B. Z. utanpotlassport.hu 2023.02.01 15:36 Frissítve: 2023.02.01 15:53

Vívás: Wimmer Dorina a juniorok között is első

Az MTK Budapest 17 éves párbajtőrözője, Wimmer Dorina a junior ob-n duplázott, és a remeklését jó eséllyel folytathatja a korosztálya Eb-jén, majd vb-jén.

Már az első juniorévében megnyerte a korosztálya országos bajnokságát a 17 esztendős párbajtőrvívó, Wimmer Dorina. Az MTK Budapest ígérete a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett januári ob döntőjében Kálmán Gyöngyvér ellen győzött 15:6-ra, majd a viadal másnapján az MTK csapatával (mellette Fábián Kamilla, Gálfalvy Réka és Miskó Dorina) is bajnoki címet ünnepelhetett. 

„Az országos bajnokságokra mindig lelkesen érkezem, és miután tavaly, valamint tavalyelőtt nyertem a kadétok között,

szerettem volna megmutatni, hogy a juniorok mezőnyében is képes vagyok aranyérmet szerezni.

A nap folyamán egyre jobban vívtam, és nagyon örültem az első helynek. A csapatverseny mindig más, mint az egyéni. A három társammal egyformán akartuk ezt a sikert, végig szurkoltunk egymásnak, összetartottunk, és nem utolsósorban jól is vívtunk.” 

Wimmer Dorina (szemben) sorozatban harmadszor lett az aktuális korosztálya országos bajnoka Forrása: Magyar Vívószövetség)

Dorina számára az ob-győzelem csak részsiker, hiszen az évadbeli fő versenyeinek természetesen a korosztálya Európa-, majd világbajnokságát tartja. A kijutáshoz a hazai ranglista első négy helyezettje között kell végezni, és miután egy válogatóviadallal a vége előtt Dorina vezeti ezt a rangsort, jó eséllyel ott lehet az említett eseményeken. 

„A válogatás szakaszában a junior-világkupaversenyek adják a legtöbb ranglistapontot. Az utolsó ilyen versenyünk most hétvégén lesz Isztamulban. Aztán remélem, hogy ott leszek az Eb-n és a vébén is.

Tavaly a kadét Eb-n egyéniben hatodik lettem, és nagyon szeretnék már egy érmet.

Azért dolgozom, hogy összejöjjön.” 

Wimmer Dorina és mestere, Bakodi Róbert Forrás: Magyar Vívószövetség

Az utóbbi időben Dorina már nemcsak utánpótlás-megméretéseken, hanem felnőtt-világkupaversenyeken is bizonyíthatott. A jövő hét végén megint egy ilyen vk-n szerepel Barcelonában. 

„A felnőttmezőnyben sokkal tapasztaltabb vívók vannak, akiktől sokat tudok tanulni. Mindig várom ezeket a versenyeket, mert értékes tapasztalatokkal gazdagodom. A felnőttek között is szeretnék egyre jobban teljesíteni” – mondja a reménység, aki a fővárosi kék-fehér klubban Bakodi Róbert szakmai felügyelete mellett végzi az edzéseket. 

„Fontos, hogy a sportolónak olyan edzője legye, akivel megérti egymást és összhangban dolgozhat együtt. Hálás vagyok, hogy nekem ez megadatott Bakodi Róbert személyében. Bármikor, bármiben számíthatok rá, nagyon sokat tesz értem, és már félszavakból megértjük egymást. A versenyeken a jelenlétével is sok pluszt tud adni.” 

(Kiemelt kép forrása: Magyar Vívószövetség)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.