B. Z. utanpotlassport.hu 2022.09.23 19:24 Frissítve: 2022.09.23 19:30

Vízilabda: az Eb-bronzért játszhat az U19-es fiúválogatott

A magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott idegtépő mérkőzésen ötméteresekkel kapott ki a szerbektől a korosztály podgoricai Európa-bajnokságának elődöntőjében.

Pénteken a szerbek ellen játszotta a podgoricai U19-es fiú vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjét a magyar válogatott.

Bronzmeccses az U19-es válogatott az Eb-n Fotó: Dobos Sándor

Bronzmeccses az U19-es válogatott az Eb-n  •  Fotó: Dobos Sándor

Nyéki Balázs együttesére a montenegrói kontinenstorna eddigi legnehezebb feladata várt. A találkozó két szerb góllal kezdődött, de hamar belelendültek a magyar fiúk is, és nem sokkal később már náluk volt az előny. Hogy egyik gárda sem fogta vissza magát az első negyedben, azt igazolta az 5–4-es magyar vezetést mutató eredményjelző.

A második nyolc perc hasonlóan kiélezett csatát hozott, és de úgy tűnt, hogy Mészáros Mátyásék pólóznak jobb passzban, hiszen hárommal is vezettek, végül 9–7-nél jött a félidő. A harmadik játékrészben kapaszkodtak a szerbek, és az utolsó negyed már 11–11-nél kezdődött. Az idegtépő hajrában felváltva estek a gólok, de mindkét oldalon maradtak ki nagy helyzetek is, majd 45 másodperc volt hátra, amikor hosszú időn a szerbek jutottak előnyhöz (13–14). Az utolsó magyar támadásban aztán a csapatkapitány Vigvári Vince vállalta magára a lövést, amely a 14–14-es eredményt állította be a rendes játékidőben.

Az ötméterespárbajban Vigvári és Tátrai Dávid is belőtte a sajátját, a meccsen négy gólt jegyző Mészáros azonban a harmadik körben rontott. Ebből még nem lett nagy baj, mert a másik oldalon a szerbek kapufára vágták a labdát, ám aztán Lakatos Soma is kihagyta, és bár Molnár Erik a végén nem hibázott, a szerbek sem tévesztettek, így ők jutottak az Eb-döntőbe.

A magyar csapat a vasárnapi bronzmeccsen a spanyol–görög összecsapás vesztesével játszik.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.)
Elődöntő

Magyarország–Szerbia 17–18 (5–4, 4–3, 2–4, 3–3 - ötméteresek után: 3–4)
Gólszerzők:
 Mészáros M. 4, Tátrai D. 3, Molnár E. 2, Vigvári Vince 2, Lakatos, Pető, Klár, illetve Martinovics 5, Urosevics 3, Kojics 2, Baucalo, Gavrilovics, Kovacsevics, Dimitrijevics
A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Danka Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged)
Mezőnyjátékosok: Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.