B. Z. utanpotlassport.hu 2021.11.29 16:30 Frissítve: 2021.11.29 16:35

Vívás: két fegyvernemben avattak csapatbajnokokat a juniorok között

A tőrözők között a Ludovika és a Törekvés, a párbajtőrözők mezőnyében a Vasas, valamint a Budapesti Honvéd hódította el a juniorok csapatbajnoki címét.

Szombaton és vasárnap két fegyvernem országos bajnokságát rendezték a juniorkorú vívók számára. A tőrözők  a nemrég átadott zalaegerszegi vívócsarnokban, a párbajtőrözők a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mérték össze a tudásukat. Mint arról beszámoltunk, az első, egyéni napon nagy meglepetés nem történt, hiszen mind a négy versenyen az a fiatal állhatott fel a dobogó legfelső fokára, aki az előző évadban is az elsőként végzett.

A tőröző lányok érmes csapatai Forrás: hunfencing.hu

A tőröző lányok érmes csapatai  •  Forrás: hunfencing.hu

A vasárnapi csapatversenyen a tőröző fiúk között a Ludovika (előző nevén NKSE) csapata bizonyult a legjobbnak. A Bálint Álmos, Benyus Attila, Mihályi Andor, Zsolnai Botond összetételű gárda remek formát mutatva jutott el a döntőig, melyben az egyéni győztes, kadét Európa-bajnok Szemes Gergő nevével fémjelzett FTC együttesét gyűrte le 45:39-re.

Ugyanitt a lányok között a Törekvés SE ígéretei nagyon magabiztosan masíroztak végig a mezőnyön. Az egyéni bajnok Kalocsai Luca, valamint Kollár Anna, Marosi Gréta és Nekifor Erika négyesének a döntőben sem kellett megszakadnia az aranyéremért: a Halásztelek ellen 45:23-ra nyert a kvartett.

A fiú párbajtőrözők megméretésén a Csabai Máté, Gutierrez-Sarabia Nicholas, Hamilton-Meike Jonathan, Kauker Dominik alkotta Vasas a döntőben a Budapesti Honvédot múlta felül 45:32-re. A pasaréti srácoknak a fináléban könnyebb dolguk volt, mint az emlékezetes elődöntőben, melyben tizennégy tusos hátrányból fordítva nyertek 45:44-re a Balaton együttese ellen.

A lányok viadalán az egyéniben is aranyérmes Muhari Eszter vezette Budapesti Honvédban még Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille és Tóth Jázmin gondoskodott a sikerről. A piros-feketék a döntőben nem adtak esélyt a Vasas kiválóságainak, és 45:27-es győzelemmel hódították el a bajnoki címet.

JUNIOR TŐR ORSZÁGOS CSAPATBAJNOKSÁG, ZALAEGERSZEG
Fiúk: 1. Ludovika (Bálint Álmos, Benyus Attila, Mihályi Andor, Zsolnai Botond, edzők: Horváth Mária, Mazza Lorenzo, Szalai Szonja), 2. FTC, 3. Szigetszentmiklós, 4. Honvéd, 5. Ludovika 2, 6. FTC 2, 7. Honvéd 2, 8. Halásztelek. A döntőben: Ludovika–FTC 45:39.
Lányok: 1. Törekvés (Kalocsai Luca, Kollár Anna, Marosi Gréta, Nekifor Erika, edzők: Beliczay Sándor, Gátai Róbert), 2. Halásztelek, 3. FTC, 4. Törekvés 2, 5. UTE, 6. Honvéd, 7. Ludovika, 8. FTC 2. A döntőben: Törekvés–Halásztelek 45:23.
JUNIOR PÁRBAJTŐR ORSZÁGOS CSAPATBAJNOKSÁG, BUDAPEST
Fiúk: 1. Vasas (Csabai Máté, Gutierrez-Sarabia Nicholas, Hamilton-Meike Jonathan, Kauker Dominik, edzők: Csabai Imre, Fridvalszky Ádám, Halla Gergely, Halla Péter), 2. Honvéd, 3. MTK, 4. Balaton, 5. BVSC, 6. FTC, 7. MTK 2, 8. FTC 2. A döntőben: Vasas–Honvéd 45:32.
Lányok: 1. Honvéd (Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Muhari Eszter, Tóth Jázmin, edzők: Kőrösi László, László István, Salamon Gábor), 2. Vasas, 3. PTE-PEAC, 4. Vasas 2, 5. MTK, 6. Debrecen, 7. Honvéd Szondi, 8. Honvéd 2. A döntőben: Honvéd–Vasas 45:27.

A junior tőr ob részletes eredményei ITT, a junior párbajtőr ob részletes eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.