BL: „A Bayern szezonját egy este alatt lerombolhatják”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.22. 15:22
Thomas Doll, a Borussia Dortmund korábbi vezetőedzője a Bajnokok Ligája-döntő előtt értékelte a dortmundiak esélyeit, és elmondta: senki sem várta őket a fináléba, így sokkal kisebb teherrel léphetnek majd pályára a Wembleyben, mint a bajorok.

„A Dortmund most már semmivel sem esélytelenebb, mint a Bayern. 2008-as távozásom óta kétszer megnyerték a bajnokságot, egyszer a Német Kupát, és rengeteget fejlődtek, különösen a nemzetközi porondon" – mondta Doll, aki a 2007–2008-as szezonban ült a Borussia kispadján.

A 2012–2013-as idényben eddig háromszor találkozott egymással a Dortmund és a Bayern, ebből egyszer a müncheniek nyertek, míg két mérkőzés döntetlennel végződött. Történelme során a két csapat összesen kilencvennyolcszor csapott össze, ebből negyvennégyet a Bayern, huszonnégyet pedig a Dortmund nyert meg, így csak a számokat nézve a bajorok győzelme lehetne a valószínűbb, Doll szerint azonban egy BL-döntőben nincsenek esélyesek.

„Nem gondolom, hogy egy ilyen rangú mérkőzésen ki lehetne emelni bármelyik csapatot is mint esélyest. A Bayern egész szezonját lerombolhatja a Dortmund egy este alatt, így tehát a pszichológiai előny ott van, és ezt mindenki tudja. Senki sem várta a dortmundiakat a döntőbe, ezért akkor sem történik semmi, ha elveszítik a meccset" – tette hozzá Doll.

A Dortmund május 25-én, szombaton 20.45-kor Londonban, a Wembleyben a Bayern Münchennel csap össze a Bajnokok Ligája döntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik