Vízilabda: Bud Spencer szerint Kárpáti minden idők legjobbja

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2014.12.20. 10:25
null
Bud Spencer a napokban szívesen vendégül látta az általa nagyra tartott Kárpáti Györgyöt
Kárpáti György, a Nemzet Sportolója a hét végén az otthonában meglátogatta Carlo Pedersolit, azaz Bud Spencert, akivel évtizedek óta jó barátságot ápol. A háromszoros olimpiai bajnok magyarral nosztalgiáztak, s az olasz óriás megígérte, hogy februárban eljön Magyarországra, hogy viszonozza a látogatást.

„Még mindig a hatása alatt vagyok, pedig én nem vagyok érzelgős figura” – mesélt hét végi nagy kalandjáról a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kárpáti György. Hogy ki hatotta meg… könnyekig? Maga Piedone. Az olasz válogatott egykori kiválósága, Carlo Pedersoli, közismertebb nevén Bud Spencer az otthonában fogadta a magyar vízilabdázót, akinek életéről és pályafutásáról dokumentumfilm készül – ennek kapcsán töltött el egy közös délutánt Olaszországban a két egykori játékos.

„Carlóval természetesen a medencében ismerkedtem meg, nagy meccseket vívtunk az olaszokkal az ötvenes-hatvanas években, de a barátságunk a későbbiekben is megmaradt, találkoztam vele az Egyesült Államokban is, amikor már befutott színészként élte az életét” – mondta Kárpáti György, aki szerint – ha a termetükben nem is – sok másban hasonlítottak egymásra Pedersolival.

„Vidám fickók voltunk mindketten, azonos volt a világról alkotott képünk, ami mostanra is megmaradt. Jó három órát beszélgettünk a múltról, a régi szép emlékekről. Ahogy mondta, többre értékeli a vízilabdás múltját, mint a színészetet, pedig emlékszem, annak idején az utolsó mérkőzésén, itt, Budapesten megkért bennünket arra, hogy vigyázzunk az arcára, nehogy elveszítse Amerikában a filmes szerződését. Persze a csapattársaim nem kímélték a medencében, olykor-olykor eljátszottak neki egy-egy ütős mozdulatot, hogy jól megijesszék" – emlékezett vissza a Nemzet Sportolója, akit alaposan zavarba hozott Bud Spencer ezen a délutánon.

„Azt mondta nekem: Giorgio, te voltál minden idők legjobb vízilabdázója! Mondtam neki, Carlo, ne beszélj így, még azt hiszik, hogy én kértelek meg rá a film miatt” – tiltakozott Kárpáti György, akinek a 85 éves filmsztár ígéretet tett, hogy ha egészsége engedi, februárban meglátogatja Budapesten.

Carlo Pedersoli többre tartja sportmúltját, mint a színészi karrierjét – Johnny Weissmüllerhez hasonlóan mindkét életmódba belekóstolt
Carlo Pedersoli többre tartja sportmúltját, mint a színészi karrierjét – Johnny Weissmüllerhez hasonlóan mindkét életmódba belekóstolt

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik