UP-info utanpotlassport.hu 2023.03.31 17:10 Frissítve: 2023.03.31 17:28

Röplabda: sorsoltak a részben hazai rendezésű U19-es leány-vb-re

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

Január második felében vált hivatalossá, hogy augusztus 1. és 11. között a világ legjobb 2005-ös és 2006-os születésű leány röplabdázóit látja vendégül Magyarország és Horvátország az U19-es vb keretén belül. A hazai szövetség beszámolója szerint az esemény csoportbeosztásának sorsolását a svájci Lausanne-ban tartották, a Kőnig Gábor szövetségi edző által vezetett csapat pedig Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével került egy hatosba.

A-csoport: Magyarország, Argentína, Egyiptom, Kamerun, Kína, Chile
B-csoport: Horvátország, Törökország, Dominika, Puerto Rico, Nigéria, Németország
C-csoport: Olaszország, Brazília, Thaiföld, Peru, Kanada, Bulgária
D-csoport: Egyesült Államok, Szerbia, Lengyelország, Mexikó, Japán, Dél-Korea

Az A- és a C-csoport mérkőzéseit Szegeden, az új Pick Arénában rendezik, míg a B- és a D-csoport meccsei Eszéken lesznek.

„Kínát nyilvánvalóan nem kell bemutatni, a két dél-amerikai válogatottól pedig egy temperamentumos, de kevésbé technikás játékot várok. Az afrikai csapatok esetében sötétben tapogatózunk, de azért őket illene legyőzni. Összességében úgy gondolom, hogy ezúttal Fortuna velünk volt, s a csoport első felében kellene végeznünk” – nyilatkozta Kőnig a sorsolást követően. 

A fiatalok felkészülése június 18-án kezdődik több mint húszfős kerettel, a létszám pedig a vb augusztus elsejei kezdetéig csökken le tizenkét főre. Az biztos, hogy egy MEVZA-tornán is részt vesz majd a válogatott, amely remek felkészülés lesz majd a világbajnokságra.

(A kiemelt kép forrása: MRSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.