Vívás: három magyar érem a párbajtőrözők udinei junior-vk-ján

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.09. 19:07
Címkék
Kovács Gergely arany- és Hamilton-Meike Jonathan bronzérme után Muhari Eszter is dobogóra állhatott a junior párbajtőrözők udinei világkupaversenyén.

A junior párbajtőrözők az olaszországi Udinében rendezett világkupaversennyel kezdték meg az évet. Szombaton a fiúk léptek pástra, és a magyar siker sem maradt el.

A győztes Kovács Gergely és edző-édesapja, Kovács László Forrás: hunfencing.hu
A győztes Kovács Gergely és edző-édesapja, Kovács László Forrás: hunfencing.hu

A győztes Kovács Gergely és edző-édesapja, Kovács László  •  Forrás: hunfencing.hu

A Vasast erősítőHamilton-Meike Jonathan és a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE-ben vívó Kovács Gergely is bravúrosan jutott be a legjobb négy közé, aholHamilton-Meikea svájci Sven Vineis ellen kikapott (11:15), így bronzérmes lett, Kovács viszont az oroszKiril Onyiscsukot legyőzte (15:12), és készülhetett a döntőre. A 18 éves magyar fiatal a fináléban is remekelt, és a Vineis elleni 15:8-as sikerrel kiérdemelte a győztesnek járó trófeát.

„Nehezen indult a nap, de utána asszóról asszóra egyre inkább belejöttem. A végén pedig kifejezetten élveztem a vívást, és nagyon örülök az aranyéremnek”– mondta Kovács a hazai szövetség honlapjának. A fiúk versenyében külön dicséretet érdemel Bartkó Levente is, aki a nyolcaddöntőig jutott.

Muhari Eszter edzőjével, László Istvánnal Forrás: hunfencing.hu
Muhari Eszter edzőjével, László Istvánnal Forrás: hunfencing.hu

Muhari Eszter edzőjével, László Istvánnal  •  Forrás: hunfencing.hu

Vasárnap a lányok között négy magyar jutott el a nyolcaddöntőig. Gachályi Gréta és Balogh Bella számára ott ért véget a viadal, Salamon Rékát a negyeddöntőben állították meg. Muhari Eszter viszont egészen az elődöntőig masírozott, és ott nagy csatában, 15:13-ra kapott ki az orosz Polina Hajertgyinova ellen. A Budapesti Honvéd kiválósága ezzel a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte Udinében– bronzot. Az orosz házidöntőben végül Iana Bekmurzova bizonyult jobbnak.

A magyar vívóutánpótlás remek hétvégét zárt. Mint arról beszámoltunk, a kardozók budapesti junior-világkupaversenyén Battai Sugár Katinka arany-, Szűcs Luca ezüst-, Petrucz Mirkó bronzérmet nyert.

Az udinei junior világkupa-verseny részletes eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik