Vizes vb: a románok nem közvetítették történetük első férfi győzelmét

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.22. 14:04
null
David Popovici sikerét 200 férfi gyorson kizárólag az M4 Sporton lehetett látni Romániában (Fotó: AFP)
A román férfi úszósport első világbajnoki címe kellett ahhoz, hogy a román közszolgálati televízió (TVR) megvásárolja a budapesti vizes világbajnokság közvetítési jogait. David Popovici történelmi sikerét 200 férfi gyorson kizárólag az M4 Sporton lehetett látni Romániában (a magyar sportcsatorna szerepel a nagy kábelszolgáltatók ajánlatában), viszont a román televíziók csak a 17 éves bukaresti fenomén sikere és az azt követő össznépi felháborodás után kezdtek tárgyalni a világbajnokság műsorra tűzéséről.

 

Végül Popovici kedd esti, 100 méteres középdöntőjét már közvetítette a TVR 1-es csatornája, amely sajtóhírek szerint 10-15 ezer euró körüli összeget fizetett a jogokért.

Dan Turturica, a TVR elnök-vezérigazgatója szerint már két éve felajánlották számukra a közvetítési jogok megvételét, ám akkor még egyrészt nem látták előre a nemzetközi élvonalba a tavalyi ifjúsági világbajnokságon berobbant Popovici fantasztikus eredményeit, másrészt az úszással nem lehet nézettséget elérni. „Ki közvetített valaha úszást főműsoridőben Romániában?” – kérdezett vissza Turturica. Most viszont biztosra ment a köztelevízió, mert a budapesti világbajnoksággal együtt a július 5. és10. között a Bukarest melletti Otopeni-ben esedékes ifjúsági Európa-bajnokság közvetítési jogait is megszerezte, amely Popovici következő nagy versenye lesz.

A közvetítés hiányát maga Popovici is megemlítette Instagram-posztjában. „A forradalmat nem közvetítette a televízió” – írta, egy tavalyi ironikus cikkre reagálva, amelyben az olimpiai negyedik helye után önbizalommal teli nyilatkozatait úgy kommentálta a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap, hogy nem ő fogja forradalmasítani az úszósportot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik