U23-as Eb: két magyar szabadfogású birkózhat bronzért

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.28. 13:32
Címkék
A szerencse a magyar birkózók mellé szegődött a szombathelyi U23-as Európa-bajnokság első szabadfogású napján. A jó sorsolásnak köszönhetően. Román Tamás (57 kg) és Juhász Balázs (97 kg) egyetlen, vesztes meccs után is szőnyegre léphet a bronzért az esti programban.

UP-info Négy szabadfogású súlycsoport küzdelmeivel kezdődött meg az U23-as Európa-bajnokság a szombathelyi Arena Savariában. Az öt magyar mérkőzésből négy vereséggel zárult; a negyeddöntő három szereplője technikai tussal kapott ki úgy, hogy egyikük sem élte meg az első menet végét...UP-info Négy szabadfogású súlycsoport küzdelmeivel kezdődött meg az U23-as Európa-bajnokság a szombathelyi Arena Savariában. Az öt magyar mérkőzésből négy vereséggel zárult; a negyeddöntő három szereplője technikai tussal kapott ki úgy, hogy egyikük sem élte meg az első menet végét...

A magyar szabadfogású csapat Fotó: MBSZ
A magyar szabadfogású csapat Fotó: MBSZ

A magyar szabadfogású csapat  •  Fotó: MBSZ

A szerencsés sorsolásnak köszönhetően azonban Román Tamás (57 kg) és Juhász Balázs (97 kg) mégis bronzmérkőzést vívhat az esti helyosztók során, hiszen a legyőzőjük döntőbe jutott. A moldovai Ivan Zamfirov, a tavalyi U23-as kontinensbajnokság bronzérmese ellen birkózik Román, míg Juhász ellenfele a német (!) Gennadij Cudinovic, a 2014. évi junior Eb harmadik helyezettje lesz.

Ezt hozta a délelőtt...

Szabadfogás, 1. nap: 57, 65, 74, 97 kg
A nap magyar szereplői
57 kg (13 induló): Román Tamás (Kecskeméti TE). 65 kg (17): Sepeczán János (Orosházi SBK). 74 kg (17): Lukács Botond (Csepeli BC). 97 kg (14): Juhász Balázs (Kőbánya SC)
A magyar versenyzők mérkőzései
Nyolcaddöntő. Sepeczán–Pablo Diez (spanyol) 6-2. Andreas Walter (német)–Lukács 3-1. Negyeddöntő. Süleyman Atli (török)–Román 10-0, technikai tus az 1:26. percben. Haydar Yavuz (török)–Sepeczán 10-0, technikai tus a 2:46. percben. Georgij Gogajev (orosz)–Juhász 10-0, technikai tus a 0:44.percben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik