Torna: három aranyéremmel zárt az FTC a kadét fiúk szerenkénti ob-ján

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 20:20
Címkék
Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték az ifjúsági és kadét fiú tornászok országos szerenkénti bajnokságát. Az ifiknél a KSI versenyzője, Závory Szilárd négy aranyéremmel volt a legeredményesebb, míg a kadétok között a Ferencváros ígérete, Zámbori Zala Samu és a Honvéd színeiben vitézkedő Juhász Balázs egyaránt két-két elsőséget gyűjtött be.

A március végén megrendezett ifjúsági leány szerenkénti ob után szombaton a fiú tornászok hasonló viadalára került sor az ifi és a kadét korosztályokban. Az idősebbek között– a betegségek és a sérülések miatt– kifejezetten kis létszámú, mindösszesen három fős mezőny gyűlt össze, ám a kadétoknál akadt olyan szer, ahol 13-an is gyakorlatot mutattak be.ifjúsági leány szerenkénti ob után szombaton a fiú tornászok hasonló viadalára került sor az ifi és a kadét korosztályokban. Az idősebbek között– a betegségek és a sérülések miatt– kifejezetten kis létszámú, mindösszesen három fős mezőny gyűlt össze, ám a kadétoknál akadt olyan szer, ahol 13-an is gyakorlatot mutattak be.

A kadétversenyben a Ferencváros fiatalja Zámbori Zala Samu teljesített a legjobban. Mind a hat szeren érmet nyert, köztük talajon és gyűrűn aranyat, lólengésben ezüstöt, továbbá ugrásban, korláton és nyújtón pedig bronzérmet akasztottak a nyakába. A megmérettetés másik kiemelkedő produkcióját a Budapesti Honvéd kiválósága, Juhász Balázs hozta, aki nyújtón és ugrásban is diadalmaskodni tudott, míg korláton és gyűrűn a dobogó második fokára állhatott fel.

Závory Szilárd négy arany- és két ezüstéremmel zárt az ifik szerenkénti bajnokságán Forrás: Laufer Béla / KSI
Závory Szilárd négy arany- és két ezüstéremmel zárt az ifik szerenkénti bajnokságán Forrás: Laufer Béla / KSI

Závory Szilárd négy arany- és két ezüstéremmel zárt az ifik szerenkénti bajnokságán  •  Forrás: Laufer Béla / KSI

Az U16-osok korlát számában a másik fradista tehetség, Nagy Márk Dávid zárt a legmagasabb pontszámmal, a korcsoport egyetlen győri elsőségét Cserpes Ruben Rafael hozta el lólengésben. Utóbbi szeren gyűlt össze a legnépesebb mezőny, összesen 13 induló próbálkozott meg sikeres gyakorlatot végrehajtani.

Az idősebb korosztályban, az ifjúságiak országos bajnokságán a járvány okozta nehézségek (betegségek, karanténok és az edzéshiány okozta sérülések) következtében mindössze hárman: Závory Szilárd (KSI), Molnár Botond (Győri AC) és Laczkó Levente (FTC) állt rajthoz a különböző szereken. Közülük Závory volt a legsikeresebb; talajon, ugrásban, nyújtón és korláton végzett elsőként. Eközben Molnár gyűrűn és lovon is felülmúlta KSI-s riválisát.

Az összesített csapat-éremtáblázaton az FTC-Telekom versenyzői zártak az élen, a két korosztályban mindent együtt véve 18 medált szereztek az egyes szereken.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik