Erős a magyar vízilabdás export és az import is

R. B. B.R. B. B.
Vágólapra másolva!
2013.09.26. 16:31
null
Sztefan Mitroviccsal erősödött a magyar bajnokság (Fotó: Imago)
Noha az továbbra is a tudományos fantasztikum világába sorolható, hogy a vízilabdában mondjuk átigazolási díjat fizessenek egy játékosért – a hírek szerint egyszer a Recco fizetett a Partizannak Andrija Prlainovicsért, de ez a statisztikai hibahatár kategóriáját meríti ki –, az idén nyáron azonban már olyan mozgalmas volt a pólós átigazolási időszak, mint a magasabban jegyzett sportágaknál.

 

A waterpoloworld.com gyűjtése kapcsán megállapíthattuk, hogy Olasz- és Magyarország volt a két központ, ám míg az olaszok inkább csak exportáltak, nálunk kétirányú volt a játékosmozgás, az alábbiakban a minket érintő/fontosabb átigazolásokat igyekeztünk összegyűjteni.

Hazánkba szerződött a szerbek kiválósága, Sztefan Mitrovics (Szolnok), a Partizan montenegrói vb-ezüstérmese, Predrag Jokics (Debrecen), a román válogatott Andrei Busila (Debrecen), míg a Ferencváros ausztrál trióval (Tyler Martin, Aidan Roach, Joel Swift) erősödött. Eközben viszont adtunk is a világnak, ráadásul alaposan szétszórtuk az értékeinket. Az FTC-től a Nagyváradhoz szerződött a szerb válogatott kapusa, Gojko Pijetlovics, ahová érkezett a Szolnok román válogatott duója, Ramiro Georgescu és Tiberiu Negrean. Németországban, a Spandauban folytatta Baksa László (Szeged) és Moritz Öler (Vasas), Szerbiába, a Radnicskihoz igazolt Milos Korolija (Debrecen), az olasz Reccóba tért vissza Alex Giorgetti (Debrecen), míg az új-zélandi Joseph Kayes és az ausztrál Aaron Younger a Szegedet hagyta el az ausztrál Fremantle kedvéért.

A már említett olaszok, néhány gazdag, de inkább egzotikus, mintsem szakmailag erős klubbal karöltve letarolták a délszláv piacot, a Recco két montenegrói és egy horvát válogatottal erősített, de mellettük is további öt délszláv pólós tette át a székhelyét az olasz bajnokságba. Többen viszont a kecsegtető szerződést választották, Dusko Pijetlovics az orosz Kazanyhoz, a montenegrói kapus, Milos Scsepanovics a török Galatasarayhoz szerőzdött, míg a szerb Szlobodan Szoro, a spanyol Felipe Perrone, a horvát Josip Vrlic és az amerikai Tony Azevedo a brazil bajnokságot választotta.

Egyszer talán az az idő is eljön, hogy fizetnek valakiért. Úgy véljük, a friss vb-győztes magyar válogatottak értéke a legmagasabbak közé tartozna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik