Vízilabda: csoportmásodik az U20-as vb-n a női juniorválogatott

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.12. 13:07
Címkék
A magyar női junior vízilabda-válogatott nem járt közel a győzelemhez az izraeli U20-as világbajnokság D csoportjának oroszok elleni rangadóján, és a 16–10-es vereséget követően a nyolcaddöntőben folytatja a tornát.

Miután az üzbég és a brazil csapat ellen is fölényes sikert aratott, a magyar női junior vízilabda-válogatott kedd délelőtt az oroszokkal mérkőzött meg az izraeli Netanyában zajló U20-as világbajnokság D jelű négyesében. A csoportelsőségért nyerni kellett Varga Tamás együttesének, ám az előre borítékolható volt, hogy a címvédővel szemben nem lesz egyszerű dolga a lányoknak.Varga Tamás együttesének, ám az előre borítékolható volt, hogy a címvédővel szemben nem lesz egyszerű dolga a lányoknak.

Csoportmásodik az U20-as vb-n a női juniorválogatott Forrás: FINA
Csoportmásodik az U20-as vb-n a női juniorválogatott Forrás: FINA

Csoportmásodik az U20-as vb-n a női juniorválogatott  •  Forrás: FINA

A nyitó negyed első felében itt is, ott is két gól esett, magyar részről Kudella Panna talált be, majd a csapatkapitány Peresztegi-Nagy Kinga ötméteresből volt eredményes. Aztán a folytatásban az oroszok háromszor is bevették Neszmély Boglárka kapuját, a másik oldalon Baksa Vanda szerzett szép gólt (3–5). A második játékrészben az oroszok két perc alatt szereztek három gólt, ezzel jelentős előnyre tettek szert. A magyar válogatott a negyed második felében Dömsödi Dalma centergóljától talált magára, és ebben a nyolc percben bombázott a kapuba Baksa is, ám a nagyszünet előtt még az oroszok pattintott lövése ugyanúgy beakadt (5–9).

A második félidőt jól kezdte a csapat. Előbb megint Baksa keze sült el, majd Varga Tamás időkérése után a gárda legfiatalabb tagja, a 16 éves Szegedi Panni vágta be a labdát a rövidbe. A válogatott védekezése úgy tűnt, kezd összeállni, de hogy a magyar csapat ne élje bele magát a felzárkózásba, arról az oroszok csapatkapitánya, Anasztaszija Panfilova gondoskodott, aki játszi könnyedséggel zúdította a kapuba a labdát. Aztán Dömsödi hiába birkózott ki újabb találatot centerből és Szegedi lőtt nagy gólt, az oroszok megint eggyel többször voltak eredményesek a negyed végéig (9–13). A negyedik felvonásra Kakas Krisztina érkezett a magyar kapuba, és amikor a negyed közepe felé először jártak túl az eszén, a különbség már a biztos orosz sikert jelentette. Újabb orosz találatot követően a hajrában Dömsödi tetszetős, emberelőnyös figura után szerzett gólt, a végén pedig megint az oroszok lőttek egyet, akik így 16–10-re nyerték meg a mérkőzést, és egyből a negyeddöntőbe jutottak.A meccs legjobbjánakPanfilovát választották.

A magyar csapat szerdán a C csoport harmadik helyezettjével, minden bizonnyal az argentinokkal találkozik a nyolc közé kerülésért.

NŐI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, NETANYA
D csoport, 3. mérkőzés
Magyarország−Oroszország 10−16 (3−5, 2−4, 4−4, 1−3)
Gólszerzők:Szegedi, Dömsödi 3-3, Baksa 2, Peresztegi-Nagy, Kudella, ill. Panfilova 3, Golubeva, Bogdanova 3-3, Bunyakova, Cserkaszova 2-2, Csagocskina, Lipina, Galimzianova
A magyar U20-as vb-csapat:

Kapusok: KakasKrisztina,NeszmélyBoglárka
Mezőnyjátékosok: AubéliTekla, BaksaVanda, DömsödiDalma, KudellaPanna, Peresztegi-NagyKinga, PetikPanna, PőczePanna, SzegediPanna, TátraiSzonja, TelekDorottya, ValentinKamilla
Szakmai stáb:
BirosPéter – szövetségi kapitány;VargaTamás – szövetségi edző;LukácsDénes – edző;BéresGerely – kapusedző;TóthAndrea – erőnléti edző;dr. ZamodicsMárk – doktor;SzakmáryAttila – masszőr
A világbajnokság csoportbeosztása:
A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország
B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország
C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru
D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán
A magyar válogatott mérkőzései:
Október 10., 19:30:Magyarország−Üzbegisztán 22−1
Október 11., 15:00:Brazília−Magyarország 5–13
Október 12., 11:00:Magyarország−Oroszország 10–16

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik