BL-döntő: Lahm reméli, hogy a Bayern beköltözik a fináléba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.24. 19:56
Philipp Lahm, a Bayern München csapatkapitánya a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét felvezető pénteki sajtótájékoztatón többek között arról beszélt: nemcsak a Dortmund elleni szombati finálé megnyerésére tartja képesnek a csapatát, hanem arra is, hogy a következő években többször is döntőbe jusson.

„Az elmúlt években a Barcelona volt a CSAPAT. A katalánok többször is megnyerték a Bajnokok Ligáját, és tudtuk, őket kell legyőznünk, ha magunknak akarjuk a serleget – fogalmazott Lahm, majd utalt a kettős győzelemmel teljesített elődöntőre. – Éppen ellenük mutattuk meg, milyen sokat fejlődtünk védekezésben is, támadásban is. Nem tudom, átvehetjük-e tőlük a stafétát, de az biztos, hogy négy éven belül harmadszor vívunk döntőt, és haza akarjuk vinni a serleget Münchenbe. Nagyon szépnek látom a jövőt: a csapat kiváló, mi, játékosok a legjobb korban vagyunk és remek az összhang közöttünk. Ez sokat ígérő. Biztos vagyok benne, hogy a következő években többször is lesz lehetőségünk BL-döntőt játszani."

A Bayern csapatkapitányát szembesítették azzal a sokak által osztott véleménnyel, miszerint a döntő két német csapata közül a bajorokén van nagyobb nyomás.

„Szerintem nem egyértelmű, hogy mi játszunk nagyobb nyomás alatt, de ha már itt tartunk: a Bayernen mindig van nyomás, és ezzel a teherrel bajnokok lettünk, a jövő héten meg (német) kupadöntőt játszunk″ – replikázott a rutinos védő.

A BL-döntőt szombaton 20.45-kor rendezik Londonban.

Folyamatosan bővülő felvezető cikkünket ide kattintva érheti el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik