Klopp kiakadt a Bayernre: „Nem vagyunk bevásárlóközpont”

Vágólapra másolva!
2013.05.21. 12:10
Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának vezetőedzője a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntő előtt a The Guardiannak adott hosszabb interjút, amelyben a bajorok átigazolási politikáját kritizálta. A szakember elmondta: a bajor csapat anyagi előnyét kihasználva szerzi meg a legjobb játékosaikat, így olyanná válik, mint egy James Bond-film gonosztevője.

Jürgen Klopp a Bayernt bírálta (Fotó: Action Images, archív)
Jürgen Klopp a Bayernt bírálta (Fotó: Action Images, archív)
Jürgen Klopp a Bayernt bírálta (Fotó: Action Images, archív)
Jürgen Klopp a Bayernt bírálta (Fotó: Action Images, archív)
Jürgen Klopp a Bayernt bírálta (Fotó: Action Images, archív)

 

„A klubunk nem egy bevásárlóközpont. A Bayern München a játékosainkat akarja, és meg is szerzi őket, mivel mi egyszerűen nem tudunk annyit fizetni nekik, mint ők. Ha a Bayern így folytatja, akkor olyanná válik, mint egy James Bond-film főgonosza” – kritizálta a Bayernt Klopp a Guardian által készített interjújában.

Mint ismert, a bajorok már korábban hivatalosan bejelentették Mario Götze szerződtetését, és a hírek szerint szívesen látnák a csapatnál a szintén dortmundi Mats Hummelst (aki korábban épp a Bayerntől ment a Borussiához) és Robert Lewandowskit is.

„A Bayern München évtizedes sikerekben gondolkodik, pont mint a Barcelona. Nincs is ezzel semmi baj, sőt, ha sok a pénzed, az még növeli is a sikerek esélyét. Növeli, de nem garantálja. Mi nem tehetjük meg, hogy úgy intézzük a dolgainkat, mint a Real Madrid, vagy a Bayern München, és ne törődjünk a pénzügyekkel, így az adósságainkat a következő generációra hagyva. Nekünk ésszerűen kell gondolkodnunk, így viszont játékosokat veszítünk el” – tette hozzá dortmundiak vezetőedzője.

Klopp azt is elmondta az interjúban, hogy korábban a Bayern München is megkörnyékezte őt a vezetőedzői posztra, ám végül a bajorok mást választottak.

„A Bayern elnöke, Uli Hoeness megkérdezte, hogy találkozhatunk-e valamikor. Természetesen igennel feleltem, bár hozzátettem, hogy még meg kell beszélnem az anyukámmal. Hoeness azt mondta, hogy két edző között döntenek majd, és én vagyok az egyik jelölt. Végül az állást Jürgen Klinsmann kapta, de nem voltam túlságosan letörve, azért ez nem a világ legrosszabb dolga” – mondta Klopp.

A Dortmund május 25-én, szombaton 20.45-kor a Bayern Münchennel csap össze a Bajnokok Ligája döntőjében, Londonban, a Wembleyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik