B. Z. utanpotlassport.hu 2021.09.27 09:00 Frissítve: 2021.09.27 09:12

Vívás: hét klubba került arany a korosztályos versenyszezon nyitányán

A korosztályos kardozók és párbajtőrözők az évad első hazai megméretésén, a Magyar-kupa-fordulón bizonyíthatták, hogy kiváló formában tértek vissza a szünetről.

A múlt hét végén újra pástra léptek a korosztályos vívók. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban és az UTE vívótermében az évad első Magyar-kupa-fordulóit rendezték. Az előbbi helyszínen a kadét és junior párbajtőrözőké volt a főszerep, utóbbin szombaton a kadét kardozók küzdöttek meg egymással, majd másnap az újoncok következtek a sorban, de az ő megméretésük már a Gerevich-Kovács-Kárpáti Körverseny keretén belül zajlott. 

Pátri Maja (középen) mindkét nap a dobogón állt Forrás: hunfencing.hu

Pátri Maja (középen) mindkét nap a dobogón állt  •  Forrás: hunfencing.hu

Szombaton a kadét párbajtőrözők között remek napot fogott ki a Balatoni Vívóklub üdvöskéje, Pátri Maja, aki a döntőig nagyon magabiztosan menetelt, majd ott szoros mérkőzésen, 15:14-re győzte le a békéscsabai színekben versenyző riválisát, Gachályi Grétát. A fiúk mezőnyében az FTC fiatalja, Horváth Ádám bizonyult a legjobbnak, teljesítményére a koronát a BVSC-s Börcsök Koppány elleni fináléban tette fel, melyben 15:11-re győzött. A kadét kardozók viadalán Bognár Liza nyert aranyat a Vasasnak, miután a döntőben 15:11-re nyert a törökbálinti Kovács Zsanettel szemben, a fiúk megméretésén pedig Papp Zsadány szállított első helyet a BVSC-nek: ő nagyobb izgalmak nélkül, 15:8-ra nyerte meg az aranycsatáját a TFSE-t képviselő Hanzély Zsombor ellen. Szombaton tehát a négy kadétérem, négy különböző klubban kapott helyet.

Vasárnap a juniorkorú párbajtőrözők leányversenyében nem okozott nagy meglepetést, hogy a döntőben a Budapesti Honvéd kiválósága, Muhari Eszter és a tataiak büszkesége, Büki Lili csapott össze. A színvonalas finálét végül az a Muhari nyerte 15:12-re, aki az elődöntőben az odáig bravúrosan eljutott, előző napi kadétgyőztes Pátri Maján lépett túl. A fiúk között Bartkó Levente gondoskodott arról, hogy az MTK Budapestnek is legyen aranyérme a hétvégén: a végig kiegyensúlyozottan teljesítő fiatal a döntőben 15:10-re bizonyult jobbnak a Honvéd Szondi György SE-s Kovács Gergelynél.

Az újonc kardvívók körversenyét közben a Vasas növendéke, Kovács Adél és a KVSE-s Kerekes Zalán nyerte.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.
 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.