Jancsó Kornél utanpotlassport.hu 2021.10.19 19:56 Frissítve: 2021.10.24 10:58

Tekvandó: Salim Omar-mérleg: podgoricai ezüst és kézsérülés

Az elmúlt hétvégén Podgorica adott otthont a tekvondósok Montenegro Openjének, amelyen juniorjaink egy arany- és egy bronzérmet szorgoskodtak össze, míg a felnőttek között küzdőtérre lépő, még jócskán utánpótláskorú Salim Omar ezüstéremmel zárt.

A tokiói olimpián nagyszerűen helytállt magyar tekvondós, a súlycsoportjában a japán fővárosban ötödikként végzett Salim Omar az ötkarikás játékok után először indult újra nagy versenyen, s a montenegrói nyílt nemzetközi viadalon ezüstérmet szerzett. A 18 éves fiatalember fellépését „hivatalból” követhette a helyszínen nyomon Patakfalvy Miklós, a hazai szövetség tiszteletbeli elnöke, a kontinentális szövetség elnökségének tagja, aki az európai testület megbízásából versenyigazgatóként működött közre a podgoricai tornán.

Vince Máté egyetlen győzelme aranyat ért Forrás: wtftaekwondo.hu

Vince Máté egyetlen győzelme aranyat ért  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

„Omar 54 kilóban könnyedén nyerte az első két meccsét, a döntőben azonban kisebb sérüléssel küszködött, s biztos, hogy ez is zavarta őt a nálánál kicsivel magasabb, nagyon jó képességű török Polat ellen – mesélte a korábbi kiváló tekvondós honlapunk érdeklődésére. – Az aranymeccset végig nagy csata jellemezte, az első két menetben többször is vezetett Omar, a török az utolsó mentben tudta megnyerni 25–17-re az összecsapást. A mi versenyzőnket kézsérülése miatt ápolni is kellett, de ez is benne van a pakliban, meg hát a tokiói olimpia után ez volt az első versenye, fel kell venni újra a ritmust, nem lehet várni rögtön csúcsformát.”

Juniorjainknak két érmet, egy aranyat és egy bronzot sikerült nyerniük, előbbire Vince Máté, utóbbira Somogyi Anna révén tettünk szert.

„Az ifiválogatott Vince Máténak csupán egyetlen meccse volt az 51 kilogrammban, de hát azt is meg kellett nyernie, s ő meg is nyerte, mégpedig magabiztosan – tért ki a medálszerzés részleteire Patakfalvy Miklós. – Máté a három indulót felvonultató kategóriájában első kiemelt volt a korábbi eredményei alapján, így ő csak a döntőben meccselt, ahol aztán 34–12-re leiskolázta görög ellenfelét. A szintén ifjúsági válogatott Somogyi Anna pedig a 68 kg bronzérmeseként térhetett haza.”

A még teljesebb képbe beletartozik, hogy a Podgoricában járt magyar csapat felnőtt mezőnyben szereplő, de még az utánpótláskorúakhoz tartozó képviselői is tudtak mérkőzést nyerni. Józsa Levente a 68 kg-ban román vetélytársat gyűrt le, mielőtt kikapott volna egy izraeli tekvondóstól a negyeddöntőben. Az ugyancsak 19 esztendős Salim Sharif – Omar bátyja – szintén a negyeddöntőig jutott 58 kg-ban. A 20 éves, és az 53 kilósok között ötödikként záró Patakfalvy Lucának pedig egy horvát versenyző parancsolt megálljt a legjobb nyolc között.

További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.