Schweini és Ribéry is bekerült a Bayern BL-himnuszába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.21. 17:49
Egy komoly múltú futballklubhoz komolyzene dukál – gondolhatták a szombati Borussia Dortmund elleni BL-döntőre készülő Bayern München vezetői, mikor felkérték a Müncheni Filharmonikusokat, hogy készítsenek egy új klubhimnuszt a Wembley Stadionban megrendezendő finálé előtt.

A szimfonikus zenekar nem okozott csalódást: világhírű zeneszerző karmesterük, Lorin Maazel vezetésével rekordsebességgel rögzítették a Thomas Berg és Matthias Ambrosius által komponált új bajor dicshimnuszt, erős BL-főcímzene ráhatással.

„A Bayern München erősebb, mint valaha, közel a triplázás. Schweini, Müller, Lahm, Ribéry és Heynckes, hozzátok vissza Münchenbe a bajnokok bajnokának serlegét" – énekli a filharmonikusok kórusa a 'Mia San Mia!' (Vagyunk, akik vagyunk) Bayern-mottóra keresztelt komolyzenei darabban.

A himnuszt természetesen videóra is rögzítették, a felvételre nem csak Maazel karmester öltözött Bayern-mezbe, de a zenekar több tagja díszítette fel magát Bayern-sállal, sapkával és egyéb relikviával, ahogy a társaság otthonául szolgáló Gasteig Kulturális Központot is bajor zászlókkal díszítették.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik