B. Z. utanpotlassport.hu 2021.11.27 18:54 Frissítve: 2021.11.27 19:03

Vívás: címvédések a juniorok tőr és párbajtőr ob-ján

Az előző évad aranyérmesei ezúttal sem találtak legyőzőre a junior tőrözők és párbajtőrözők országos bajnokságán.

Szombaton két fegyvernem egyéni országos bajnokságát rendezték a juniorkorú vívók számára. A tőrözők  a nemrég átadott zalaegerszegi vívócsarnokban, a párbajtőrözők a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mérték össze a tudásukat. A viadalokon tulajdonképpen nagy meglepetés nem történt, hiszen mind a négy versenyen az a fiatal állhatott fel a dobogó legfelső fokára, aki az előző évadban is az elsőként végzett.

A tőröző fiúk dobogója Forrás: hunfencing.hu

A tőröző fiúk dobogója  •  Forrás: hunfencing.hu

A tőröző fiúk között Szemes Gergő a legnagyobb esélyeshez méltóan nyert. Az FTC büszkesége végig magabiztosan menetelt, és a döntőben 15:3-ra intézte el a Budapesti Honvédot (BHSE) erősítő Machek Vinczét. A dobogó harmadik fokán Bagdány Albert és Tabajdi Zsombor osztozott.

Ugyanitt a lányok mezőnyében a Törekvés SE első éves juniorja – a már az előző évadban kadétként is juniorbajnok – Kalocsai Luca ért oda az első helyre, miután a döntőben a BHSE-s Kovács Rékát győzte le 15:6-ra. A harmadik helyen Bartus Claudia és Nekifor Erika zárt.

A párbajtőröző fiúk megméretésén a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE színeiben induló Kovács Gergely mutatta a legjobb formát, és az aranymeccsen 15:12-vel bizonyult jobbnak a BVSC fiataljánál, Osman-Touson Maruannál. A bronzérem Horváth Ádámnak és Kovács Dánielnek járt.

A párbajtőröző lányok ob-ján Muhari Eszter diadala megint csak nem volt váratlan. A BHSE kiválósága a Vasasban vívó Lipthay Hannát győzte le a döntőben 15:8-ra. A harmadik helynek Pátri Maja és Kálmán Gyöngyvér örülhetett.

Vasárnap a csapatversenyekkel folytatódnak a bajnokságok.

A junior tőr ob eredményei ITT, a junior párbajtőr ob eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.