Munkatársunktól utanpotlassport.hu 2022.11.26 13:49 Frissítve: 2022.11.26 13:50

Úszás: Mészáros, Pádár, Betlehem és Fábián is elismerést kapott

A Magyar Úszó Szövetség évzáró gáláján a legjobb utánpótláskorú versenyzőknek járó díjakat is kiosztották: a medencés kategóriában Mészáros Dániel és Pádár Nikolett, nyílt vízen pedig Betlehem Dávid, valamint Fábián Bettina kapta az elismerést.

A hazai úszósport színe-java, a legjobb versenyzők, edzők, közel 250 meghívott vendég gyűlt össze péntek este a fővárosi Hilton szálló báltermében a Magyar Úszó Szövetség év végi gálájára. A hagyományos rendezvényen tiszteletét tette Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Fürjes Balázs miniszter-helyettes (egyben FINA Bureau-tag), valamint a sportág két legfontosabb külföldi vezetője, Huszain al-Muszallam a FINA, és Antonio da Silva, a LEN elnöke. 

A felszólalásában Schmidt Ádám és a sportági szövetség elnöke, dr. Wladár Sándor is kiemelte, hogy dicséret illeti a sportolókat, amiért ebben a nehéz esztendőben is ilyen nagyszerű eredményeket értek el. 

Ez kiváltképp igaz a fiatalokra, akik

valamennyi korosztályos világversenyen kiemelkedően teljesítettek, a bukaresti ifjúsági Európa-bajnokságon megnyerték az éremtáblázatot, a limai ifi világbajnokságon pedig a japánokkal szemben éppen csak lemaradva a második helyen végeztek.
A díjazott fiatalok Forrás: MÚSZ

A lányok közül Pádár Nikolettet választották a legjobbnak, aki Peruból öt, Romániából pedig négy aranyéremmel tért haza, emellett döntőzött a hazai rendezésű felnőtt vb-n, és szintén a váltóval bronzérmes lett a római kontinensversenyen. Az év felfedezettje díjat kapta a Pádárhoz hasonlóan parádés évet záró Molnár Dóra, aki négy vb- és négy Eb-elsőséget gyűjtött, emellett pedig a felnőtt Európa-bajnokságon két bronzérmet is szerzett.

A fiúk mezőnyében Mészáros Dániel lett a „befutó”, amit a perui korosztályos vb-n mutatott teljesítményének köszönhet: győzött a mix gyorsváltóval, de talán ennél is értékesebb a két ezüstérme közül az egyik, méghozzá a 200 m gyorson elért második hely.

Nyílt vízen az évből a maximumot vagy még annál is többet kihozó Betlehem Dávid, valamint a szintén U19-es világ- és Európa-bajnoki címet nyerő Fábián Bettina lett a legjobb. 

Beiktatták a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába a pályafutása legnagyobb részében utánpótlásedzőként dolgozó Selmeci Attilát, aki olimpiai bajnoki címig és világrekordig segítette Milák Kristófot. Másik korábbi tanítványa, a szintén olimpiai aranyérmes Kovács Ágnes a következő szavakkal méltatta őt a gálán:

Úgy gondolom, Attilát a kishitűsége tette igazán naggyá, mert sohasem volt elégedett, mindig jobbat és többet akart.

(Kiemelt képen: Pádár Nikolett Fotó: Török Attila)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.