Röplabda: sorsoltak a részben hazai rendezésű U19-es leány-vb-re

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.03.31. 17:10
Címkék
A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

Január második felében vált hivatalossá, hogy augusztus 1. és 11. között a világ legjobb 2005-ös és 2006-os születésű leány röplabdázóit látja vendégül Magyarország és Horvátország az U19-es vb keretén belül. A hazai szövetség beszámolója szerint az esemény csoportbeosztásának sorsolását a svájci Lausanne-ban tartották, a Kőnig Gábor szövetségi edző által vezetett csapat pedigArgentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével került egy hatosba.beszámolója szerint az esemény csoportbeosztásának sorsolását a svájci Lausanne-ban tartották, a Kőnig Gábor szövetségi edző által vezetett csapat pedigArgentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével került egy hatosba.

A-csoport:Magyarország, Argentína, Egyiptom, Kamerun, Kína, Chile
B-csoport: Horvátország, Törökország, Dominika, Puerto Rico, Nigéria, Németország
C-csoport: Olaszország, Brazília, Thaiföld, Peru, Kanada, Bulgária
D-csoport: Egyesült Államok, Szerbia, Lengyelország, Mexikó, Japán, Dél-Korea

Az A- és a C-csoport mérkőzéseit Szegeden, az új Pick Arénában rendezik, míg a B- és a D-csoport meccsei Eszéken lesznek.

„Kínát nyilvánvalóan nem kell bemutatni, a két dél-amerikai válogatottól pedig egy temperamentumos, de kevésbé technikás játékot várok. Az afrikai csapatok esetében sötétben tapogatózunk, de azért őket illene legyőzni. Összességében úgy gondolom, hogy ezúttal Fortuna velünk volt, s a csoport első felében kellene végeznünk”– nyilatkozta Kőnig a sorsolást követően.

A fiatalok felkészülése június 18-án kezdődik több mint húszfős kerettel, a létszám pedig a vb augusztus elsejei kezdetéig csökken le tizenkét főre. Az biztos, hogy egy MEVZA-tornán is részt vesz majd a válogatott, amely remek felkészülés lesz majd a világbajnokságra.

(A kiemelt kép forrása: MRSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik