BL-döntő: az UEFA-vezető szerint Budapest sem esélytelen

Vágólapra másolva!
2013.05.24. 08:37
Bajnokok Ligája-döntő Budapesten? Ha hihetünk Csányi Sándor MLSZ-elnök másfél héttel ezelőtti bejelentésének, a magyar szövetség az újonnan felépülő Puskás Ferenc Stadionnal megpályázná a legrangosabb európai klubmérkőzés rendezési jogát, de minimum az Európa-liga-döntőét. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának ülése után a Nemzeti Sport arról érdeklődött Gianni Infantino főtitkárnál, tervezik-e, hogy a 2008-as moszkvai mérkőzés után a közeljövőben ismét kelet-európai helyszínre viszik a BL-finálét.

„Ha van erre alkalmas stadion, elképzelhető – válaszolta Michel Platini elnök jobbkeze a nyílt sajtótájékoztatón. – Ám nem csupán stadion szükséges, megfelelő infrastrukturális háttér, repülőtér, szállodák, satöbbi. A BL-döntő csodálatos, de nagy kaliberű esemény. Nagyon nagy...”

Infantino a 2020-as Európa-bajnokság lebonyolításával kapcsolatban elmondta: a tizenhárom ország és a tizenhárom város kiválasztásánál fontos lesz az UEFA-nak a földrajzi szempont, vagyis hogy Európa minden szegletébe jusson mérkőzés. Mivel a hírek szerint Budapest is jelentkezik helyszínnek, lehet reménykedni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik