B. Z. utanpotlassport.hu 2022.01.09 19:07 Frissítve: 2022.01.15 08:54

Vívás: három magyar érem a párbajtőrözők udinei junior-vk-ján

Kovács Gergely arany- és Hamilton-Meike Jonathan bronzérme után Muhari Eszter is dobogóra állhatott a junior párbajtőrözők udinei világkupaversenyén.

A junior párbajtőrözők az olaszországi Udinében rendezett világkupaversennyel kezdték meg az évet. Szombaton a fiúk léptek pástra, és a magyar siker sem maradt el.

A győztes Kovács Gergely és edző-édesapja, Kovács László Forrás: hunfencing.hu

A győztes Kovács Gergely és edző-édesapja, Kovács László  •  Forrás: hunfencing.hu

A Vasast erősítő Hamilton-Meike Jonathan és a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE-ben vívó Kovács Gergely is bravúrosan jutott be a legjobb négy közé, ahol Hamilton-Meike a svájci Sven Vineis ellen kikapott (11:15), így bronzérmes lett, Kovács viszont az orosz Kiril Onyiscsukot legyőzte (15:12), és készülhetett a döntőre. A 18 éves magyar fiatal a fináléban is remekelt, és a Vineis elleni 15:8-as sikerrel kiérdemelte a győztesnek járó trófeát.

„Nehezen indult a nap, de utána asszóról asszóra egyre inkább belejöttem. A végén pedig kifejezetten élveztem a vívást, és nagyon örülök az aranyéremnek” – mondta Kovács a hazai szövetség honlapjának. A fiúk versenyében külön dicséretet érdemel Bartkó Levente is, aki a nyolcaddöntőig jutott.

Muhari Eszter edzőjével, László Istvánnal Forrás: hunfencing.hu

Muhari Eszter edzőjével, László Istvánnal  •  Forrás: hunfencing.hu

Vasárnap a lányok között négy magyar jutott el a nyolcaddöntőig. Gachályi Gréta és Balogh Bella számára ott ért véget a viadal, Salamon Rékát a negyeddöntőben állították meg. Muhari Eszter viszont egészen az elődöntőig masírozott, és ott nagy csatában, 15:13-ra kapott ki az orosz Polina Hajertgyinova ellen. A Budapesti Honvéd kiválósága ezzel a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte Udinében – bronzot. Az orosz házidöntőben végül Iana Bekmurzova bizonyult jobbnak.

A magyar vívóutánpótlás remek hétvégét zárt. Mint arról beszámoltunk, a kardozók budapesti junior-világkupaversenyén Battai Sugár Katinka arany-, Szűcs Luca ezüst-, Petrucz Mirkó bronzérmet nyert.

Az udinei junior világkupa-verseny részletes eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.