T. M. 2020.11.16 10:33 Frissítve: 2020.11.16 12:09

Bajnokok reggelije: Egy év múlva jobb sportoló lehetek és leszek is – Gurisatti

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó volt a vendégünk.

 

Gurisatti Gréta (jobbra) szerint jobb lesz egy év múlva (Fotó: Tumbász Hédi)

A Prímával indított közös sorozatunk hetedik vendége Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó volt, aki két ételt is hozott: zöldfűszeres kacsamájat és banánkenyeret készített. A 24 éves vízilabdázót arról kérdeztük, milyen étrendet követ.

„Én is már nagyon sok étrenddel megpróbálkoztam karrierem során, most vegyesen táplálkozok: azaz nagyjából mindent eszek. Mérkőzésnapon húst például egyáltalán nem eszek, mivel elnehezedek tőle.”

Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, Grétát hogyan érintette a tokiói olimpia elhalasztása.

„Nem titok, hogy az elmúlt négy évemet a tokiói olimpiának szenteltem. Az elején azért érintett annyira rosszul, mert attól tartottam, hogy nem elhalasztják, hanem elmarad. Így viszont azt gondolom, még szerencsés helyzetben is vagyok, hiszen volt egy korábbi sérülésem is: ráadásul egy év múlva jobb játékos lehetek, és leszek is.”

A Bajnokok reggelije 7. részét Gurisatti Grétával teljes egészében az alábbi videóban tekintheti meg.


 TORGHELLE SÁNDOR PARADICSOMOS, FETÁS SPAGETTIJE GARNÉLÁVAL
Az NSO Tv Youtube-csatornáján új sorozatot indítunk, a Príma üzletlánc alapanyagaival és támogatásával, a Mindmegette.hu internetes portállal együttműködve.

Kameráink előtt a legjobb magyar sportolók készítik el kedvenc ételeiket – amelyeket általában ők sem reggelire fogyasztanak el, hiszen jóval tartalmasabbak, laktatóbbak, de bármelyik napszakot választjuk is a megkóstolásukhoz, biztos, hogy nagyon ízletesek!


A Bajnokok reggelije-sorozatunk nyolcadik részét november 21-én olvashatják lapunkban – vendégünk Torghelle Sándor, 42-szeres válogatott labdarúgó lesz –, és a Képes Sport ízelítője után november 23-án nézhetik meg az NSO Tv-n a Kárpáti Rebeka vezetésével forgatott teljes adást, izgalmas beszélgetéssel, Torghelle „főzőleckéjével”.


2020.10.02 19:24:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

Húsz év távlatából is mesés: felelevenítjük a magyar vízilabdázók sydneyi olimpiai győzelmét.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.