Tíz helyen változhat a tabella

SZABÓ GÁBOR, BAJZÁT RAFAELSZABÓ GÁBOR, BAJZÁT RAFAEL
Vágólapra másolva!
2005.03.25. 22:58
Címkék
Noha már pénteken lejátszották az Eger-OSC találkozót, a férfi vízilabda-bajnokság utolsó fordulójának további öt mérkőzésére csak ma kerül sor, így várni kell még a tabella bebetonozódására. Az alapszakasz végeredményét olyannyira meghatározzák a szombati meccsek, hogy a jelenlegi állás szerint csak a Domino első és a Szentes hetedik helye biztos. Minden más változhat, noha létezik papírforma is a világon, amely mindenképpen szűkíti a variációs lehetőségeket.
Így például nehezen képzelhető el, hogy a Vasas ne szerezze meg mindkét pontot az UTE ellen, megtartván - az egymás elleni eredmények alapján - második helyét a Brendon előtt. Ugyancsak a méretes meglepetés kategóriájába tartozna az FTC győzelme a listavezető, fantasztikus formáját huzamos ideje tartó Domino ellen. A Honvéd mérlegszerepéről még egy szerdai sajtótájékoztatón nyilatkozott Kovács István vezetőedző: "Örülök a nyilvánosságnak, mert így megnyugtathatok mindenkit, hogy a legerősebb összeállításban állunk ki a Fradi ellen, és mindent beleadunk, mert a Honvéd nem engedheti meg magának a luxust, hogy vereséget szenvedjen." A játékosok nevében Kiss Gergely mondta el a véleményét, s nemcsak a teljes erőbedobásról ejtett szót, hanem arról is, hogy a Fradi elleni fiaskóval csak maguknak okoznának kellemetlenséget. Mert ha a népligetiek nyernek (a meccset egyébként a Komjádi-uszodában rendezik meg 18.15 órától), ők jutnának be utolsóként a négy közé, és lennének ellenfelei a Dominónak az elődöntőben. Ez esetben 2-2-ről indul a 8 pont megszerzéséig folyó párharc, vagyis az Euroligában is érdekelt Honvéd saját magával babrálna ki a túlórázással. Ha - a papírformának megfelelően - a Szeged fut be negyediknek, a csongrádiak ellen 4-0-val startolnának Benedekék, azaz két meccsből is "behúzhatnák" a döntős szereplést.

Elméletileg az FTC, a Szeged és az UTE azonos pontszámmal (28) is befejezhetné a sorozatot a 4-6. helyen, ami az egymás elleni eredmények alapján a Tisza-partiaknak kedvezne - erre a végkifejletre azonban kevés az esély. Az alsóbb régiókban az OSC a BVSC-Szolnok mérkőzésre koncentrál, és döntetlenben reménykedik. Ha így alakul a találkozó, a három gárda egyaránt 14 ponttal állna, és mert az egyetemisták messze verik a két riválist a hármas versenyben, becsúsznának a nyolc közé. Ha nem lesz pontosztozkodás, a győztes (BVSC vagy Szolnok?) csípi meg a nyolcadik pozíciót. S ezzel még nincs vége! A pont nélkül utolsó Szent István Egyetem az őt két ponttal megelőző, a 11. fordulóban éppen őt legyőző Neptunnal meccsel. Mivel az első találkozón 7-6-ra nyert az újonc, ma két találattal kellene többet dobnia az Ybl-nek, hogy az utolsó pillanatban elmozduljon a 12. helyről.

Ahogy fent írtuk, a záró fordulóban még tíz helyen változhat a tabella, érdemes tehát követni a fejleményeket.

BRENDON-ZF- EGER-OSC-BRITISH KNIGHTS 13-1 (6-1, 2-0, 2-0, 3-0)
Eger, 300 néző. V: Bátori, Schlosser
EGER: Jászberényi - Weszelovszky 1, Hegedűs, Decker, Kis G. 1, Kiss Cs. 1, NYÉKI 4. Cs: SZÉCSI (kapus), Bálint, DABROWSKI 1, Seress 1, Fülöp 1, CZIGÁNY 3, Matajsz. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán
OSC: Gáti - Tiba, Ürögi 1, Ibolya, BÉKÉSI, Gyarmathy, Alibán. Cs: Bakó, Barna, Povázai, Cserdi, Klie. Edző: Fekete Szilveszter
Gól - emberelőnyből: 3/2, ill. 5/1

A nyolc közé igyekvő OSC-nek szemernyi esélye sem volt a lendületesen kezdő egriekkel szemben. Szebbnél szebb akciógólok követték egymást, ejtésekből nagyot alakított a Nyéki, Czigány kettős. A fordulás után beálló Szécsi Zoltán teljesen lehúzta a rolót, és a tucatnyigólos különbség kialakítása sorozatban másodszor sikerült Dabrowskiéknak.


Szavazás

Férfi pólódöntő: Honvéd-Vasas. Mit vár?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik