N. D. utanpotlassport.hu 2023.01.31 09:09 Frissítve: 2023.02.01 20:53

Short track: Odatették magukat a fiatalok – Lakatos Tamás

A magyar short trackes juniorválogatott a téli EYOF után a németországi korosztályos világbajnokságon is megmutatta a tudását; az esemény után Lakatos Tamás vezetőedzőt kérdeztük.

Sűrű hetet zárt a magyar short trackes utánpótlás: az ifjú rövid pályás gyorskorcsolyázóknak előbb az olaszországi téli EYOF-on (európai ifjúsági olimpiai fesztivál), pár nappal később pedig a németországi junior-világbajnokságon volt jelenésük. A válogatott tagjai közül Szigeti Dóra és Major Dominik mindkét eseményen rajthoz állt.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a multisporteseményen halmozták az érmeket a szakág fiataljai, a magyar színek képviselői pedig a junior-vb-n sem maradtak medál nélkül. Vasárnap ugyanis a 3000 méteres leányváltó ért oda az A-döntő harmadik helyére, de ezen kívül is számos értékes helyezést gyűjtöttek a küldöttség tagjai. Az esemény után a válogatott vezetőedzőjét, Lakatos Tamást kérdeztük a korcsolyázók szerepléséről.

„A vb-re fiatal csapattal érkeztünk, de reménykedtünk benne, hogy nyerünk érmet is. Nagyon erős mezőny gyűlt össze Drezdában, az ázsiai és a kanadai versenyzők is becsatlakoztak; a realitás az volt, hogy az első húszban, még jobb esetben a top tízben végeznek a korcsolyázóink – mondja a szakember. – Odatették magukat a csapatunk tagjai, fegyelmezetten, taktikusan, maximális akarattal versenyeztek, aminek meg is lett az eredménye.

Ötszáz méteren az első húszba három fiú is bekerült tőlünk, a vb-kvóták szempontjából ráadásul eggyel többet szereztünk, mint tavaly: egyedül a fiúknál, ezerötszáz méteren nem sikerült a maximális mennyiséget megszerezni. Somodi Maja A-döntője remek eredmény, sajnálatos, hogy a futam kedvezőtlenül alakult a számára, Major Dominik két B-döntős győzelme – 16 évesen a 19 esztendősök ellen – pedig szenzációs teljesítmény. A lányok bronzérme volt a hab a tortán, az elődöntőben ráadásul Kanadát is legyőztük; egyedül a fiúknál maradt kis hiányérzet, az elődöntő balszerencsésen alakult, de összességében nagyon szép versenyt futottak a fiatalok.”

A részletes eredmények ITT olvashatók.

(Kiemelt képen balról: Somodi Maja, Schönborn Melinda, Szigeti Dóra és Tóth Eszter Forrás: MOKSZ)
 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.