nemzetisport.hu 2019.07.01 20:37 Frissítve: 2019.07.10 15:43

Élmények testközelből

A budapesti FIE vívó-világbajnokság varázslatos esemény lesz, ebben biztosak vagyunk. És erről nem csak a sportolók, hanem a szervezők is gondoskodnak majd, akik mindent megtesznek azért, hogy a helyszínen szurkolók a verseny minden pillanatában nagyszerűen érezzék magukat, és hogy a tévé előtt ülők szinte a bőrükön érezhessék a vb hangulatát. (x)

Július 15-én kezdődik a világbajnokság (Fotó: Dömötör Csaba)

Nincs nagyobb élmény egy sportolónak, mint amikor saját hazájában futhat ki az ujjongó szurkolók elé egy világversenyen, és minél jobb a hangulat, annál könnyebben érheti el ő is a kitűzött céljait. Erről a hangulatról gondoskodik majd az a csapat, amelynek a célja, hogy még a megszokottnál is közelebb kerülhessenek a rajongók a pástokhoz és a versenyzőkhöz.

„Szeretnénk teljesen bevonni, sőt, berántani a nézőket a versenyek hangulatába. Az a célunk, hogy a végén mindenki azt érezze, sok-sok élményt kapott a világbajnokságtól” – mondta Varga Gábor producer, akinek csapata rengeteg látványossággal készül a vb-re.

KÖZEL 30 EZER NÉZŐT VÁRNAK A SZERVEZŐK
A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re még megvásárolhatók a www.2019budapest.com oldalon keresztül. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.

Ezek közül szó szerint kiemelkedik az a 124 méter széles és 4 méter magas ledfal, ami körbeveszi majd a pástokat. Ezen a korábbi világbajnokságok emlékezetes pillanataitól kezdve látványos fényjátékokig sok mindent láthatnak majd a szurkolók, akik részt vehetnek interaktív játékokban, telefonos alkalmazás segítségével közösen tesztelhetik a vívással kapcsolatos tudásukat, és bepillanthatnak a kulisszák mögé, akár még a sportolók öltözőibe is.

Varga Gábor reméli, hogy legalább olyan hangulatot tudnak majd teremteni, mint a tavaly októberi birkózó világbajnokságon.

„Mindig büszkén idézem Thomas Bach-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét, olimpiai bajnok tőrvívót, aki a tavalyi birkózó világbajnokság szervezőinek vendége volt, és azt mondta, nem gondolta volna, hogy olyan csodálatos hangulatot láthat egyszer egy birkózóversenyen, mint itt” – mondta a producer.

És természetesen azok is nagyszerű élményekkel lesznek gazdagabbak, akik nem tudnak a helyszínen szurkolni legjobb magyar vívóknak. A délutáni programot a televízió minden nap élőben közvetíti 11 kamerával, amelyek közül hat lesz felelős az úgynevezett szuperlassításokért, így a nézők az asszók minden apró rezdülését pontosan láthatják majd.

„Ez lesz az egyik legfontosabb közvetítésünk ebben az évben, és ahogy a versenyzők számára, úgy nekünk is ez lesz az olimpia főpróbája” – mondta Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. „Ahogy a többi idei hazai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a vívó vb-n is mindent igyekszünk pontosan úgy csinálni, ahogy jövőre, Tokióban fogjuk. A döntős napokon 3-5 órán keresztül élőben követjük majd az asszókat és a mi közvetítésünket veszik majd át a nagy nemzetközi TV-csatornák is. Biztos vagyok benne, hogy a nézők a verseny egyetlen fontos pillanatáról sem maradnak majd le."

És akik a délelőtti összecsapásokról sem szeretnének lemaradni, azok is megtalálhatják a számításukat, hiszen a világbajnokság YouTube-csatornája élőben közvetíti az összes főtáblás mérkőzést, így a szurkolók a képernyők előtt is láthatnak majd mindent, ami a vb-n történik.

2019.07.24 21:39:33

Vívó-vb 2019 SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Kétszeres olimpiai bajnokként jár neki a tisztelet.

2019.07.21 16:18:42

Vívó-vb 2019 KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre) PUSZTAI VIOLA (videó)

Férfi kardcsapatunk mínusz hétről visszajött és Szilágyi révén fordított, de az utolsó tust az egyéni vb-győztes adta.

2019.07.20 22:10:13

Vívó-vb 2019 PIRCS ANIKÓ

NS-VÉLEMÉNY. Jó a képzelőereje, és erősen hisz a teremtő képzeletben, a vizualizáció erejében.

2019.07.19 17:17:03

Vívó-vb 2019 KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (tudósítás), PUSZTAI VIOLA (videó)

A Honvéd párbajtőrözője hihetetlen izgalmak után, háromtusos hátrányból fordított, és nyert a Bida elleni fináléban.

2019.07.14 23:58:06

Vívó-vb 2019 THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ne csodálkozzunk, hogy a magyar emberek kíváncsiak ezen sportágak világbajnokságaira. Biztos így lesz mától a BOK-csarnokban is.