UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.13 20:06 Frissítve: 2020.01.15 08:56

Röpi: a lányok továbbjutottak, a fiúknak is él még a remény

A lányok az ötödik hellyel a második fordulóba jutottak, a fiúk hatodikként utólag léphetnek tovább az ifjúsági röplabda Európa-bajnokság selejtezőjében.

A hétvégén Zadarban és Mariborban befejeződött a ifjúsági röplabda Eb-selejtezők első köre. Az első helyezettek automatikusan kijutottak a nyári kontinensbajnokságra, a 2-5. helyezettek pedig a második fordulóba kerültek.

A lányok ötödik helye második fordulót ért az Eb-selejtezőben Forrás: hunvolley.hu

A lányok ötödik helye második fordulót ért az Eb-selejtezőben  •  Forrás: hunvolley.hu

A lányok a szlovéniai tornán Ausztria legyőzésével megszerezték az ötödik helyet, így bejutottak a második fordulóba. A fiúk ezzel szemben kikaptak a szlovákoktól a horvátországi torna helyosztóján, és csak hatodikok lettek.

Ez azt jelenthette volna, hogy elszállt az esély, ám nem várt fordulat történt: hétfőn érkezett a hír a szövetséghez, hogy miután a fiúk tornáján a balkáni régióban mindössze négy válogatott indult a sorozatban, a náluk feleslegessé vált helyet a MEVZA (Közép-európai Röplabda Szövetség) kapja meg, így alighanem Bodonyi Ákos csapata is ott lehet az áprilisi második fordulóban. Még várják a CEV (Európai Röplabda Szövetség) hivatalos értesítését is, de a fiúk lélekben már készülhetnek a selejtező következő fordulójára.

Fiú U18-as Eb-selejtező, Maribor (Szlovénia)
A végeredmény:
 1. Csehország, 2. Ausztria, 3. Szlovénia, 4. Izrael, 5. Szlovákia, 6. Magyarország, 7. Horvátország
Leány U17-es Eb-selejtező, Zadar (Horvátország)
A végeredmény:
 1. Szlovákia, 2. Horvátország, 3. Szlovénia, 4. Csehország, 5. Magyarország, 6. Ausztria, 7. Ciprus, 8. Izrael

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.