerződtettek a Werder Bremenből. Bővebbenitt!

19.01 Müller, a magabiztos. A bajorok 23 éves támadóját a pénteki sajtótájékoztatón arról faggatták, melyek csapata gyengeségei. Müller szerint nincsen olyanok. Bővebben itt!

18.30
Csajok a csúcson! Avagy Bajnokok Ligája-döntő a WAG-ek között. Ön szerint a Bayern- vagy a Dortmund-játékosok oldalbordái a szebbek? Fotók, szavazás ITT!

Dortmundi részről Frau Götzével, müncheni részről Frau Müllerrel nyitunk - Galéria!



18.19 Thomas Hitzlsperger szerint nevelőegyesülete, a Bayern München várja nagyobb lelki teherrel a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjét, ezzel együtt szerinte a bajor csapat legyőzi a Borussia Dortmundot. Bővebben itt olvashat!

17.47 Ballack és Zidane szerint is a Bayern a favorit. A korábbi klasszisok egyöntetű véleménye, hogy a Bayern rutinja és mentális ereje dönthet, a különbségben azonban nem értenek egyet. Részleteket ide kattintva olvashat!

A Bayern-szurkolók már fényképezkednek a trófeával (Fotó: Action Images)
A Bayern-szurkolók már fényképezkednek a trófeával (Fotó: Action Images)


17.06 Nem lesz könnyű holnap a Schalke-fanok élete. A nagy rivális Bayern és a helyi „ellenség” Dortmund csap össze. Kinek szurkol (ki ellen kevésbé?) ilyenkor az ember?

„A zsigereimben azt érzem, hogy három egyre nyer a Bayern. De egyik csapattal sem szimpatizálok, egy cseppet sem. A Schalke-szurkolók a Ruhr-vidék környékéről azt mondják: »Bárki, csak a Dortmund ne!«. Akik délen laknak azok meg úgy vannak vele: »Bárki, csak a Bayern ne!«. Az én véleményem, ha már valakinek nyernie kell, akkor legyen az a Bayern. Mert abból a csapatunk profitálhat, miután a Schalke minden Bayern-trófea után pénzt kap, köszönhetően Manuel Neuer 2011-es átigazolásának. Ez a szerződésének a része” – vélekedett Frank Arndt, a Schalke szurkolói klubjának feje.

16.38 El Clásico helyett... A meghiúsult el Clásico helyett német döntőt játszanak a Bajnokok Ligájában. Logikus, hogy akkor der Klassiker lesz, még ha ez kissé faramuci is a két csapat összefüggésében.

16.05 A repülőtéren rajongók hada várta a bajorokat, és a szállodájuk előtt is, ahol Franck Ribéryt a nevét skandálva fogadták. Videó ITT!

15.11 A dortmundi csapat buszának útját IDE kattintva tekintheti meg!


Dortmundból szeretettel (Fotó: Twitter)
Dortmundból szeretettel (Fotó: Twitter)

14.063D-ben is követhetjük a mérkőzést. Újabb nagyon várt sportesemény kap harmadik dimenziót idehaza a Sport1 és a UPC jóvoltából. Az el Clásico korábbi összecsapásai után most a Sport1 csatornán a Borussia Dortmund–Bayern München Bajnokok Ligája-döntőt láthatja 3D-ben az összes kábeles UPC-előfizető szombat este Londonból. Részletek itt!»

13.00 Már mindkét csapat megérkezett Angliába.

Megérkeztek a csapatok Londonba (Fotó: Action Images)
Megérkeztek a csapatok Londonba (Fotó: Action Images)

12.40 Nelly, az elefánt itt van újra, és tippelt is nekünk egyet gyorsan a döntő nyertesének kilétére. Hogy a jóstehetsége szerint ki nyeri a döntőt? Katt ide!

MINDENT A BL-DÖNTŐRŐL
Hírek, statisztikák, nyilatkozatok, érdekességek: ITT mindent megtalál a Dortmund–Bayern fináléról!

10.42 Ki ne akarna Jürgen Klopp lenni?! A slágergyanús szám megalkotója biztosan. A zseniális videót itt tekintheti meg!

9.2038-szoros tét a feketén! A metro.co.uk arról számolt be, hogy a holnapi Dortmund–Bayern labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőre a feketepiacon 14 ezer fontért (!) – több mint négy és fél millió forintért –, a névérték 38-szorosáért is gazdára találhatnak jegyek. Részletek itt!»

Kevin Grosskreutz már tudja, mit szeretnének a szurkolók (Fotó: twitter)
Kevin Grosskreutz már tudja, mit szeretnének a szurkolók (Fotó: twitter)

A KORÁBBI NAPOK ESEMÉNYEI

Magyar BL-győztes:
Jakabfiék debütánsként a csúcson. A magyar légióssal felálló Wolfsburg nyerte a női labdarúgó Bajnokok Ligáját, miután a döntőben egy tizenegyesből szerzett találattal 1–0-ra legyőzte a Lyont. Részletek itt!»

Újabb német siker: Berlin rendezi 2015-ben a Bajnokok Ligája döntőjét. Az Európa-liga 2015-ös fináléjának Varsó ad otthon. Részletek itt!»De hogy lesz-e Budapesten BL-döntő? Az UEFA-vezető szerint nem esélytelen. Részletek itt!»

Magabiztos Ribéry: „A Dortmund nem tud meglepni minket a BL-döntőben.” A Bayern München francia válogatott támadó középpályása biztos benne, hogy csapata a szombati fináléban legyőzi a Borussia Dortmundot, és 2001 után ismét elhódítja a Bajnokok Ligája trófeáját. Részletek itt!»

Egy rekord, amelyet nagyon nem szeretne megdönteni a Bayern: Ha a müncheni együttes kikap, akkor egyedüli csapatként mondhatja el magáról, hogy hat BEK/BL-fináléban is alulmaradt. Számmisztika és érdekességhalmaz az UEFA hivatalos statisztikáinak segítségével. Részletek itt!»

Dortmundi kórház a város szélén rovat:
Lukasz Piszczek csípőműtéten esik át a finálét követően.
Részletek itt!»A szezon végén a Bayern Münchenhez szerződő Mario Götze nem épült fel az izomsérüléséből, így nem léphet pályára leendő együttese ellen. Részletek itt!»

MOCSKOSOK!
Mocskos Dortmund! A tréninggatyás vadember illik ehhez a ricsajozó hordához, de hiába ájult el a világ a Real kiverésétől, a Bayern megmutatja, mi a különbség a minőség és a hype között. Bővebben itt!
Mocskos Bayern! A futballtörténelem fertője a kokszolás és a gazdagon hulló lesgólok miatt idén is szégyellheti magát, de a tavaly felvett lúzerattitűd miatt a német csodát megvalósító Dortmund leaprítja. Bővebben itt!

A teher sok lesz a Bayernnek? A Dortmund korábbi vezetőedzője, Thomas Doll szerint a sárga-feketék előnyt kovácsolhatnak abból, hogy őket senki nem várta a fináléba.Részletek itt!»

Nem babra megy a játék!
Tíz és fél millió eurós jutalmat kap az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) a Bajnokok Ligája szombati döntőjének győztese. Mennyi a vesztesé? Részletek itt!»

Schweini és Ribéry is bekerült a Bayern BL-himnuszába. Egy „komoly” múltú futballklubhoz komolyzene dukál – gondolhatták a Borussia Dortmund elleni szombati döntőre készülő Bayern München vezetői, amikor felkérték a Müncheni Filharmonikusokat, hogy készítsenek egy új klubhimnuszt a Wembley Stadionban megrendezendő finálé előtt. Részletek itt!»

Klopp kiakadt a Bayernre: „Nem vagyunk bevásárlóközpont.” A szakember elmondta: a bajor csapat az anyagi előnyét kihasználva szerzi meg a legjobb játékosaikat, így olyanná válik, mint egy James Bond-film gonosztevője. Részletek itt!»

Robben: Épp itt az ideje, hogy sikerüljön valami! A Bayern München tavaly hazai pályán bukta el a döntőt – tizenegyespárbajban a Chelsea ellen –, a holland támadó azonban jó előérzettel készül a mostani fináléra. Részletek itt!»

Rekordhalmozás. Eszelős idényen van már túl eddig is a Bayern, a müncheni csapat 30 rekordot állított be, illetve döntött meg a 2012–2013-as bajnoki szezonban. Kíváncsi, hogy melyek voltak ezek? Részletek itt!»

Olasz játékvezető fújja a sípot. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében az olasz Nicola Rizzoli fújja majd a sípot a BL-finálén, a Bayern München–Borussia Dortmund találkozón. Részletek itt!»

Nem csak a Wembleyben szurkolnak majd a fanatikusok. Néhány óra alatt elkapkodták azt a 45 ezer ingyenes belépőt, amelyet a Bayern München kínált szurkolóinak a május 25-i labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőre: a szerencsések az Allianz Arenában, nagy kivetítő előtt drukkolhatnak a kedvenceknek. Részletek itt!»

Ilyen labdákba rúgnak Robbenék a londoni BL-döntőben

Szép labda, biztosan sok örömet szerez majd az egyik csapatnak (Forrás: Daily Mail)
Szép labda, biztosan sok örömet szerez majd az egyik csapatnak (Forrás: Daily Mail)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik