UP-info utanpotlassport.hu 2020.09.20 18:31 Frissítve: 2020.09.25 17:51

Torna: Molnár és Balázs is győzött a szintfelmérőn

A 15-16 évesek között a Győri AC tornásza, Molnár Botond, míg az egyel nagyobb korcsoportban az FTC-Telekom junior-világbajnoki bronzérmese, Balázs Krisztián zárt az élen a Győrött rendezett szintfelmérőn.

Balázs Krisztián a győri szintfelmérőn Forrás: Freschli József/MATSZ

Balázs Krisztián a győri szintfelmérőn  •  Forrás: Freschli József/MATSZ

Az esztendő első versenyszerű felmérésen, Győrött, az Olimpiai Sportparkban több száz utánpótláskorú tornász vett részt, amelynek célja az volt, hogy az ifjak megmutathassák egymásnak és az edzőiknek, mennyit fejlődtek erőnlétben és az elemekben az elmúlt időszakban. A szintfelmérőn a fizikai állóképesség feltérképezése mellett szereken is dolgoztak a sportolók: elemeket és elemcsoportokat mutattak be, amelyekre pontot kaptak, ezek összességéből alakult ki a végeredmény − áll a szövetség sajtóközleményében.

A 15-16 évesek között a Győri AC fiatalja, Molnár Botond, míg az egyel nagyobb korcsoportban az FTC-Telekom junior-világbajnoki bronzérmese, Balázs Krisztián zárt az élen.

„Az összes versenynek nagy elánnal vágok neki, mert igazán hiányoznak a téthelyzetek − nyilatkozta Balázs Krisztián a szövetség munkatársának. − Izgatott voltam, hogy ismét megmutathattam, mire vagyok képes; teljesen felpörögtem. Bár még nem vagyok száz százalékos állapotban, decemberre el szeretném érni, hogy méltó módon búcsúzhassak ettől a korosztálytól.”

„Normál esetben ezt a szintfelmérőt decemberben tartjuk, a vírushelyzet miatt viszont azt szerettük volna, ha a fiatalok és az edzők még a versenyszezon kezdete előtt látják, hol tartanak a felkészülésben” − mondta Puskás Jenő, a fiú utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.