B. V. utanpotlassport.hu 2022.05.12 18:22 Frissítve: 2022.05.12 19:01

Triatlon: remek magyar kezdés után Caorléban folytatódik a junior Ek

Nagy létszámú magyar delegáció utazik a péntektől vasárnapig tartó, olaszországi junior Európa-kupa viadalra, amely a sorozat harmadik idei állomása lesz. Igaz, a szűk egy hónappal ezelőtti, Yenisehirben elért eredményeket így sem lesz egyszerű megismételni.

Szűk egy hónappal ezelőtt bekezdtek a junior Európa-kupában a magyar fiatalok. A törökországi Yenisehirben tartott állomáson a lányok mezőnyében Kropkó Márta győzött, a fiúk között Kovács Gyula bronzérmes lett, Kropkó Márton pedig a negyedik helyen zárt.

Kovács Gyula (elölről a harmadik) Törökországban bronzérmet nyert a junior Európa-kupában, s most Olaszországban is rajthoz áll Forrás: ETU

Kovács Gyula (elölről a harmadik) Törökországban bronzérmet nyert a junior Európa-kupában, s most Olaszországban is rajthoz áll  •  Forrás: ETU

Péntektől vasárnapig az olaszországi Caorléban ismét adott a lehetőség, ezúttal népes magyar küldöttség, huszonkét versenyző indul, az áprilisban remeklő trióból viszont ezúttal csak Kovács lesz a mezőnyben. Mellette ott lesz még a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon a mixváltóval egyaránt aranyérmet nyert Hóbor Zalán és Trungel-Nagy Kolos, valamint az utánpótlás-világversenyeken sok szép eredményt elért Lehmann fivérek húga, Lehmann Sára is.

A három napos esemény pénteken az egyéni elődöntőkkel rajtol, szombaton következik a két finálé, míg vasárnap a mixváltók versenyét tartják.

A magyar indulók az caorlei junior Ek-versenyen:
Fiúk (12): Baier Kristóf, Heiszmann Benedek, Hóbor Lehel, Hóbor Zalán, Kovács Gyula, Lengyel Botond, Márkus Noel, Spillerman Ádám, Székely Konrád, Tátrai Brúnó, Trungel-Nagy Kolos, Trungel-Nagy Zalán
Lányok (10): Baier Zsófia, Bán Lilla, Bende Gyöngyvér, Gyalog Inez, Hajdú Kíra, Lehmann Sára, Papp Laura Inez, Pusztai Dóra, Stumpf Anna, Szabó Viktória

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.