H. B. utanpotlassport.hu 2021.04.19 20:20 Frissítve: 2021.04.19 20:30

Torna: három aranyéremmel zárt az FTC a kadét fiúk szerenkénti ob-ján

Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték az ifjúsági és kadét fiú tornászok országos szerenkénti bajnokságát. Az ifiknél a KSI versenyzője, Závory Szilárd négy aranyéremmel volt a legeredményesebb, míg a kadétok között a Ferencváros ígérete, Zámbori Zala Samu és a Honvéd színeiben vitézkedő Juhász Balázs egyaránt két-két elsőséget gyűjtött be.

A március végén megrendezett ifjúsági leány szerenkénti ob után szombaton a fiú tornászok hasonló viadalára került sor az ifi és a kadét korosztályokban. Az idősebbek között – a betegségek és a sérülések miatt – kifejezetten kis létszámú, mindösszesen három fős mezőny gyűlt össze, ám a kadétoknál akadt olyan szer, ahol 13-an is gyakorlatot mutattak be.

A kadétversenyben a Ferencváros fiatalja Zámbori Zala Samu teljesített a legjobban. Mind a hat szeren érmet nyert, köztük talajon és gyűrűn aranyat, lólengésben ezüstöt, továbbá ugrásban, korláton és nyújtón pedig bronzérmet akasztottak a nyakába. A megmérettetés másik kiemelkedő produkcióját a Budapesti Honvéd kiválósága, Juhász Balázs hozta, aki nyújtón és ugrásban is diadalmaskodni tudott, míg korláton és gyűrűn a dobogó második fokára állhatott fel.

Závory Szilárd négy arany- és két ezüstéremmel zárt az ifik szerenkénti bajnokságán Forrás: Laufer Béla / KSI

Závory Szilárd négy arany- és két ezüstéremmel zárt az ifik szerenkénti bajnokságán  •  Forrás: Laufer Béla / KSI

Az U16-osok korlát számában a másik fradista tehetség, Nagy Márk Dávid zárt a legmagasabb pontszámmal, a korcsoport egyetlen győri elsőségét Cserpes Ruben Rafael hozta el lólengésben. Utóbbi szeren gyűlt össze a legnépesebb mezőny, összesen 13 induló próbálkozott meg sikeres gyakorlatot végrehajtani.

Az idősebb korosztályban, az ifjúságiak országos bajnokságán a járvány okozta nehézségek (betegségek, karanténok és az edzéshiány okozta sérülések) következtében mindössze hárman: Závory Szilárd (KSI), Molnár Botond (Győri AC) és Laczkó Levente (FTC) állt rajthoz a különböző szereken. Közülük Závory volt a legsikeresebb; talajon, ugrásban, nyújtón és korláton végzett elsőként. Eközben Molnár gyűrűn és lovon is felülmúlta KSI-s riválisát.

Az összesített csapat-éremtáblázaton az FTC-Telekom versenyzői zártak az élen, a két korosztályban mindent együtt véve 18 medált szereztek az egyes szereken.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.