UP-info utanpotlassport.hu 2023.02.08 10:29 Frissítve: 2023.02.08 10:31

Röplabda: Portugáliába utazik Eb-selejtezőre az U17-es fiúválogatott

Az U17-es fiú röplabda-válogatott az Eb-selejtező második körében a portugálokkal, a törökökkel és a finnekkel játszik.

A januári, maribori MEVZA-tornán bravúros játékkal harmadik helyen végzett U17-es fiú röplabda-válogatott ellenfeleket kapott az Eb-selejtezője második fordulójára – számol be a hazai szövetség honlapja.

Az európai szövetség (CEV) sorsolása szerint Bodonyi Ákos együttese Portugáliába utazik április második felében, ahol a házigazdák mellett Törökország és Finnország fiataljaival játszik.

„Az első forduló remek nyitánya volt a kvalifikációs sorozatnak. Azonban már a fókuszt teljes mértékben az előttünk álló feladatra kell helyezni. Nem szabad messzemenő konzekvenciát levonni az első kör után, de az esélytelenség béklyóját mindenképpen sikerült minimum meglazítanunk. Törökország és Finnország esetében rendkívül erős ellenfelekre számítok, akiket igyekszünk a lehetőségekhez képest legjobban felmérni, és felkészülni belőlük. Portugália tekintetében talán kevésbé ütőképes kerettel fogunk szembe nézni, de néhány videó és eredmény nem ad teljes bizonyosságot.

Nehéz kvalifikáció előtt állunk, amelyben még mindig nem mi vagy az esélyesek, de a teljes esélytelenség sem áll már fenn.

Ha a fiúk képesek azt az elszántságot a pályára vinni, amit korábban egy-egy esetben láthattunk tőlük, és tudunk tovább finomítani a sportágspecifikus elemeken, akkor izgalmas torna elé nézhetünk. Hajrá Magyarország!” – értékelte a sorsolást Bodonyi Ákos szövetségi edző.

(Kiemelt kép forrása: hunvolley.hu)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.