UP-info utanpotlassport.hu 2020.11.27 17:25 Frissítve: 2020.11.27 17:48

Rg: Kocsis Evelin buzogánnyal is döntős a junior Eb-n

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

A ritmikus gimnasztikázók kijevi junior Európa-bajnokságának második versenynapján a szalag és a buzogány selejtezőire került sor. A csütörtökön labdával és kötéllel is finálét kiharcoló 14 éves Kocsis Evelin szalaggal kezdett, és tőle szokatlan módon kétszer is rontott gyakorlatában, ami láthatóan igen megviselte a szerrel a tavalyi junior-világbajnokságon hatodik ígéretet.

 

A bánat- és örömkönnyeket is hullató Kocsis Evelin és Koch-Tiringer Tímea Forrás: RG-info Hungary/Facebook

A bánat- és örömkönnyeket is hullató Kocsis Evelin és Koch-Tiringer Tímea  •  Forrás: RG-info Hungary/Facebook

 

A 14.600 pont a huszonnyolcadik helyre volt elég a sorban, de sokáig nem bánkódhatott, hiszen nem sokkal később buzogánnyal lépett szőnyegre, amikor is kiváló gyakorlatot bemutatva, a mezőny negyedik legmagasabb pontszámával (23.150) a harmadik helyen jutott a szombati nyolcas fináléba (amelyben országonként egy versenyző szerepelhet).

A társainál fiatalabb, 2007-es születésű Gyulai Blanka szalaggyakorlata is igen jól sikerült. Ezt 16.100 ponttal díjazták a bírók, így a döntőben harmadik tartalékként számolnak vele. És ugyanúgy nagyszerűen versenyzett a 14 esztendős Krasznay Blanka is, aki buzogánnyal mutatta be gyakorlatát, és kapta a tizenkettedik legmagasabb pontszámot (20.625).

„A bánat- és az örömkönnyeken is túl vagyunk – jelentette a helyszínről Koch-Tiringer Tímea edzőnő az mtk.hu-nak. – Evelin nagy reményekkel vágott neki a szalaggyakorlatnak, de sajnos most nem úgy jött össze, ahogyan terveztük. Mindenki életében vannak olyan pillanatok, amelyekben hibázik. Most az egyik hozta a másikat. Vele még sosem fordult ilyen elő, de nyilván ő sem robot. Aztán a szalaggyakorlat utáni sokkos állapotból sikerült úgy felállnia, hogy buzogánnyal a harmadik helyen jutott fináléba. Megmutatta, hogy milyen sportoló, és miért is tartozik a legjobbak közé. A mélységek és a magasságok Eb-je ez. Krasznay Blanka a tegnapi labdás ejtését követően  hasonló módon bizonyította, hogy fel lehet állni a rossz gyakorlat után. Ugyanúgy megmutatta, hogy itt van a helye az Európa-bajnokságon, mint a világversenyen még rutintalannak számító Gyulai Blanka, aki ma picit idegesebbnek tűnt, de ezzel együtt is szép teljesítményt mutatott. Büszkék lehetünk a lányokra, akik ebben a bizonytalan évben is végig dolgoztak, és folyamatosan arra a pillanatra vártak, hogy az Eb-n bebizonyíthassák, számolni kell a magyarokkal.

Szombaton Kocsis Evelin a juniorok kötél, labda és buzogány fináléjában is érdekelt lesz Kijevben.

Kocsis Evelin buzogánygyakorlata a selejtezőben:

Junior egyéni kvalifikáció. A magyar versenyzők eredményei.
Kötél: …12. Kocsis Evelin 18.950 (a 7. helyen döntőbe jutott), …16. Gyulai Blanka 17.450.
Labda: …8. Kocsis Evelin 21.300 (az 5. helyen döntőbe jutott), …30. Krasznay Blanka 15.250.
Buzogány: …4. Kocsis Evelin 23.150 (a 3. helyen döntőbe jutott), …12. Krasznay Blanka 20.625.
Szalag: …19. Gyulai Blanka 16.100, …28. Kocsis Evelin 14.600. Országonként egy versenyző kvalifikálhatta magát döntőbe.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.