BL-döntő: Ennyi kevés, történelmet akarunk írni! - Robben

Vágólapra másolva!
2013.05.25. 23:14
A Bayern München Arjen Robben 89. percben lőtt góljával 2–1-re legyőzte a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája szombat esti londoni döntőjében, és tizenkét esztendő után újra elhódította az európai klubfutball legfontosabb serlegét. A finálé fantasztikus meccset, hihetetlen iramot, lüktető játékot, elképesztő kapusbravúrokat és drámai végjátékot hozott. Nézzük az egyik főhős nyilatkozatát!

„Kiegyensúlyozott mérkőzés volt – voltak helyzeteink nekünk is, nekik is, szoros volt nagyon. Két egyforma képességű csapat csapott most össze. El sem tudják képzelni, mennyi érzelem dúl most bennem. Hihetetlen! Sokan jöttek oda hozzám a múlt héten, és azt mondták, hogy gólt fogok rúgni. Gyorsan reagáltam találatomnál Franck Ribéry sarkazására, és a labda egyszer csak a hálóban volt” – így a mérkőzés egyik hőse, a mindent eldöntő gólt szerző Arjen Robben.Arjen Robben.

"Nem találok szavakat... Az elmúlt évben hatalmas csalódás volt, hogy elveszítettük a döntőt, az elmúlt négy évben egyébként is háromszor buktunk el fináléban. De mindennek meg kellett történnie! Nem akarsz mindig csak második lenni, most győztünk, mindig is erről álmodtam. Amikor most betaláltam, az egész karrierem bevillant, olyan különleges ez, elmondhatatlanul különleges. Tudjuk, hogy egy ilyen szezon után is fejlődnünk kell, és ezt is tesszük majd. Most azonban megyünk előre a Német Kupa-győzelemért, történelmet akarunk írni! Igaz, a Juventus és a Barcelona kétszeri megverésével már bekerültünk oda!"

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik