B. V. utanpotlassport.hu 2020.05.01 13:25 Frissítve: 2020.05.01 15:01

Vizes sportok: a LEN törölte az összes szakág idei junior Eb-jét

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).

Nem rendeznek az idén junior úszó Eb-t Aberdeenben Forrás: scottishswimming.com

Nem rendeznek az idén junior úszó Eb-t Aberdeenben  •  Forrás: scottishswimming.com

Az idei nyárra korosztályos világversenyek sorát tervezte a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN): a legjobb úszók Aberdeenben, a műugrók Edinburghban, a műúszók Máltán, a nyílt vízi úszók Franciarszágban, míg az U19-es vízilabdázók Olaszországban, illetve Rómában, illetve a görögországi Voloszban szerepeltek volna az Európa-bajnokságon.

A koronavírus-járvány azonban közbeszólt, és a LEN vezető testülete azt a fájó döntést hozta, hogy az összes eseményt el kell halasztani – áll a szövetség közleményében.

Arról később tesznek javaslatokat, hogy azon a korosztályok versenyzői, akik az idén elvesztették a szereplés lehetőségét (jövőre pedig már túlkorosak lesznek), részt vehetnek-e a 2021-es rendezvényeken.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.