Sakkolimpia: a 15 éves Gaál Zsóka is a női válogatottban

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 11:57
Címkék
A mindössze 15 éves ajkai versenyző, Gaál Zsóka is bekerült a magyar női válogatottba, amely részt fog venni a nyáron rendezendő 44. sakkolimpián.

Valóra vált az egyik nagy álma Gaál Zsókának, aki bekerült a magyar női válogatott keretébe, amelyutazhat a július 28-án startoló 44. sakkolimpiára. A fiatal jó előjelekkel készülhet az indiai Csennaiban rendezendő eseményre, hiszen tavaly nyáron a világ legfiatalabb női nemzetközi mestere lett, azév végén pedig megnyerte az U14-es online világbajnokságot. A sikerek idén sem kerülték el, legutóbb akorzikai Mitropa-kupán szerepelt a női válogatottal, amelyen bronzérmet akasztottak a csapat, így Gaál nyakába is.Gaál Zsókának, aki bekerült a magyar női válogatott keretébe, amelyutazhat a július 28-án startoló 44. sakkolimpiára. A fiatal jó előjelekkel készülhet az indiai Csennaiban rendezendő eseményre, hiszen tavaly nyáron a világ legfiatalabb női nemzetközi mestere lett, azév végén pedig megnyerte az U14-es online világbajnokságot. A sikerek idén sem kerülték el, legutóbb akorzikai Mitropa-kupán szerepelt a női válogatottal, amelyen bronzérmet akasztottak a csapat, így Gaál nyakába is.

A 15 esztendős Gaál Zsóka is készülhet a sakkolimpiára Forrás: Magyar Sakkszövetség
A 15 esztendős Gaál Zsóka is készülhet a sakkolimpiára Forrás: Magyar Sakkszövetség

A 15 esztendős Gaál Zsóka is készülhet a sakkolimpiára  •  Forrás: Magyar Sakkszövetség

A mindössze 15 esztendősajkai versenyző érthető módon rendkívül izgatottan kommentálta, hogy Papp Gábor, a női válogatott szövetségi kapitánya felkérte a sakkolimpián való szereplésre; a fiatal Gara Tícia, Hoang Thanh Trang, Lázárné Vajda Szidónia és Terbe Julianna mellett bizonyíthat.

„Fantasztikus érzés, hogy nemzeti válogatott tagjaként a táblához ülhetek a sakkolimpián. Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy ez az álmom valóra váljon. Felsorolni sem tudnám azok nevét, akik segítettek, segítenek az utamon családtagként, edzőként, barátként, ismerősként, szurkolóként, szponzorként. Törekedni fogok rá, hogy megháláljam a bizalmat.”

További korosztályos hírekSAKKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik