B. Z. utanpotlassport.hu 2021.01.23 17:58 Frissítve: 2021.01.23 18:00

Vízilabda: a női juniorválogatott kikapott az Olimpiai Kupában

Az Olimpiai Kupa „éremosztó” csoportjában szereplő női junior vízilabda-válogatott szombaton a BVSC-Zugló női csapatával szemben büntetődobások után maradt alul.

Szombat este 20 órától a női vízilabda-válogatott a házigazda olaszok ellen ugrik medencébe a trieszti olimpiai kvalifikációs torna elődöntőjében. A cél a fináléba jutás, és ezáltal a tokiói ötkarikás játékokon való indulási jog kiharcolása. Amíg a felnőtt nemzeti együttes a sorsdöntő viadalon szerepel, addig a női juniorválogatott itthon folytatja felkészülését a korosztály számára októberre kiírt izraeli világbajnokságra. Erre remek lehetőséget kínál a női ob I-es csapatokkal zajló Olimpiai Kupa. A Varga Tamás irányította juniorválogatott a háromcsapatos A jelű csoportban első helyen végzett, miután az Egert (15–8) és a Szegedet (13–10) is legyőzte. Így került az Arany csoportba, melyben a másik két trió győztesével, a BVSC-Zuglóval és az FTC-Telekommal mérheti össze tudását. Szombat délután a fiatalok a BVSC-vel találkoztak a Szőnyi úton.

Baksa Vanda 3 gólt lőtt a rendes játékidőben és a büntetőpárbajban sem hibázott Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Baksa Vanda 3 gólt lőtt a rendes játékidőben és a büntetőpárbajban sem hibázott  •  Fotó: Varga Jennifer/UVSE

A meccs a juniorok góljával indult, Baksa Vanda ötméteresből volt eredményes, a BVSC azonban a 18 éves Alaksza Dórának is köszönhetően hamar fordított. Ezt követően Baksa, Telek Dorottya, Kudella Panna és Peresztegi-Nagy Kinga is bevette a korosztályos gárda részéről az ellenfél kapuját. Utóbbi kettő már a második negyedben. A BVSC-t azonban Alaksza Dóra és ikertestvére, Noémi felzárkóztatta a nagyszünetig, amelyben 6–5-re vezettek a juniorok.

A harmadik negyed elején újra egyenlő lett az állás, majd a juniorválogatottból Valentin Kamilla is feliratkozott a góllóvőlistára a centerpozícióból, és a játékrész utolsó pillanatában Telek találata jelentette a 8–7-es vezetést a fiatalok számára.

A záró negyedben a BVSC ötméteresből egalizált. Az ítélet végrehajtója a 16 esztendős Hnatyszyn Kinga volt. A másik oldalon viszont Peresztegi-Nagy sem hibázott a Pál Anna által nem először kiharcolt büntetőből. A BVSC azonban újra egyenlített, ezúttal emberelőnyből, a juniorok következő három kísérlete pedig nem talált utat a kapuba. A negyedik már igen. Baksa 1 perc 15 másodperccel a játékidő vége előtt akcióból 10–9-es vezetéshez juttatta a juniorokat. A BVSC erre másodperceken belül büntetőből válaszolhatott volna, de Neszmély Boglárka a második ötméteresét fogta az addigi háromból. A rendes játékidő végén mégsem örülhetett az utánpótláscsapat, hiszen a BVSC három másodperccel a dudaszó vége előtt Farkas Tamara jóvoltából egyenlített (10–10).

Jöhettek az ötméteresek. A juniorok közül Peresztegi-Nagy és Kudella is belőtte a sajátját, közben Neszmély hárított egyet. A fiatalok közül Baksa sem hibázott, de Petik Panna igen. Dávid Cila lőtte a negyedik junior-gólt, viszont Peresztegi-Nagy a második kör elején rontott, ezt pedig kihasználta a BVSC, és 15–14-re megnyerte a mérkőzést.

A juniorválogatott vasárnap a BVSC-t egy góllal legyőző FTC-vel találkozik az Olimpiai Kupa utolsó összecsapásán. Az aranyérem sorsa azon a mérkőzésen múlik.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.02.17 17:50:20

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Két korosztályos futballválogatottunk is felkészülési mérkőzést játszott szerdán: az U19-esek ikszeltek Horvátország ellen, az U17-esek vereséget szenvedtek a románoktól.

2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.