BL-döntő: volt játékosa szerint a lelki teher segít a Bayernen

Vágólapra másolva!
2013.05.24. 18:19
Thomas Hitzlsperger szerint nevelőegyesülete, a Bayern München várja nagyobb lelki teherrel a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjét, ezzel együtt szerinte a bajor csapat legyőzi a Borussia Dortmundot.

„Ez hatalmas lehetőség a Bayern számára, játékosai ki vannak éhezve a kupára, győzelmi kényszer alatt játszanak. A Dortmund kisebb lelki teherrel veszi fel a harcot" – mondta a 18 éves koráig a Bayernben pallérozódó Hitzlsperger, aki jelenleg az angol élvonalbeli Everton játékosa.

A 31 éves középpályás arra alapozza lelkiteher-megosztási elméletét, hogy a Bayern a legutóbbi, 2001-es BL-diadala óta két BL-döntőt (2010, 2012) is elveszített – igaz, hozzátette: a tavalyi, saját pályán átélt kudarc most már óriási motivációs erővel bír.

„Erre (a fájdalmas hazai vereségre) alapozom, hogy az idén nagyon ott lesznek, és végre is hajtják a feladatot. Kellően felkészültek ahhoz, hogy megnyerjék a meccset" – mondta a müncheni születésű labdarúgó, aki nézőként maga is ott volt a Chelsea ellen elveszített finálén.

Bárki nyerje is végül a szombati meccset, Hitzlsperger szerint a német labdarúgás nem járhat rosszul:

„Egy évtizeddel ezelőtt a német futball a mélyponton volt. De tanultunk a hibáinkból, és most lám, itt vagyunk egy csomó nagyon jó fiatal futballistával felvértezve. Reményeink szerint ez (a döntő) csak a kezdete a német futball újabb nagy korszakának."

Folyamatosan bővülő felvezető cikkünket ide kattintva érheti el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik