Özönlenek a németek Londonba - reptéri riport

Vágólapra másolva!
2013.05.25. 12:02
null
A németek már Londonban vannak (Fotó: Action Images)
London-Gatwickre sorra jönnek a gépek és a szurkolók – a közvetlen müncheni járatoknak köszönhetően nagy a bayernes erőfölény a második számú reptéren.

 

Van itt decens üzletember klubsálban, Dortmund-Bayern pár, de jönnek sorban a Bayern-Südkurve ultrái, rajtuk bőrnadrág – „hivatalos” bőrnadrágviselő nap van, aki valódi müncheni férfi, ebben jön! –, valamint hagyományos farmerdzseki, felvarrókkal.

Ami azt illeti, a felvarró a hagyományos kardcsörtetés tárgya, minden és mindenki megkapja a magáét. „1860 – a ti időtök lejárt!”; „Ha a seggek repülni tudnának, egész Gelsenkirchen reptér lenne!”; „Repül a Frankfurt – egész a másodosztályig!”; „Mit csináltak a szüleim rosszul? Nürnbergi lettem!”; „Wolfsburg - hurrá, az egész falu kijött a meccsre!” (traktorral illusztrálva – a szerk.), „Jön még olyan idő, amikor nem lesz Hannover!”

Persze a Dortmundnak szóló üzenetek a dzseki elején vannak. „Sz.r Dortmund – pofa súlyba!” No és a megkérdőjelezhetetlen felsőbbrendűséget hirdető filozófia: „Rekordbajnok? Csak az FCB lehet!”

Verbálisan már visszafogottabbak, többek között azért is, mert már tapasztaltak egyet s mást.

Életképek Londonból (Fotó: Marosi Gergely)
Életképek Londonból (Fotó: Marosi Gergely)

„A tavalyi döntő borzalom volt, az Inter ellen is ott voltunk, az sem volt túlságosan sikeres túra… Mi vagyunk a jobbak, ha játszanánk tíz meccset, biztosan mi nyernénk többet, de ez csak egy mérkőzés. Pont ez a veszélyes, és ettől is félünk!” Szinte mindenki ezt mondja, és ezt is várja. A Bayern a jobb – de egy meccsen a Dortmund még Mario Götze nélkül is lecsaphat, elcsípve a BL-trófeát.

Persze van, aki szakértői magabiztossággal beszél.

Mint a Schalke 04 U13-as csapatának kapitánya – a német ifjak ugyanúgy a „Foci a barátságért” gyermekfoci-konferencián vesznek részt Londonban, mint a Magyarországot képviselő Kubala Akadémia.

„A döntő? Sima három null a Bayernnek. Sokkal jobbak.” Nem csak a rivális szomszéd iránti ellenérzés beszélt a kissrácból? „Á, nem – nem szeretjük egyiket sem, de lehetetlen nem elismerni őket. Különösen a Bayernt – most ők a legjobbak.”

NYÜZSÖG A BELVÁROS IS
London belvárosában most már nyüzsög a német drukkerhad, a városnéző double-deckeren Bayern-drukkerek kántálnak, lentről óriási, saját gyártású kupát hordó dortmundiak felelnek. A Borussia-drukkerektől félmillió jegyigénylés jött, huszonnégyezren vannak Londonban jeggyel, és több ezren jegy nélkül. A bajor kontingens létszáma harmincezer körüli - aki egyébként az utolsó napon akart volna közvetlen járattal jönni Münchenből, arról kétezer eurót gomboltak le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik