Vízilabda: Filip Filipovics bejelentette, hogy Szolnokon folytatja!

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2020.06.12. 18:36
null
Filipovics Magyarországon folytatja pályafutását (Fotó: Tumbász Hédi)
Filip Filipovics Szolnokon folytatja pályafutását – ezt maga a játékos jelentette be a saját honlapján. Korábban a honlapunk is beszámolt arról, hogy közel a megállapodás a szerb válogatott balkezes világklasszisa és a szolnokiak között, péntekre pedig minden kérdésben megegyeztek a felek.

Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője és egyben Filipovics korábbi csapattársa az elmúlt hetekben Belgrádban tárgyalt a játékossal, aki a szerb válogatott edzőtáborában vett részt a szerb fővárosban. Filipovics egyéves szerződést írt alá a Szolnokkal, amelyben csapattársa lesz Dusko Pijetlovics és Radomir Drasovics is – őket szintén jól ismeri a válogatottból.

A Pro Reccóban összesen kilenc évet játszó Filipovicsérkezésével teljessé vált a Dózsa kerete. A 33 éves pólós olimpiai bajnoki címet, két világbajnoki és hat Európa-bajnoki aranyérmet nyert a szerb válogatott tagjaként.

Az élvonalbeli bajnokságból az idén olyan klasszis légiósok távoztak, mint Andrija Prlainovics (OSC–Marseille), Aaron Younger (FTC–Pro Recco) és Angelosz Vlahopulosz (Eger–Brescia), Filipovics érkezésével azonban hasonló szintű vízilabdázó érkezett külföldről.

Filipovics vasárnap érkezik Magyarországra, és hétfőn már új csapatával kezdi meg a felkészülést a következő idényre. A Dózsa kerete eddig sem tűnt gyengének – most már egyértelműen a címvédő FTC-Telekom első számú kihívójának tetszik a szolnoki együttes.

„Megerősítem a hírt, aláírtuk a szerződést, Filipovics egy évig a mi játékosunk lesz. Azért igazoltuk őt le, hogy még erősebb legyen a csapatunk. Komoly céljaink vannak, ha igaz, most "alapból" nem leszünk főtáblásak, de a selejtezőn keresztül mindenképpen szeretnénk továbbra is erősmeccseket játszani a Bajnokok Ligája főtábláján. Ami a bajnokságot illeti: érmet várok a csapattól. Filipovics reményeim szerint azért is nagyon motivált lesz, mert az olimpia előtti szezon kezdődik meg hamarosan. Sokat remélünktőle” – fogalmazott Kovács István, a Szolnoki Dózsa szakmai igazgatója a vlv.hu-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik