BL-döntő: terrorfigyelmeztetés van egész Németországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.25. 11:34
Egész Németország területén terrorfigyelmeztetés van érvényben a mai napon a Bajnokok Ligája német házidöntője miatt.

A terrorfenyegetés információjáról Jörg Ziercke, a Szövetségi Bűnügyi Hivatal, a BKA (a német „FBI") vezetője számolt be a német belügyminiszternek.

Az információ a SPIEGEL című német hetilaptól származik.

Az este folyamán számos helyen tartanak – főleg szabad téren – rendezvényeket és nyilvános meccsnézéseket Németország-szerte, s mint ilyenkor lenni szokott, több ezer futballszeretőt várnak a helyszínekre. A rengeteg ember egy helyen pedig – a SPIEGEL szerint – az iszlamisták számára megfelelő alkalom, hogy terrorcselekmény(eke)t hajtsanak végre.

A brandenburgi kapu előtti óriáskivetítőhöz érkezőket a berlini rendőrség fokozottan figyeli, és a gyanús táskákat át is nézi. Jó idő esetén 30-40 ezer embert várnak ide a szervezők. Münchenben, Dortmundban és más német településeken is fokozottan ellenőrzik a szabad téren zajló nagy rendezvényeket.

Az SWRinfo híre szerint – írja a Focus Online – az orosz titkosszolgálattól érkezett a figyelmeztetés az esetleges merénylet(ek)ről. Egyelőre azonban nem tudni, hogy konkrétan hol és melyik időpontban számítanak terroristatámadás(ok)ra Németországban – számol be a Focus.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik