UP-info utanpotlassport.hu 2020.09.20 18:31 Frissítve: 2020.09.25 17:51

Torna: Molnár és Balázs is győzött a szintfelmérőn

A 15-16 évesek között a Győri AC tornásza, Molnár Botond, míg az egyel nagyobb korcsoportban az FTC-Telekom junior-világbajnoki bronzérmese, Balázs Krisztián zárt az élen a Győrött rendezett szintfelmérőn.

Balázs Krisztián a győri szintfelmérőn Forrás: Freschli József/MATSZ

Balázs Krisztián a győri szintfelmérőn  •  Forrás: Freschli József/MATSZ

Az esztendő első versenyszerű felmérésen, Győrött, az Olimpiai Sportparkban több száz utánpótláskorú tornász vett részt, amelynek célja az volt, hogy az ifjak megmutathassák egymásnak és az edzőiknek, mennyit fejlődtek erőnlétben és az elemekben az elmúlt időszakban. A szintfelmérőn a fizikai állóképesség feltérképezése mellett szereken is dolgoztak a sportolók: elemeket és elemcsoportokat mutattak be, amelyekre pontot kaptak, ezek összességéből alakult ki a végeredmény − áll a szövetség sajtóközleményében.

A 15-16 évesek között a Győri AC fiatalja, Molnár Botond, míg az egyel nagyobb korcsoportban az FTC-Telekom junior-világbajnoki bronzérmese, Balázs Krisztián zárt az élen.

„Az összes versenynek nagy elánnal vágok neki, mert igazán hiányoznak a téthelyzetek − nyilatkozta Balázs Krisztián a szövetség munkatársának. − Izgatott voltam, hogy ismét megmutathattam, mire vagyok képes; teljesen felpörögtem. Bár még nem vagyok száz százalékos állapotban, decemberre el szeretném érni, hogy méltó módon búcsúzhassak ettől a korosztálytól.”

„Normál esetben ezt a szintfelmérőt decemberben tartjuk, a vírushelyzet miatt viszont azt szerettük volna, ha a fiatalok és az edzők még a versenyszezon kezdete előtt látják, hol tartanak a felkészülésben” − mondta Puskás Jenő, a fiú utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.